Se hotell (0)

Resor till Alghero

På din resa till Alghero får du uppleva en kombination av det bästa Sardinien har att erbjuda; fina stränder och en spännande historia.
Charmen med att resa till Alghero är till stor del att du får både stadsliv och strandliv på samma resa. Alghero består nämligen av två delar, gamla stan och Lido. Gamla stan är precis så romantisk som man kan föreställa sig med en ringmur, trånga gränder och mysiga restauranger. Strax utanför stadskärnan ligger området Lido och den fina stranden med samma namn.

Att göra i Alghero

Alghero har rötter från 1000-talet och än idag finns många historiska sevärdheter kvar att beundra, som till exempel katedralen Santa Maria och Porta Terra-tornet. Från hamnen i Alghero kan du också ta båten till Neptunusgrottan som imponerar med sina mäktiga droppstensformationer. Hyr du bil finns det massor av intressanta utflyktsmål inom en timmes avstånd från Alghero och vill du göra en heldagsutflykt kan du resa med färjan över till Korsika. Annars räcker det ganska gott med att ta sköna kvällspromenader längs ringmuren och njuta av en italiensk pärla som ännu inte upptäckts av någon större mängd turister. Inne i gamla stan finns det dessutom en hel del butiker för dig som vill ägna dig åt lite shopping under din resa till Alghero.

Vings resor till Alghero

Reser du till Alghero med Ving flyger du reguljärt och kan därmed själv bestämma avresedatum och reslängd. Du kan välja mellan flera trevliga hotell med bra lägen och resmålet passar lika bra för en romantisk weekend som när du ska resa med barn. Ving har hotell centralt i Alghero och längs kusten ut mot Baia de Conte. Det finns gott om stränder runt Alghero, den mest barnvänliga av dem är La Pelosa, men även Lido är långgrund och kantad av restauranger och caféer. Inne i staden finns fina långa stränder med fin sand och ett stort utbud av trevliga barer, trattorior och restauranger.
Bra att veta
  • Lång strandpromenad
  • Barnvänliga stränder
  • Strandnära hotell
  • Bra restauranger
  • Lokala restauranger
  • Stad och strand

Våra kunder om Alghero

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Alghero