Se hotell (16)

Resor till Hong Kong

En resa till Hong Kong bjuder på allt man kan önska sig av en asiatisk storstad, här väntar höga skyskrapor, ett världsberömt kök, billig shopping och enastående vyer.
Under din resa till Hong Kong får du inte missa att ta dig upp på berget Victoria Peak och njuta av den fantastiska vyn över hela staden med blinkande neon och livlig aktivitet i hamnen. Härifrån ser du det kända och ofta fotograferade panoramat över Hong Kong. Victoria Peak ligger på Hong Kong-ön, tillsammans med alla stora bankpalats, kontorskomplex, eleganta butiker och imponerande skyskrapor. Här finns också stadsdelen Wanchai där du möter en blandning av modernt och gammalt.

Kowloon - nära till allt

När du tittar rakt ut från The Peak ser du fastlandet och Kowloon på andra sidan vattnet. I Kowloon ligger flera hotell, och här är utbudet av shopping störst. Tsimshatsui är den stadsdel som ligger närmast hamnen och färjorna över till Hong Kong-ön. Här möter du ett intensivt folkliv och utbudet av restauranger, affärer och nöjesliv är mycket stort. Du har nära till allt. I Kowloon ligger också de kända marknaderna Jade Market, Night Market och Bird Market som du inte bör missa under din resa till Hong Kong.

Vings resor till Hong Kong

När du bokar din resa till Hong Kong med Ving kan du välja mellan flera centralt belägna hotell i både Kowloon och på Hong Kong-ön. Naturligtvis kan du också välja hotell i olika prisklasser, men vill du skämma bort dig själv under din resa rekommenderas Prime Select-hotellet Mojo Nomad Central, bara några hundra meter från färjeterminalerna på Hong Kong-ön. I närheten ligger också det närmast legendariska Mandarin Oriental, lika känt för sin service som för sin design.

Upptäck omgivningarna

Till Hong Kong hör även 235 större och mindre öar, de flesta obebodda. På vissa av de öar som är bebodda kan man uppleva att utvecklingen stannat av. Cheung Chau, Lamma och Lantau är några som är värda ett besök under din resa till Hong Kong, och det är lätt att ta båt för en kortare eller längre utflykt. Besöker du Lantau får du inte missa det historiska fortet Tung Chung som har anor från 1000-talet. Är du lite mer äventyrslysten kan du ta båten till Macau, den forna portugisiska kolonin, som precis som Hong Kong numera är kinesisk.

Bästa shoppingen. Och maten.

I Kowloon finns det mesta när det kommer till shopping. Längs Nathan Road ligger det mängder av affärer och butiker där du handlar bland annat elektronik, kläder och skor. Den bästa marknaden i Hong Kong heter Night Market och ligger på Temple Street. Det är billigt – men glöm inte att pruta. Alldeles intill Night Market ligger en av Hong Kongs många matmarknader. Här slår man sig ner vid ett vingligt plastbord, beställer en öl och en middag, och får en upplevelse för livet på köpet.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Hotell för vuxna
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Hong Kong

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
18°13°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
18°13°
3
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
20°16°
3
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • april
24°20°
3
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • maj
28°23°
5
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
5
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • juli
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • augusti
30°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • september
30°25°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
27°23°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
24°19°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
20°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

11-15 timmar, beroende på flygrutt

Så reser du hit

Till Hong Kong kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Från Hong Kong International Airport till hotellen är det ca 40 kilometer. Från flygplatsen går också snabbtåg, bussar och taxi in mot centrum.
Shopping
Alla varor förutom alkohol och tobak är skattefria, vilket har gjort Hong Kong till ett av världens mest attraktiva resmål för shopping. Nathan Road är en ca tre kilometer lång gata som går norrut från Kowloons södra spets. Här finns det mesta. Ladies Street går parallellt med Nathan Road i Kowloon, vid tunnelbanestationen Mong Kok. Det är en utomhusmarknad där det säljs kläder, klockor, väskor, leksaker, prydnadssaker och en massa annat. Hong Kong-ön är mycket modernare än Kowloon och här finns stora moderna shoppingcenter.
Mat, dryck och nattliv
Till Hong Kong åker du för att äta gott. Här finns mängder av restauranger och allt du kan önska dig i matväg, såväl kinesisk som europeisk mat. Välj mellan allt från exklusiva restauranger till lokala matmarknader, där du kan pröva på spännande specialiteter. Några populära rätter i Hong Kong är så kallad pekinganka, dim sum som är degknyten fyllda med kött, fisk eller grönsaker och congee, som är en tjock risgröt som serveras med kött och inlagda ägg, kyckling, fisk, skaldjur eller grönsaker. Till maten dricker lokalbefolkningen ofta te.

