Utflykter, Supetar

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på https://mydestination.ving.se

.

Praktisk information om våra utflykter

Omis och Zadvarje lokal marknad - kan bokas hemifrån

Omis och Zadvarje lokal marknad - kan bokas hemifrån

En spännande dag i det gamla piratnästet Omis, med tur på floden och besök på en lokal marknad. Traditionell lunch ingår, dryck tillkommer.

Läs mer Dölj

Det lokala lantbruket i Kroatien producerar rikligt med både frukt och grönt. Som besökare i landet märker man särskilt av det på de lokala marknader som arrangeras varje vecka i flera av regionens byar. Vi startar dagens tur med ett marknadsbesök. Tack vare den stora mängden grönsaker, frukter, oliver, örter, ostar och mycket mera, kan marknaden fresta med både urval, pris och inte minst kvalitet. Förmodligen kommer du inte ha särskilt svårt att hitta något som frestar. Det är bara frågan om vad, kanske en saftig vattenmelon eller smakrika, lokala oliver.

Från marknaden fortsätter vi till staden Omis, som uppstod runt mynningen av Cetina-floden. En gång i tiden var detta ett tillhåll för de fruktade Omispiraterna som lurade in förbipasserande handelsskepp i floden, där de spärrades in och blev av med alla sina skatter och handelsvaror. Ovanför Omis vakar det gamla fortet och utposten Mirabella. Vi tar en tur med lokalguide i Omis för att se staden och dess gamla byggnader. Omis historia sträcker sig tillbaka till antiken, men de flesta byggnader är från medeltiden.

Sedan åker vi båt upp på flodens kristallklara vatten, kantat av grönskande berg och klippor. Efter en knapp timme når vi vårt lunchställe. Här bjuds vi på en traditionell dalmatisk Peka – ett långkok med kött och grönsaker som lagas i en gryta eller en djup ugnsform som placeras i glöden av en eldstad. Efter lunchen finns det tid att bada i floden eller bara slappna av i den fina naturen innan bussen tillbaka.

Vi åker tillbaka med bussen ca kl. 15.00. Efter bussturen tillbaka till Brela har man ca tre timmar på egen hand innan båten går tillbaka till Supetar.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Meny: Bönsoppa, Peka med kalv och kyckling, sallad, bröd, dalmatisk efterrätt. Dryck tillkommer.

Tid:
Heldag, ca kl. 08.00-16.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.
Engelsktalande guide på stadsrundturen.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk och solkräm med hög skyddsfaktor.

Krka vattenfall och nationalpark - kan bokas hemifrån

Krka vattenfall och nationalpark - kan bokas hemifrån

Dagens utflyktsmål är Krka vattenfall som ligger i Krka Nationalpark och forsar över 17 barriärer på sin väg mot havet. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

På morgonen åker vi mot Split och vidare till nationalparken Krka, där fortsätter turen till själva vandringsstråken. Det kommer finnas gott om tid att utforska omgivningarna, simma i det klara flodvattnet, besöka ett hembygdsmuseum där man ser hur folk bodde i gamla dagar, äta lunch och koppla av i skuggan. På hemvägen stannar vi till på ett ställe där det finns möjlighet att bekanta sig med kroatiska delikatesser så du kan köpa med dig lokal honung, lavendel, kryddor, vin och annat som frestar.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår.

Entré:
Inträde till nationalparken.

Tid:
Heldagstur, ca kl. 07.00-17.00/18.00.

Bra att ta med:
Badkläder, samt sandaler eller bekväma sport- eller vandringsskor.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Övrigt:
På grund av båttransfer till fastlandet kostar utflykten ca 650 HRK för gäster boendes på Brac.

Lätt vandring till Blaca-eremitaget

Lätt vandring till Blaca-eremitaget

Varför inte lägga några timmar av din semester på en lätt och givande vandring till klostret Blaca och det omgivande museiområdet?

