Se hotell (11)

Resor till Västra Skiathos

Västra Skiathos är ett pärlband av små stränder och ännu mindre byar, perfekt för en semester med mycket avkoppling.
Västra Skiathos sträcker sig från Vassilias i öster till Koukounaries i väster. Mellan dem väntar en rad små byar som Troulos, Kolios och Kanapitsa, var och en med sin egen strand och sin egen charm. Här finns också flera små stränder och byar som väntar på att upptäckas, det är bara att ta bussen och kliva av när du vill. Den här delen av Skiathos är i regel ganska lugn, eftersom den mesta shoppingen och det livligaste folklivet finns inne i Skiathos stad, en dryg mil längre österut. Därför är det hit du ska resa om du verkligen vill koppla av med långa dagar på stranden, vandring längs någon av öns utmärkta leder eller en liten upptäcktsfärd i den grekiska kokkonsten. Får du svårt att välja kan du så klart börja med en vecka på grannön Skopelos för att sedan avrunda din resa med en skön vecka på Västra Skiathos.

Fina hotell på Västra Skiathos

Om du bokar din resa hos Ving kan du välja mellan ett tiotal hotell som går från två vågor till fyra. Vill du bo nära det grekiska vardagslivet och kanske laga din egen mat rekommenderar vi något av våra lägenhetshotell, som ofta ligger på bekvämt avstånd från stranden. Om du siktar på en lyxigare resa erbjuder vi flera hotell med fyra vågor, där du finner det mesta som krävs för en elegant semester.

Lugna, långgrunda stränder

Utmed kusten finns gott om små badvikar med stränder. Ett exempel är Koukonaries, där pinjeträden bildar en vacker fond utmed hela denna strand, som räknas bland Greklands tio bästa. Inte långt därifrån ligger Banana beach, också den med kristallklart vatten, men med en lite yngre och livligare publik. Reser man utmed kusten är man aldrig långt från en långgrund och barnvänlig strand med lugnt vatten och faciliteter som gör att man kan stanna hela dagen.

Upptäck Skiathos

Skiathos är en grön och lummig ö, med fruktodlingar, olivlundar och doftande pinjeträd. Det är lätt att ta sig runt med buss och avstånden är korta så här har du verkligen chansen att lära känna en ö som med all säkerhet kommer bli en av dina favoriter. Någon dag kan du besöka Skiathos stad för att shoppa och kanske dricka en iskaffe nere i hamnen. Nästa dag kan du resa med båt till någon av grannöarna, eller prova på parasailing. På Skiathos gör du så mycket, eller lite, du vill.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Barnvänliga stränder
 • Strandnära hotell
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Västra Skiathos

