Utflykter, Västra Skiathos

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Sea & Sun - en dag på havet

Sea & Sun - en dag på havet

Det är kanske först när du ser Skiathos från havet som du verkligen upplever hur kontrastfylld och vacker ön är.

Läs mer Dölj

Vi tar dig med på en båttur och visar det ön är mest känd för, nämligen sina vackra stränder. Det finns 66 stycken! Och vi besöker några av dem. Om väder och vind tillåter blir första stopp den speciella stranden Lalaria på öns nordsida. Ingen annan plats på ön har ett vatten så turkost och klart som här. En grotta vid stranden sägs ha magiska krafter, och den är också en av de mest fotograferade sevärdheterna på Skiathos. Lalaria kan enbart nås med båt.

På öns norra sida ligger den gamla huvudstaden Kastro uppe på en vacker klippa. Hit flydde öborna på 1300-talet då ön ständigt attackerades av pirater, och det skulle gå över 400 år innan man kunde flytta ner till dagens Skiathos stad. Vi lägger till vid Kastrostranden och gör en liten vandring till toppen – utsikten är väl värd den lilla mödan.

När det är dags för lunch lägger vi till vid en strand, där du kan njuta av vad den lokala tavernan har att erbjuda.

Under dagen passerar vi flera av Skiathos stränder, och kanske hittar du just din favoritstrand för resten av semestern. Det är inte ovanligt att vi får besök av lekande delfiner runt båten!

Detta är en riktig favorit! Upplev Skiathos från sin allra bästa sida och njut av en härlig dag i solen.

Måltider och dryck:
Ingår inte.

Bra att ta med:
Badlakan, badkläder, solkräm. Bra skor att promenera i om du vill gå upp till Kastro.

Tid:
Heldag (vi är tillbaka i hamnen på Skiathos kl 17.00)

Färdledning:
Skandinavisk eller engelsktalande guide.

Övrigt:
Vinden runt Sporaderna kan ändra riktning och styrka från dag till dag. Turen följer därför inte samma rutt varje gång. Det kan också hända att vi inte kan besöka de stränder vi har beskrivit ovan, men vi gör då stopp på andra fina stränder. Kaptenen har ansvaret för passagerarna, och om han anser att turen måste läggas om, måste vi förstås acceptera detta. Ingen återbetalning görs vid en sådan ändring i programmet.

Upplev Sporaderna – kan bokas hemifrån

Upplev Sporaderna – kan bokas hemifrån

Följ med på en skärgårdskryssning under en heldag till grannöarna Skopelos och Alonissos. Sevärdheter, folkliv, kultur och historia på en och samma dag. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Inte långt från Skiathos ligger de två frodiga grannöarna Skopelos och Alonissos. Staden Skopelos är vackert belägen på öns norra sida och är byggd som en amfiteater runt hamnen. De smala, charmiga gränderna rymmer historia från pirattiden, något som förklarar varför staden kanske känns som en labyrint när man strosar omkring här. Av öns 380 kyrkor ligger 120 i staden Skopelos, det finns en kyrka i nästan varje gathörn. Historierna om varför man byggde så många kyrkor här är många, men några av dem berättar vi på vår lilla stadsvandring. Du får även tid på egen hand, och det finns flera trevliga tavernor där du kan ta något att dricka medan du insuper stämningen och folklivet.

Bortom Skopelos ligger lilla oförstörda Alonissos, den ö i Egeiska havet som har varit bebodd längst och först av pirater. Här är atmosfären lugn och det närmaste man kommer en sömnig liten grekisk ö. Vattnen runt ön utgör en nationell marinpark med ett rikt djur- och växtliv. Vi besöker öns största stad, Patitiri. Ta dig gärna upp till öns gamla huvudstad, Palaia Alonissos. Den har ett vackert läge på 241 meters höjd – utsikten är hänförande. Nere i hamnen kan du äta en god lunch på någon trevlig taverna eller ta en promenad i byn.

På hemresan till Skiathos möter vi lekfulla och vänliga delfiner, om vi har tur.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i och eventuellt en tröja till båtturen.

Tid:
Heldag (vi är tillbaka i hamnen på Skiathos kl 18.30)

Färdledning:
Engelsktalande guide på båten, skandinavisk guide på öarna.

Övrigt:
Vinden runt Sporaderna kan ändra riktning och styrka från dag till dag. Rutten kan därför ändras utan föregående besked. Det kan innebära att vi inte kan besöka de platser som beskrivits ovan, men vi gör då stopp på andra ställen. Ingen återbetalning görs vid en sådan ändring i programmet.

