Se hotell (6)

Resor till Petra

Petra på Lesbos är en badort med en lång strand, en livlig strandpromenad och idylliska gator. Under en resa hit får du uppleva äkta grekisk bykänsla.
Blir du inte förtjust vid första anblicken av Petra, så blir du det definitivt efter andra och tredje anblicken, när du hunnit utforska omgivningarna lite mer. Landskapet runt Petra är relativt platt, med undantag för den 30 meter höga klippan som reser sig mitt i centrum av byn. På toppen står en vacker liten Jungfru Maria-kyrka från 1700-talet. Var man än befinner sig i byn ser man alltid kyrkan på klippans topp, den är stadens hjärta och det landmärke man använder sig av för att navigera i byn.

Lång och fin sandstrand

Den långa, fina sandstranden ligger mitt i centrum, och för att vara en så liten by är det nästan överraskande livligt längs strandpromenaden – också på kvällstid. I de trånga, blomstrande bakgatorna är känslan genuint trevlig och lokal, precis som det ska vara under en resa till Grekland. Sätt dig på en blåmålad caféstol, beställ en grekisk kaffe och njut av atmosfären. Tänker du dig en resa med små barn är Petra utan tvekan också ett bra alternativ.
Bra att veta
  • Prisvärt boende
  • Strandnära hotell
  • Fin sandstrand
  • Lång strandpromenad
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Petra

SÖK DIN RESA TILL Petra