Se hotell (15)

Resor till Hong Kong

En resa till Hong Kong bjuder på allt du kan önska dig av en asiatisk storstad; skyskrapor, ett världsberömt kök, shopping och enastående vyer.
Under din resa till Hong Kong får du inte missa att ta dig upp på berget Victoria Peak och njuta av den fantastiska vyn över hela staden med blinkande neon och livlig aktivitet i hamnen. Härifrån ser du det kända och ofta fotograferade panoramat över Hong Kong. Victoria Peak ligger på Hong Kong-ön, tillsammans med alla stora bankpalats, kontorskomplex, eleganta butiker och imponerande skyskrapor. Här finns också stadsdelen Wanchai där du möter en blandning av modernt och gammalt.

Kowloon - nära till allt

När du tittar rakt ut från The Peak ser du fastlandet och Kowloon på andra sidan vattnet. I Kowloon ligger flera hotell, och här är utbudet av shopping störst. Tsimshatsui är den stadsdel som ligger närmast hamnen och färjorna över till Hong Kong-ön. Här möter du ett intensivt folkliv och utbudet av restauranger, affärer och nöjesliv är mycket stort. Du har nära till allt. I Kowloon ligger också de kända marknaderna Jade Market, Night Market och Bird Market som du inte bör missa under din resa till Hong Kong.

Vings resor till Hong Kong

När du bokar din resa till Hong Kong med Ving kan du välja mellan flera centralt belägna hotell i både Kowloon och på Hong Kong-ön. Naturligtvis kan du också välja hotell i olika prisklasser, men vill du skämma bort dig själv under din resa rekommenderas hotellet The Sheung Wan By Ovolo, bara några hundra meter från färjeterminalerna på Hong Kong-ön. I närheten ligger också det närmast legendariska Mandarin Oriental, lika känt för sin service som för sin design.

Upptäck omgivningarna

Till Hong Kong hör även 235 större och mindre öar, de flesta obebodda. På vissa av de öar som är bebodda kan man uppleva att utvecklingen stannat av. Cheung Chau, Lamma och Lantau är några som är värda ett besök under din resa till Hong Kong, och det är lätt att ta båt för en kortare eller längre utflykt. Besöker du Lantau får du inte missa det historiska fortet Tung Chung som har anor från 1000-talet. Är du lite mer äventyrslysten kan du ta båten till Macau, den forna portugisiska kolonin, som precis som Hong Kong numera är kinesisk.

Bästa shoppingen. Och maten.

I Kowloon finns det mesta när det kommer till shopping. Längs Nathan Road ligger det mängder av affärer och butiker där du handlar bland annat elektronik, kläder och skor. Den bästa marknaden i Hong Kong heter Night Market och ligger på Temple Street. Det är billigt – men glöm inte att pruta. Alldeles intill Night Market ligger en av Hong Kongs många matmarknader. Här slår man sig ner vid ett vingligt plastbord, beställer en öl och en middag, och får en upplevelse för livet på köpet.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Centrala hotell
  • Hotell för vuxna
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv

Våra kunder om Hong Kong

SÖK DIN RESA TILL Hong Kong

Mer om Hong Kong

Upptäck Hong Kong

Följ med vår resepexert Petter till den spännande miljonstaden Hong Kong, här ger han sina bästa tips på vad du inte får missa i den myllrande metropolen.

Rekommenderade flygbolag till Hong Kong

Resor med Emirates

Emirates flyger världens största flygplansflotta med Airbus A380s och Boeing 777s, vilket erbjuder våra kunder bekvämligheterna med det senaste och mest effektiva flygplanen i luften. När du flyger med Emirates ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och branschledande inflight underhållning, inspirerande kök och service i världsklass. Reser du med Emirates från Skandinavien så flyger du direkt till Dubai. Vidare från Dubai har Emirates ett brett utbud av destinationer i Indiska Oceanen, Asien och Afrika. Dessutom kan du göra ett spännande stopp på några dagar i Dubai.

Resor med Qatar Airways

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Resor med Turkish Airlines

Turkish Airlines har fått titeln Europas Bästa Flygbolag sex år i rad. Turkish Airlines flyger direkt från Skandinavien till Istanbul och vidare till många destinationer i Indiska Oceanen, Afrika och Asien. När du flyger med Turkish Airlines ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och individuella TV-skärmar med många valmöjligheter inom film, TV och musik.