Heliga Skiathos - kan bokas hemifrån

Heliga Skiathos - kan bokas hemifrån

Skiathos är inte bara känt för sina stränder utan lika mycket för sin vackra natur samt de många kyrkorna och klostren. På den här turen får vi veta mer om öns historia, religionen och vardagslivet samtidigt som vi upplever dofterna och atmosfären och beundrar arkitekturen. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Klostret Evangelistria är unikt – det var nämligen just här som man för 200 år sedan för första gången hissade den grekiska flaggan efter befrielsen från turkarna. Klostret byggdes i slutet på 1700-talet och har nu renoverats tack vare stöd från EU. Klostret med sina skatter och ikoner är vackert beläget i Lehounidalen. Eget vin och egen olivolja har alltid producerats här och görs så än i dag. Olivoljan framställs för eget bruk, men vinet kan man köpa med sig om det skulle falla i smaken.

Färden går genom ett mycket vackert landskap och under eftermiddagen stannar vi till vid flera viktiga kyrkor, bland annat ärkeänglarna Mikael och Gabriels kyrka.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Bra att ta med:
Bra skor att promenera i då delar av turen sker till fots.

Tid:
Sen eftermiddagstur (kl 15.30- ca 18.30).

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Klädsel:
Då vi besöker kyrkor och ett kloster ska axlar/armar och knän vara täckta. Ta med långärmad tröja/kofta samt långbyxor eller lång kjol.

Övrigt:
Antalet platser till utflykten är begränsat.

Mamma Mia-turen – kan bokas hemifrån

Mamma Mia-turen – kan bokas hemifrån

En heldagsutflykt med båt till grannön Skopelos där du får besöka inspelningsplatser från filmen Mamma Mia! Du får bland annat besöka den vackra Kastani-stranden. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Vi sätter kurs mot Skopelos där vi åker längs med kusten och kommer bland annat till den vackra Kastani stranden där scener ur Mamma Mia filmen spelades in år 2007. Båtens besättning hjälper också till med transport över till den andra sidan av ön (ca 30 minuter), till "Mamma Mia-kyrkan" som ligger på en klippkant på norra Skopelos. Antalet platser på denna transport är begränsat. Biljetter säljs ombord (12,50 euro per person), och det är "först till kvarn" som gäller.Vi åker också til grannstranden Milia som sägs vara Skopelos bästa strand. Det blir tid till sol, bad och avslappning.

Vid lunchtid besöker vi Panormos, där det finns möjlighet att avnjuta en grekisk måltid vid en av tavernorna vid stenstranden.

Efter en skön avslappnande dag med många härliga intryck åker vi tillbaka till Skiathos. Snackbar och toaletter finns tillgängliga på båten.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte

Bra att ta med:
Badlakan, badkläder, solkräm. Bra skor att promenera i om du vill gå upp till Mamma Mia kyrkan. Pengar till mat och dryck och transport upp till kyrkan.

Tid:
Heldag (vi är tillbaka i hamnen på Skiathos ca kl 17.00)

Färdledning:
Engelsktalande guide, dock medföljer skandinavisk guide på turen på lördagar.

Övrigt:
Vinden runt Sporaderna kan ändra riktning och styrka från dag till dag. Turen följer därför inte samma rutt varje gång. Det kan också hända att vi inte kan besöka de stränder vi har beskrivit ovan, men vi gör då stopp på andra fina stränder. Ingen återbetalning görs vid en sådan ändring i programmet.

Snorkling safari - kan bokas hemifrån

Snorkling safari - kan bokas hemifrån

Följ med oss på en underbar och speciell dag på havet då du får möjlighet att utforska undervattenslivet i de norra Sporaderna. Snacks ingår.

Läs mer Dölj

Vår duktiga instruktör ger dig en kort teorilektion och visar dig sedan hur snorklingsutrustningen fungerar. Sedan tas du med på en upptäcktsfärd under havets yta där du får chansen att lära dig mer om det marina livet och se på de fantastiska klippformationerna. Allt detta samtidigt som det kristallklara vattnet glittrar omkring dig och fiskarna simmar tätt förbi.

Under dagen kommer vi att kryssa mellan flera små öar, den ena charmigare än den andra, då du kan njuta av vinden i håret och koppla av ombord på båten.

Efter en härlig dag seglar båten tillbaka och är i Skiathos hamn omkring kl. 17.00.

En perfekt dag för hela familjen!

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Under dagen serveras snacks; en macka med skinka, ost, tomat och sallad + frukt och kall dryck.