Matvandringar i Hong Kong

Hong Kong är stort, så stort att de flesta matvandringar nöjer sig med ett distrikt: Sham Shui Po, Temple Street, Central & Sheung Wan etc. Men inom vart och ett av dessa distrikt finns en mångfald av smaker och kök som alla är lika värda att bekanta sig med. En matvandring leder dig rätt bland de bästa och mest intressanta smakerna.
Du kan inte komma till Hong Kong utan att uppleva den pulserande energin i stadens nattliv.

Av stadens tre huvudsakliga nöjesområden är Lan Kwai Fong – Hongkongs mest populära nattlivsställe. Det är en kuperad, L-formad kullerstensgata i Central som är känd för att vara hjärtat av stadens dryckes- och klubbscen. Det är kantat av mer än 100 barer, restauranger och klubbar, så du kan förvänta dig massor av upptåg och sena kvällar.

Medan området som kallas SoHo erbjuder en mer sofistikerad utekväll med sina exklusiva barer och förstklassiga nattklubbar.

Ett par tunnelbanestationer från Central i Hong Kong kommer du till Wan Chai. Wan Chai ett brett utbud av sportbarer, livemusikställen och pubar i kolonialstil, tillsammans med några av stadens billigaste drinkar och matställen.
Aktiviteter och sevärdheter
Missa inte att njuta av Hong Kongs fascinerande stadssiluett från berget Victoria Peak. Till berget tar du dig med bergbana, buss, bil eller till fots. Hela familjen finner glädje på Hong Kong Disneyland.
Det Historiska Museet och Naturvetenskapliga Museet är två givna val för dig som gillar museibesök. Här väntar mycket upptäckarglädje för stora och små.
Hur du tar dig runt
Det är väldigt lätt att ta sig runt i Hong Kong, med buss, taxi, tunnelbana eller rälsbuss. Färjan Star Ferry går mellan Hong Kong Island och Kowloon, och kostar inte många kronor att åka med.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

(HKD) Hong Kong dollar. Visa och MasterCard fungerar bra. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sverige + 7 timmar

El

220/240 V. Adapter krävs.

Språk

Mandarin. Hong Kong: kantonesiska och engelska

Språket

I stora delar av Kina talas uteslutande olika varianter av kinesiska. I Hong Kong är däremot kunskaperna i engelska allmänna, och man kan nästan överallt göra sig förstådd.

Rekommenderade flygbolag till Hong Kong

Resor med Emirates

Emirates flyger världens största flygplansflotta med Airbus A380s och Boeing 777s, vilket erbjuder våra kunder bekvämligheterna med det senaste och mest effektiva flygplanen i luften. När du flyger med Emirates ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och branschledande inflight underhållning, inspirerande kök och service i världsklass. Reser du med Emirates från Skandinavien så flyger du direkt till Dubai. Vidare från Dubai har Emirates ett brett utbud av destinationer i Indiska Oceanen, Asien och Afrika. Dessutom kan du göra ett spännande stopp på några dagar i Dubai.

Emirates flyger världens största flygplansflotta med Airbus A380s och Boeing 777s, vilket erbjuder våra kunder bekvämligheterna med det senaste och mest effektiva flygplanen i luften. När du flyger med Emirates ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och branschledande inflight underhållning, inspirerande kök och service i världsklass. Reser du med Emirates från Skandinavien så flyger du direkt till Dubai. Vidare från Dubai har Emirates ett brett utbud av destinationer i Indiska Oceanen, Asien och Afrika. Dessutom kan du göra ett spännande stopp på några dagar i Dubai.

Resor med Qatar Airways

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Resor med Turkish Airlines

Turkish Airlines har fått titeln Europas Bästa Flygbolag sex år i rad. Turkish Airlines flyger direkt från Skandinavien till Istanbul och vidare till många destinationer i Indiska Oceanen, Afrika och Asien. När du flyger med Turkish Airlines ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och individuella TV-skärmar med många valmöjligheter inom film, TV och musik.

Turkish Airlines har fått titeln Europas Bästa Flygbolag sex år i rad. Turkish Airlines flyger direkt från Skandinavien till Istanbul och vidare till många destinationer i Indiska Oceanen, Afrika och Asien. När du flyger med Turkish Airlines ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och individuella TV-skärmar med många valmöjligheter inom film, TV och musik.
SÖK DIN RESA TILL Hong Kong
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.