Resor till Italian Grand Prix

Det finns många som betraktar Monza som själva urtypen för Formel 1-racing.

Det är inte bara en fantastisk bana som kräver både fart och skicklighet, den har också både hjärta och själ av ett helt eget slag. Den har haft några av de bästa tävlingarna någonsin, men också några av dess värsta olyckor. Namnen på de stora förarna och ljudet från motorerna som kört här dröjer sig kvar i de ståtliga träden som omger banan i den kungliga parken.
 
Arbetet med banan inleddes 1922 och avslutades inom sex månader. Det var den tredje permanenta bana som byggdes i hela världen, efter Brooklands i England och Indianapolis i USA. Inräknat den doserade oval som byggdes in i racingbanan blev den hela tio kilometer lång. Formula One racing besökte banan under första säsongen 1950, och den har haft en plats på kalendern ända sedan dess.
 
Under denna tid har Monza blivit skådeplats för en lång lista av historiska ögonblick, berömda segrar och skräckinjagande krascher. Allt detta skapar en av de mest magiska platserna i Formel 1-kalendern. Det finns många som anser att det inte finns någon annan bana som bättre fångar sporten än just Monza. Italienarna själva kallar banan 'La Pista Magica', den magiska banan, en beskrivning de flesta instämmer i.

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'General Admission'-biljetter:
Dessa ger tillträde till flera olika områden runt banan, flera av dem med utmärkt utsikt. I vissa sektorer kan man även följa loppet på tv-skärmar.
 
Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Vings Formel-1 resor till Italien

Mer information om resan

Transport mellan flygplatsen och hotellet ingår inte. Från flygplatsen i Milano till hotellet i Bergamo tar det cirka en timme och tio minuter med taxi.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen. Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande). Restiden mellan hotellet i Bergamo och Monza är ca 1 timme.

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Thomas Cook Sport på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.
 
 

Fler Formel 1-resor

Formel 1 i Abu Dhabi
Formel 1 i Abu Dhabi
Abu Dhabi Grand Prix, Förenade Arabemiraten
  • 5 dagar
  • Flyg + hotell
  • Inkl. Frukost
  • Avresa 28 nov 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 28 nov 2019, 5 dagar
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Franska rivieran, Frankrike
  • 4 dagar
  • Flyg + hotell
  • Inkl. Frukost
  • Avresa 22 maj 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 22 maj 2020, 4 dagar