Se hotell (6)

Resor till Alghero

På din resa till Alghero får du uppleva en kombination av det bästa Sardinien har att erbjuda; fina stränder och en spännande historia.

Charmen med att resa till Alghero är till stor del att du får både stadsliv och strandliv på samma resa. Alghero består nämligen av två delar, gamla stan och Lido. Gamla stan är precis så romantisk som man kan föreställa sig med en ringmur, trånga gränder och mysiga restauranger. Strax utanför stadskärnan ligger området Lido och den fina stranden med samma namn.

Att göra i Alghero

Alghero har rötter från 1000-talet och än idag finns många historiska sevärdheter kvar att beundra, som till exempel katedralen Santa Maria och Porta Terra-tornet. Från hamnen i Alghero kan du också ta båten till Neptunusgrottan som imponerar med sina mäktiga droppstensformationer. Hyr du bil finns det massor av intressanta utflyktsmål inom en timmes avstånd från Alghero och vill du göra en heldagsutflykt kan du resa med färjan över till Korsika. Annars räcker det ganska gott med att ta sköna kvällspromenader längs ringmuren och njuta av en italiensk pärla som ännu inte upptäckts av någon större mängd turister. Inne i gamla stan finns det dessutom en hel del butiker för dig som vill ägna dig åt lite shopping under din resa till Alghero.

Vings resor till Alghero

Reser du till Alghero med Ving flyger du reguljärt och kan därmed själv bestämma avresedatum och reslängd. Du kan välja mellan flera trevliga hotell med bra lägen och resmålet passar lika bra för en romantisk weekend som när du ska resa med barn. Ving har hotell centralt i Alghero och längs kusten ut mot Baia de Conte. Det finns gott om stränder runt Alghero, den mest barnvänliga av dem är La Pelosa, men även Lido är långgrund och kantad av restauranger och caféer. Inne i staden finns fina långa stränder med fin sand och ett stort utbud av trevliga barer, trattorior och restauranger.

Bra att veta
 • Lång strandpromenad
 • Barnvänliga stränder
 • Strandnära hotell
 • Bra restauranger
 • Lokala restauranger
 • Stad och strand
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Alghero

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • april
20°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
24°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
32°20°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
31°21°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°19°
24
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • oktober
24°15°
21
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • november
19°12°
18
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°9°
16
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
Det finns många fina stränder i, och omkring, Alghero. Poolerna på hotellen är öppna under sommaren, från ca maj till september. Öppettiderna kan variera beroende på den aktuella utomhustemperaturen.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3,5 timmar med direktflyg från Stockholm. Ca 5 timmar med mellanlandning.

Så reser du hit

Till Sardinien kan du resa med reguljärflyg året runt på flexibla reslängder.
Till Alghero kan du resa med reguljärflyg på flexibla reslängder. Flyget landar i Olbia, ca 135 kilometer från Alghero. Restiden från flygplatsen till Alghero är ca 1 timme och 40 minuter, beroende på trafik.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
Det finns många bra restauranger i Alghero. Testa gärna lokala specialiteter som helstekt spädgris (Porcheddu), hummer (Arragosta) och lufttorkad fiskrom (Bottarga).
Algheros livligaste nattliv hittar du på barerna i gamla stan. Under sommartid finns även nattöppna barer längs stranden söder om gamla stan.
Shopping
Det finns gott om butiker i gamla stans gränder, för dig som är intresserad av shopping. På Via Roma hittar du mer exklusiva butiker med bland annat kläder och smycken.
Aktiviteter och sevärdheter
Omgivningarna bjuder på sevärdheter som lockar med historia och kultur. Du kan med fördel hyra en cykel och upptäcka området på egen hand.
Fakta

Vår service

Vistelsen i Alghero är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Alghero

I Alghero tas en hotellskatt ut på samtliga hotell: 2,5 euro per person och natt i max sju nätter. Barn under tolv år betalar ingen skatt

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Alghero