Läs mer Dölj

Vi börjar med en halvtimmes transport till Blaca genom den vackert kuperade terrängen på Brac. När bussen stannar kan vi börja vandra. Det tar oss under en timme att gå ner till klostret där en guidad rundtur väntar oss. Det kommer också finnas tid att njuta av lugnet och stillheten. När vi så laddat våra batterier beger vi oss tillbaka till bussen, denna gång i mer uppförsbacke, så vi låter det ta något längre tid att komma fram till bussen som ska ta oss tillbaka till Supetar. Vandringen kräver endast medelgod kondition; hela turen är på fyra timmar och vandringen ca 2,5 km i vardera riktningen.

Detta ingår:
Guide, transport, entreavgifter.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide

Tid:
Ca 4 timmar

Bra att ta med:
Bekväma skor, vattenflaska.

Biking Olive Route

Biking Olive Route

Upptäck ön Bracs kulturarv. Denna lärorika och intressanta tur tar oss genom de vackraste byarna på ön.

Läs mer Dölj

Efter en kort körsträcka till Nerežišca, en typisk inlandsby börjar själva cykelturen. Vi inleder med att bekanta oss med våra cyklar, utrustning och säkerhetsaspekter. Guiden kommer besvara alla dina frågor och hjälpa de som behöver det. Härifrån cyklar vi till Donji Humac vars charmerande stenhus och vackra kyrka med största sannolikhet kommer att fånga din uppmärksamhet. Vi besöker en stenhuggares galleri och fortsätter sedan via området med stenbrott på den vita vägen till Dracevica,

I Dracevica känns det som tiden står still. Du kommer att få förnimmelsen av att tid och rum inte existerar, men att byns tätt ihopbyggda hus utgör en stillbild av ett sagolikt medelhavslandskap. Vi stannar till här ett tag innan vi fortsätter mot Ložiza, känd för att vara en av de allra vackraste städerna på ön.

Sista etappen går sedan mot fiskebyn Sutivan och nu kan en kaffe eller glass smaka bra på något av de otaliga strandcaféerna.

Den totala sträckan är cirka 20 kilometer och svårighetsgraden lätt till medelsvår.

Detta ingår:
Engelsktalande guide, utrustning (mountainbike och hjälm), transfer med minibuss.

Tid:
Ca 3,5 timmar

Bra att ta med:
Pengar till smärre inköp. Solkräm. Kamera.
Inkluderat: Guide, utrustning (mountainbike, hjälm), transport med minibus.

Hvar och Bol - två av Kroatiens pärlor, kan bokas hemifrån

Hvar och Bol - två av Kroatiens pärlor, kan bokas hemifrån

Kroatiens skärgård består av över tusen öar, varav bara 50 är bebodda. Var och en av dessa öar har sin egen karaktär och sina egna höjdpunkter; natur, arkitektur och kultur. Måltider ingår inte.

Läs mer Dölj

På ön Hvar ligger staden med samma namn. Ön är officiellt känd som Kroatiens mest solrika ö, och det är en höjdpunkt i sig själv. Den antika staden har själv flera sevärdheter som förtjänar ett besök. Den gamle katedralen har fått sitt namn efter stadens skyddshelgon -Stefan. Stefan räknas som den kristna trons förste martyr, men är också känd under andra namn, som till exempel i sången om Staffan Stalledräng. Katedralen är bara en av de platser vi besöker under uppehållet på Hvar, och denna kyrka är en av regionens äldsta, med rötter tillbaka till 1300-talet.

Ön Hvar är också känd för sin lavendelproduktion, faktum är att det är en av områdets största intäktskällor. Som de gamla romarna uttryckte saken: 'Rosen har hjärtats doft, men lavendel är en doft av själen'. Det kan man hålla med om när man lägger märke till den betagande doften av lavendel som hänger i luften över stora delar av ön.

Dagen innehåller också ett besök på ön Brac. Här besöker vi den gemytliga lilla byn Bol som har en äldre touch än de andra byarna på Brac. Vi missar självklart inte heller att besöka den kända Zlatni Rat-stranden som är känd i hela Kroatien.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Måltider ingår inte. Gott om restauranger i Hvar, lunchpaus efter stadsvandringen.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-19.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide ombord på bussen. Engelsktalande guide i Hvar.

Övrigt:
Eventuella entréavgifter tillkommer.