Se hotell (1)

Resor till Orosei

En resa till Orosei, den lilla staden på Sardiniens östra kust, lockar med härliga stränder, vacker natur och en lång historia.

Alldeles intill floden Cedrino ligger Orosei, en liten stad med en lång historia. Den är som sagt inte så stor, men mycket vacker där den ligger omgiven av fält och odlingar, med Monte Tuttavista som reser sig över 800 meter i bakgrunden. Denna del av Sardinien har en rik och intressant historia, från stenålderns nurager, via antikens greker och medeltidens adelsfamiljer fram till dagens småstad som trots sin ringa storlek rymmer en mängd palats, kyrkor, muséer och andra spännande påminnelser om stadens förflutna. I dag är Orosei en stillsam och lite sömnig stad där livet går sin gilla gång, en bra plats att resa till när man vill se något mer än stranden. Det är bara att ge sig in i stadens slingrande gränder och se vad man stöter på, en marknad, en glassbutik eller kanske stadens berömda teatermuseum.

Sol och bad i Orosei

Längs kusten vid Orosei finns gott om stränder och badvikar. Rätt nedanför staden ligger Marina di Orosei, en flera kilometer lång sandstrand där det alltid är gott om plats. Om man föredrar något lite mer intimt finns flera små badvikar och stränder norr- och söderut längs kusten, som till exempel Cala Liberotto, Cala Ginepro och Cala Osalla, samtliga med gyllengul sand och klart, fint vatten. Om du tycker om att snorkla ska du välja någon av de mindre stränderna, eller bege dig ett litet stycke norrut, till naturreservatet Bidderosa. Här finns flera fina badvikar omgivna av vacker natur, perfekt för dig som vill sola och bada lite mer ostört under din resa.

Vings resor till Orosei

Väljer du att resa till Orosei med Ving bor du på All Inclusive-hotellet SENTIDO Orosei Beach. Stranden ligger bara några minuter från hotellet och det är knappt två kilometer in till centrum av Orosei, en promenad på 20-30 minuter. Det ger dig full frihet att njuta av både hotellet och allt som staden har att erbjuda, vare sig det är ett uppfriskande morgondopp, en aperitif på ett skuggigt torg, eller en god middag med öns egna specialiteter.

Utforska Sardinien

Vill du se mera av Sardinien under din resa till Orosei är det bara att snöra på dig vandrarkängorna och börja gå. Här finns gott om små vägar som är som gjorda för en längre promenad, kanske till naturreservatet Bidderosa eller – om du känner dig riktigt energisk – upp till toppen av Monte Tuttavista. Lite mindre ansträngande, men minst lika spektakulära är båtturerna längs kusten. En av de bästa är den som följer kusten upp till Arcipelago di la Maddalena, ett slags miniatyrskärgård mellan Sardinien och Korsika. Väljer du att resa till Orosei under vår eller höst är du välkommen att delta i någon av de festivaler som firas då, till exempel Festival of Santa Maria 'e Mare, då man dekorerar sina fiskebåtar och sedan tar dem i procession längs floden ner till Santa Maria-kyrkan där firandet fortsätter hela kvällen.

Bra att veta
 • Kilometerlånga sandstränder
 • All Inclusive
 • Lyxhotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Orosei

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
32°20°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
31°21°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°19°
24
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°15°
21
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
19°12°
18
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°9°
16
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Längs kusten finns en rad stränder, både större och mindre. Närmaste strand från Orosei är Marina di Orosei, en flera kilometer lång sandstrand.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar med direktflyg från Stockholm. Ca 5 timmar med mellanlandning.

Så reser du hit

Till Sardinien kan du resa med reguljärflyg året runt på flexibla reslängder.
Till Orosei kan du resa med reguljärflyg på flexibla reslängder i perioden maj-september. Flyget landar i Olbia, ca 90 km från Orosei. Då vägarna är ganska smala ska man räkna med att det tar cirka 1,5 timme från Olbia till Orosei.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Det finns flera tavernor och restauranger inne i Orosei stad, och enklare restauranger vid vissa stränder.
Oroseis nattliv är mycket stillsamt.
Shopping
Inne i Orosei finns några mindre butiker, som dock mest riktar sig till lokalbefolkningen. Det finns ingen direkt shopping att tala om.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du ägna dig åt aktiviteter som exempelvis tennis, vandring och paddling.
Hur du tar dig runt
Taxi. Buss.
Fakta

Vår service

Till Orosei reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Uttagsautomat finns inne i Orosei.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska
Sök din resa till Orosei