Bra att ta med:
Badlakan, badkläder, solkräm samt t-shirt att snorkla i. Ta gärna med lite extra snacks eller frukt, lunchen är av det lättare slaget.

Färdledning:
Engelsktalande instruktör.

Övrigt:
Vinden runt Sporaderna kan ändra riktning och styrka från dag till dag. Turen följer därför inte samma rutt varje gång. Ingen återbetalning görs vid en sådan ändring i programmet.

Musik & månsken - kan bokas hemifrån

Musik & månsken - kan bokas hemifrån

Med vinden i håret och den orangefärgade kvällssolen som speglar sig i vattnet, seglar vi från Skiathos med kurs mot Katigiorgis på fastlandet, dit vi kommer efter ungefär en timme. Mat och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Medan vi njuter av solnedgången gör personalen på Katigiorgis lilla strandtaverna i ordning en traditionell, grekisk kvällsmåltid. Ett glas vin eller läsk är inkluderat i priset och serveras till maten.

Under och efter middagen spelar lokala musikanter kända grekiska toner och stämningen är hög när de lokala dansarna bjuder på en uppvisning i den traditionella grekiska dansen Zorba. Om du vill får du gärna vara med och lära dig.

Efter en trevlig kväll går turen tillbaka till Skiathos hamn.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Traditionell grekisk måltid och en dryck.

Bra att ta med:
En tröja eller vindjacka, speciellt i början av säsongen. Ta med pengar om mer dryck önskas köpas.

Tid:
Kvällsutflykt (vi är tillbaka i hamnen på Skiathos kl 23.30)

Färdledning:
Engelsktalande guide.

We're sailing - kan bokas hemifrån

We're sailing - kan bokas hemifrån

Finns det något skönare än att vara ombord på en stor, praktfull segelbåt när himlen och havet tävlar mot varandra om att visa upp flest nyanser av blå? Lunch och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Ta med dig din partner, eller varför inte hela familjen, och njut av en dag på havet. Det finns gott om plats, eftersom kaptenen bara tar med sig max sexton personer på turen. Du kan sola på däck och småprata med kaptenen under seglatsen. Rutten läggs upp efter väder och vind, och är havet stilla kör vi med motor. Det som är säkert är att vi stannar vid ett antal vackra små stränder med kristallklart vatten. Snorklingsutrustning finns att låna ombord. Kaptenen lagar lunch åt oss, den äter vi ombord på båten.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Snacks, lunch och all dryck ingår.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, solkräm, solhatt, kamera och eventuellt en t-shirt till snorklingen.

Tid:
Heldagsutflykt (vi är tillbaka i Skiathos hamn ca 17.30).

Färdledning:
Engelsktalande besättning.

4 x 4 Adventure

4 x 4 Adventure

Skiathos har mycket mer än fina stränder och god mat att bjuda på. Välkommen att under en dag uppleva fyra olika delar av den okända, norra delen av Skiathos.

Läs mer Dölj

Först går turen till Evangelistriaklostret. Det var här för drygt 200 år sedan som den grekiska flaggan hissades för första gången. Under besöket får vi veta mer om klostrets historia och det finns även möjlighet att besöka klosterkyrkan. I klostrets butik finns hemmagjorda produkter till försäljning.

Dagen fortsätter med ett besök i Skiathos gamla huvudstad, Kastro. Här tog befolkningen skydd när pirater anföll ön på 1400-talet. Här finns möjlighet för historisk information om staden men även tid till att utforska den på egen hand.

Vid lunchtid kommer vi till tavernan intill stranden Kechria. Här kan du köpa lunch och passa på att bada, sola och slappna av.

Avslutningsvis kör vi mer off-road genom den norra delen av ön. Där ser vi många av de små stränder som ligger längs med kusten. Finns det tid över kan vi eventuellt besöka en av dem.

Längs med vägen berättar vår engelsktalande chaufför om Skiathos, både historia och fakta. Frågor är också välkomna.

Måltider och dryck:
Ingår inte.

Bra att ta med:
Bekväma skor och en extra tröja. Passande kläder för att gå in i kyrkan (täckta knän och axlar). Badkläder och handduk.

Tid:
Heldag, vi är tillbaka omkring 18.00, i stadsjeep (SUV).

Färdledning:
Engelsktalande chaufför.

Övrigt:
Det kan vara kyligt i starten och slutet av säsongen så tänk på att ta med en extra tröja. Solen är alltid väldigt stark så glöm inte solkräm och vatten.