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
På Västra Skiathos finns ett tjugotal stränder, perfekt för en semester med mycket avkoppling. Här finns allt från den berömda Koukonariesstranden i väster till den inbjudande bukten i Achladies i öster. Mellan dem finns en uppsjö av större och mindre stränder, ofta med en liten taverna där du kan äta lunch och få något svalt att dricka. På den västra änden av sydkusten ligger även Banana Beach, en vacker sandstrand som är särskilt populär bland ungdomar i högsäsong. I början av säsongen, fram till mitten av juni, pågår tilldelningen av licenser för uthyrning av bland annat solstolar, strandbarer, tavernor. Det kan medföra att dessa faciliteter inte finns tillgängliga på stränderna förrän tilldelningen är avslutad.
Mat, dryck och nattliv
Västra Skiathos bjuder på en rad enklare tavernor med lokala rätter. Tar du dig till Skiathos stad kommer du träffa på ett stort urval av restauranger, snackbarer och snabbmatställen samt trivsamma caféer. Här finns allt från traditionella grekiska tavernor med lokal mat till trendiga restauranger och barer där kockarna tar ut svängarna lite mer. Du hittar dem längs gågatan samt i Skiathos gamla stadsdel och nere vid hamnen.
Nattlivet på Västra Skiathos är lugnt, och består mest av det som händer på kustens tavernor och barer.
Shopping
Västra Skiathos erbjuder blygsamma möjligheter till shopping, men i Skiathos stad finns gott om butiker längs huvudgatan, Papadiamantis St. Även på sidogatorna och i gränderna upp mot den gamla delen av staden finns en hel del affärer med ett bra utbud av skor, glasögon, kläder, klockor, souvenirer och väskor. Huvudgatan är inte längre än att det tar cirka 10-15 minuter att passera den. Du kan också utforska affärerna längs sidogatorna.
Sport och Träning
Området runt Västra Skiathos är som gjort för mountainbikecyklisten, med ett omväxlande och kuperat landskap. Det finns även möjlighet att prova på olika vattensporter, som dykning, samt vandring och klättring.
Aktiviteter och sevärdheter
Populära aktiviteter på Västra Skiathos inkluderar olika båtutflykter och friluftsaktiviteter i naturen.
Det är lätt att ta sig runt med buss och avstånden är korta, så passa på att utforska Skiathos eller åk på en arrangerad utflykt.
Utflykter
4x4 Adventure - med SUV till norra Skiathos
4x4 Adventure - med SUV till norra Skiathos
Skiathos har mycket mer än fina stränder och god mat att bjuda på. Välkommen att under en dag uppleva fyra olika delar av den okända, norra delen av Skiathos. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Skopelos och Alonissos
Skopelos och Alonissos
Följ med på en skärgårdskryssning till grannöarna Skopelos och Alonissos. Sevärdheter, folkliv, kultur och historia på en och samma dag. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Mamma Mia-turen
Mamma Mia-turen
Följ med på en heldagsutflykt med båt till grannön Skopelos där du får besöka inspelningsplatser från filmen Mamma Mia, Milia-stranden och Panormos. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Heliga Skiathos
Heliga Skiathos
Under några timmar lär vi känna ett par av Skiathos många kyrkor och kloster samt får veta mer om öns historia, religionen och vardagslivet samtidigt som vi upplever dofterna och atmosfären och beundrar arkitekturen. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Snorklingssafari
Snorklingssafari
Följ med oss på en underbar och speciell dag på havet då du får möjlighet att utforska undervattenslivet i norra Sporaderna. En perfekt dag för hela familjen! Enklare lunch och måltidsdryck ingår.
Läs mer om utflykten
Sol och hav – en dag på havet
Sol och hav – en dag på havet
Upplev Skiathos från sin allra bästa sida och njut av en härlig dag i solen. Det är kanske först när du ser ön från havet som du verkligen ser hur kontrastfylld och vacker den är. Detta är en riktig favorit! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
We're sailing
We're sailing
Finns det något skönare än att vara ombord på en stor, praktfull segelbåt när himlen och havet tävlar mot varandra om att visa upp flest nyanser av blått? Heldagsutflykt där lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Vinprovning
Vinprovning
Följ med och prova några av de mest utsöka vinerna som finns på vinlistan hos den nyöppnade och unika vinbodegan på Skiathos. Provsmakning och tilltugg ingår.
Läs mer om utflykten
Dykning i Skiathos kristallklara vatten
Dykning i Skiathos kristallklara vatten
Njut av den magiska värld som finns under vattenytan. En utflykt som passar både vana dykare och nybörjare. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Besök på ett hundhem och en smak av Grekland
Besök på ett hundhem och en smak av Grekland
En unik utflykt för dig som gillar hundar och vill göra en god gärning för Skiathos samt träffa lokalbefolkningen och njuta av det grekiska köket. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Skiathos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Längs huvudvägen på Västra Skiathos ligger flera busstopp nära Vings hotell. Du kan även åka taxi till Skitahos stad och till andra delar på ön.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i de flesta supermarkets och på många restauranger. Uttagsautomater finns. Det går även bra att ta ut kontanter på banken i Skiathos stad, ta med passet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng och många trappor. Intensiv trafik i Skiathos stad, på ringvägen utanför staden, och längs kusten till det område där de flesta hotell ligger. Ta med ficklampa och reflex då flera vägar saknar belysning. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Västra Skiathos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Skiathos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell på Västra Skiathos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Skiathos flygplats till ditt hotell är ca 15-30 minuter (ca 5-17 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Transfern sker i buss eller minibuss. Till vissa hotell får man gå den sista biten, då bussen inte kan köra ända fram – se respektive hotellbeskrivning. Läs mer om transfer.

Vid kombinationsresa med Skopelos, där första veckan är på Västra Skiathos ingår transfer mellan hotellen samt vid hemresan till flygplatsen. Transfer vid ankomsten, till hotellet på Västra Skiathos ingår inte.

Vid kombinationsresa med Skopelos, där första veckan är på Skopelos ingår transfern från flygplatsen till Skopelos samt till hotellet på Västra Skiathos. Transfer vid hemresan, till flygplatsen, ingår inte.
Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
24°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
29°19°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
32°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
27°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Västra Skiathos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.