Se hotell (2)

Resor till Lombok

Lombok, Indonesien

Lombok är en av de två öar som bildar provinsen West Nusa Tenggara, här får du en resa med vackra stränder och några av världens bästa surfställen.

Ön Lombok domineras av den 3 726 m höga vulkanen Rinjani, som tillsammans med sin heliga kratersjö numera skyddas som nationalpark. Lombok har länge levt i skuggan av sin mer välkända granne Bali, och detta har medfört att ön än så länge är mindre exploaterad, perfekt för dig som vill ha en resa med mycket avkoppling. Huvudområdet för besökare är Senggigi och det är också här som Vings hotell ligger – lugnt, bekvämt och direkt på stranden. Här är sanden mest svart lavasand medan stränderna på öns södra sida är vit korallsand. I Senggigi finns några restauranger och lite shopping, mest lokalt hantverk och kläder. Ryggsäcksfolket samlas på avslappnade Gili Islands utanför öns västkust, och Kuta (inte att förväxla med sin balinesiske namne) har i flera internationella surftidningar rankats som ett av världens bästa surfställen.

Bo på stranden på Lombok

Bokar du en resa med Ving till Lombok så bor du aldrig långt från stranden, vare sig du väljer ett av våra hotell på västkusten eller nere på öns södra kust. Här bor du inte bara nära stranden, du bor också lyxigt, med utmärkt service och möjligheten att boka ett hotell med spa, om du vill ha lite omväxling till stranden. Vill du sedan ge din resa lite extra krydda så kombinerar du din resa till Lombok med ett stopp på Bali. På så vis får du två öar på en semester.

Bra att veta
 • Hotell direkt vid stranden
 • Fina stränder
 • Hotell med spa
 • Kombinera med andra resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Lombok

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
6
Regnfria dagar
 • februari
31°26°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
4
Regnfria dagar
 • mars
31°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
7
Regnfria dagar
 • april
31°26°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • maj
31°25°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juni
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juli
30°24°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • augusti
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • september
30°25°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • oktober
30°26°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • november
32°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • december
31°26°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
Stränder
Gott om stränder runt hela ön, från svepande palmprydda sandstränder till mindre klippvikar med kristallklart vatten.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Lombok kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Lomboks flygplats till hotellen är ca 45 minuter-2 timmar (28-50 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Gott om restauranger, med goda möjligheter att prova indonesisk mat.
Barer och klubbar, framförallt i turistcentret Sengiggi. Alkohol säljs med vissa begränsningar, och till jämförelsevis höga priser.
Shopping
Hantverk, kläder, strandartiklar. Bäst shopping i Mataram.
Aktiviteter och sevärdheter
Dykning, vandring, surfing.
Hur du tar dig runt
Buss och taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Ving stöder sedan 1999 organisationen Ecpat mot barnsexhandel.

Pass och visum

Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Svenska medborgare med ett pass som är giltigt minst sex månader vid inresa får stanna i upp till 30 dagar i Indonesien. Är vistelsen längre än 30 dagar behöver man ansöka om turistvisum som gäller upp till 60 dagar. Kontakta Indonesiens Ambassad för mer information och uppgifter om vad som gäller för andra nationaliteter.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Indonesiska rupiah (IDR). Ta med kontanter i USD, inte svenska kronor, då dessa är svåra att växla. Uttagsautomater finns.

El

220 V. Adapter behövs inte.

Språk

Indonesiska

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Indonesien innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Metanol i lokalt inhandlad alkohol.

Resande inom Indonesien uppmanas vara uppmärksamma vid intag av lokalt inhandlad alkohol som kan förekomma i drinkar och cocktails runt om i Indonesien, bl.a. på Bali, Java och Lombok. Lokalt framställt s.k. palmvin – arak – kan innehålla metanol. Metanol är mycket skadligt och därför uppmanar vi våra resande att iaktta försiktighet vid både inköp och konsumtion av framför allt arak men även andra lokalt framställda alkoholhaltiga drycker.
Sök din resa till Lombok