Se hotell (5)

Resor till Costa Smeralda

På din resa till Costa Smeralda får du njuta av härliga bad i Europas kanske klaraste badvatten.
Costa Smeralda, eller Smaragdkusten, har länge varit känt som en plats för lyxsemestrar. I huvudorten Porto Cervo samlas Europas jet-set under sommarmånaderna för att shoppa loss i designbutikerna och bada vid de fina stränderna med ett vatten som är klarare än på de flesta andra resmål kring Medelhavet. Naturen är vacker och det finns många små vikar med fina sandstränder att upptäcka under din resa till Costa Smeralda. De flesta av stränderna är dessutom långgrunda och barnvänliga.

Vings resor till Costa Smeralda

Costa Smeralda passar både barnfamiljer och dig som ska resa utan barn. Med Ving flyger du reguljärt till Costa Smeralda och kan själv välja reslängd och avresedatum. Vi erbjuder flera bra hotell, både längs Smaragdkusten och i det lugnare Baia Sardinia ett fåtal kilometer utanför Porto Cervo. Kort sagt en möjlighet att skräddarsy din semester precis som du vill ha den, oavsett resesällskap.

Shopping och god mat

Det finns mycket att se och göra på Costa Smeralda när du väl är på plats. De många exklusiva butikerna i Porto Cervo är en attraktion i sig själva. Vill du få semesterkassan att räcka lite längre går det precis lika bra att strosa omkring med en gelato i handen och fönstershoppa – med havsutsikt. När du fått nog är det bara att slå dig ner på en restaurang och njuta av den italienska maten som väl knappast behöver någon närmare presentation. Fisk och skaldjur är ett säkert kort, missa heller inte att prova de lokala specialiteterna som helstekt spädgris (Porcheddu), lufttorkad fiskrom (Bottarga) och hummer (Aragosta).

Nöjen och utflykter

Nöjeslivet i Porto Cervo går knappast att klaga på. Här finns gott om mer eller mindre exklusiva nattklubbar och barer som håller öppet långt in på småtimmarna. Vill du upptäcka mer av Smaragdkusten på egen hand finns det cyklar att hyra, eller bil om du vill resa ännu längre bort. Alldeles utanför Baia Sardinia ligger vattenparken Aquadream som brukar gå hem hos barnen. Andra utflyktstips är Porto Pozzo, Baja Sardinia, Porto Rotonde, Golfo Aranci och ögruppen La Maddalena som även är en nationalpark. Eller varför inte passa på att ta färjan över till Korsika för en dag?
Bra att veta
  • Fina stränder
  • Bra restauranger
  • Bra nattliv
  • Hotell på stranden

Våra kunder om Costa Smeralda

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Costa Smeralda