Vårt miljöarbete på Sunprime Hotels

Sunprime Hotels arbetar utifrån hållbarhetscertifieringen Travelifes kriterier som ställer krav på att hotellen lever upp till fler än 160 olika kriterier som rör miljö och socialt ansvar. Idag är 10 av 17 Sunprime-hotell certifierade och vårt mål är att alla ska vara det, eller ha påbörjat sitt arbete för att bli certifierade senast år 2020.

Miljöarbete på Sunprime Hotels

Hur kan du som gäst bidra?

Det finns även saker som du som gäst kan göra för att hjälpa oss i vårt miljöarbete. Det krävs ingen större ansträngning, men dina insatser är mycket värdefulla.

Byte av sängkläder och handdukar.

Lägg de du vill byta ut i tvättkorgen i badrummet. Sängkläder och handdukar byts inte automatiskt vid varje städning, vilket sparar såväl elektricitet, tvättmedel och vatten.

Var sparsam med färskvattnet.

Faktum är att om 500 människor inte låter vattnet rinna när de borstar tänderna, sparas ungefär 50.000 liter vatten i veckan.

Miljöarbete på Sunprime Hotels

Klimatkompenserat boende

När du bor på Sunprime Hotels klimatkompenseras din energi-, vatten- och avfallsförbrukning. Kompensationen gäller för alla koldioxidutsläpp och andra skadliga utsläpp, som bland annat kväve- och svaveloxider (Green House Gas – GHC). Läs mer här

upptäck mer av Sunprime Hotels