Se hotell (9)

Resor till Skiathos stad

Skiathos stad är öns enda stad, med ett rikt folkliv och bra utbud av både shopping och nöjen.
I Skiathos stad bor de flesta av öns fasta invånare, så det är hit du ska resa om du vill få en semester med mycket folkliv och samtidigt ha nära till de bästa restaurangerna och mest spännande butikerna. I stadens äldre delar kan du strosa längs vindlande gränder, och längs med hamnpromenaden ligger caféer och restauranger på rad. Ska du shoppa är det bäst att börja längs med huvudgatan Papadiamantis, där både exklusiva och mindre exklusiva butiker ligger på rad. Om du sedan känner för att svalka av dig är det bara en lagom promenad till stranden Megali Ammos, strax söder om staden.

Bo centralt i Skiathos stad

Bokar du en resa med Ving kommer du bo centralt i Skiathos stad. Alla våra hotell och lägenheter ligger inom bekvämt promenadavstånd från centrum, så du behöver aldrig gå långt för att hitta en bra restaurang eller en spännande butik.

Nattliv i Skiathos stad

Nattlivet i Skiathos stad har verkligen något för alla, från svala loungebarer till utomhusdiskotek där man dansar till gryningen. Många tillbringar i alla fall början av kvällen på halvön Bourtzi, som ligger mellan stadens två hamnar. Där kan du njuta av en drink i solnedgången, tillsammans med en konsert eller annan underhållning.

Se mer av Skiathos

Det är lätt att resa runt med buss på Skiathos. Avstånden är korta och bussen går flera gånger om dagen mellan staden och Koukounaries, så du behöver inte planera alltför mycket i förväg. Bara att hoppa på bussen och stanna där du vill, kanske vid Koukonaries, som sägs vara öns vackraste strand. Eller också köper du en vandringsguide och provar någon av de vackra leder som finns på ön. Vill du ha ännu fler upplevelser på din semester kan du besöka den gamla och historiska huvudstaden Kastro som ligger högst upp på nordsidan.

Resa till flera öar

Om du bokar två veckors semester har du möjlighet att kombinera flera öar på samma resa. Upptäck Skiathos vackra grannö Skopelos som är känd från Mamma Mia-filmen eller besök natursköna Alonissos som erbjuder bra vandring och dykning. Du väljer själv vilka av dessa tre öar du vill kombinera och bor då en vecka på respektive ö.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Prisvärt boende
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv
  • Kort transfer

Våra kunder om Skiathos stad

SÖK DIN RESA TILL Skiathos stad