Se hotell (4)

Resor till Hvar stad

Hvar stad är en av pärlorna längs den dalmatiska kusten, och här får du flera resor i en; i kulturen, historien, naturen och strandlivet.
Det är mycket svårt att inte bli förtjust i Hvar stad. Om det är historien, naturen, den eleganta stilen eller de många utmärkta restaurangerna som gör det är svårt att säga, men staden kan skryta med allt detta och mycket mer därtill. Här pågår ett ständigt skådespel med folk som rör sig och båtar som kommer och går. Ett omtyckt nöje är att slå sig ner på något av caféerna längs kajen och bara njuta av folklivet, det dröjer ofta en bra stund innan man vill resa sig. Vill du byta sceneri är det bara att bege dig upp i gränderna runt den stora piazzan för en stunds shopping i de välsorterade boutiquerna eller kanske en skuggig lunch på någon lokal restaurang. Vill du inte släppa havet är det bara att fortsätta längs med strandpromenaden som sträcker sig långt förbi staden på bägge sidor, och gå till du hittar en badvik eller en restaurang som passar dig.

Kväll i Hvar stad

Även om Hvar stad har anor långt tillbaka i tiden så har man följt med sin tid och kan locka med ett sofistikerat nattliv och riktigt bra restauranger. Här kan du alltid vara säker på att hitta nyfångad fisk på menyn, och naturligtvis dricker du ett svalt vitt vin från grannön Korcula till detta. När kvällsmörkret sänker sig kan du slå dig ner på någon av loungebarerna vid torget eller längs med strandpromenaden och låta kvällen gå medan du njuter av nattsvalkan och stämningen.

Sol och bad i Hvar stad

Följer du strandpromenaden från Hvar stad träffar du på strand efter strand. Ofta är de inte så långa, och ibland är de bara en badplattform där man brer ut handduken innan man kastar sig ut i det kristallklara badvattnet. Eftersom stränder och botten oftast består av småsten och klippor är vattnet så klart att det kan tyckas som snorklare och andra badare svävar ett par meter ovanför botten. Missa inte heller en tur till Pakleni-öarna strax utanför. Du kan se fram emot fantastiska bad i små badvikar, gärna följda av en härlig lunch av lokala råvaror på någon av de små strandrestaurangerna.

Vings hotell

Väljer du att resa till Hvar med Ving kan du alltid hitta ett hotell som passar både dig och ditt ressällskap. Alla ligger på bekvämt avstånd från både stranden och torget i Hvar stad, och du kan välja hotell med spa, hotell vid hamnpromenaden eller hotell för dig som reser utan barn. Vill du göra något extra bokar du en resa där du kombinerar två av våra kroatiska resmål, så får du ännu mer semester.

Privat transfer till Hvar

Om du bokar en resa med Ving kan du lägga till en privat transfer som tar dig hela vägen från flygplatsen till ditt hotell, inklusive båtturen från Spilt till hamnen i Hvar. Läs mer under 'Transfer'.
Bra att veta
  • Hotell för vuxna
  • Hotell med spa
  • Kombinera resmål
  • Kristallklart badvatten
  • Många restauranger
  • Mycket nattliv

Våra kunder om Hvar stad

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Hvar stad