Se hotell (8)

Resor till Västra Skiathos

Västra Skiathos är ett pärlband av små stränder och ännu mindre byar, perfekt för en semester med mycket avkoppling.
Västra Skiathos sträcker sig från Vassilias i öster till Koukounaries i väster. Mellan dem väntar en rad små byar som Troulos, Kolios och Kanapitsa, var och en med sin egen strand och sin egen charm. Här finns också flera små stränder och byar som väntar på att upptäckas, det är bara att ta bussen och kliva av när du vill. Den här delen av Skiathos är i regel ganska lugn, eftersom den mesta shoppingen och det livligaste folklivet finns inne i Skiathos stad, en dryg mil längre österut. Därför är det hit du ska resa om du verkligen vill koppla av med långa dagar på stranden, vandra längs någon av öns utmärkta leder eller göra en upptäcktsfärd i den grekiska kokkonsten. Får du svårt att välja kan du så klart börja med en vecka på någon av grannöarna Skopelos eller Alonissos för att sedan avrunda din resa med en skön vecka på Västra Skiathos.

Fina hotell på Västra Skiathos

Om du bokar din resa hos Ving kan du välja mellan ett tiotal hotell i olika prisklass. Vill du bo nära det grekiska vardagslivet och kanske laga din egen mat rekommenderar vi något av våra lägenhetshotell, som ofta ligger på bekvämt avstånd från stranden. Om du siktar på en lyxigare resa erbjuder vi flera fyrstjärniga hotell, där du finner det mesta som krävs för en elegant semester.

Lugna, långgrunda stränder

Utmed kusten finns gott om små badvikar med stränder. Ett exempel är Koukonaries, där pinjeträden bildar en vacker fond utmed hela denna strand, som räknas bland Greklands tio bästa. Inte långt därifrån ligger Banana beach, också den med kristallklart vatten, men med en lite yngre och livligare publik. Reser man utmed kusten är man aldrig långt från en långgrund och barnvänlig strand med lugnt vatten och faciliteter som gör att man kan stanna hela dagen.

Upptäck Skiathos

Skiathos är en grön och lummig ö, med fruktodlingar, olivlundar och doftande pinjeträd. Det är lätt att ta sig runt med buss och avstånden är korta så här har du verkligen chansen att lära känna en ö som med all säkerhet kommer bli en av dina favoriter. Någon dag kan du besöka Skiathos stad för att shoppa och kanske dricka en iskaffe nere i hamnen. Nästa dag kan du resa med båt till någon av grannöarna, eller prova på parasailing. På Skiathos gör du så mycket, eller lite, du vill.
Bra att veta
  • Fina sandstränder
  • Barnvänliga stränder
  • Strandnära hotell
  • Lyxhotell
  • Prisvärt boende

Våra kunder om Västra Skiathos

SÖK DIN RESA TILL Västra Skiathos