Utflykter, Nidri

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

En smak av Lefkas - kan bokas hemifrån

En smak av Lefkas - kan bokas hemifrån

Följ med på en utflykt där du får chansen att smaka på det bästa Lefkas har att erbjuda, den lokala olivoljan och det lokala vinet. Under dagen görs också ett besök i den pittoreska byn Vassiliki där det finns tid för ett dopp i det blå. Mat och dryck samt vin- och olivprovning ingår inte.

Läs mer Dölj

Olivoljan är Greklands gröna guld. Tack vare den sägs det att grekerna lever betydligt längre än många andra, och den spelar också huvudrollen i det lokala jordbruket. Varje grek med självrespekt är ”expert” på olivolja, men få kan skryta med att delta i processen från träd till flaska.

Därför har vi letat upp olivfabriken i Syvros där man inte gör den mest kända varianten av olivolja, Koroneiki, som i stort sett alla använder. Här har de istället valt Manaki, som så sent som under 2016 blev utsedd till en av världens bästa oliver vid olivoljeproduktion. De ger väsentligt mindre olja per kilo, men här föredrar man kvalitet framför kvantitet. Den drivande familjen i Syvros fokuserar på traditionen, medan man i dag annars använder sig av förbättrad teknik för att framställa den smakfulla oljan. I Syvros får vi lära oss mer om hur oljan framställdes förr, och de som vill får provsmaka oliverna.

Precis som oljan, har många greker också specialiserat sig på vin. Även om Grekland inte är känt för sina viner har man under det senaste årtiondet producerat flera goda viner över hela landet. I Lefkasområdet har man producerat vin av två lokala druvsorter. De heter Vardea och Vertzami. Båda hyllas naturligvis av lokalbefolkningen, men de uppskattas också av många besökare i området. Vinfabriken ”Lefkas Earth” är en av de som använder sig av dessa sorter, och dess grundare Dimitros Rombotis sätter en stor ära i att sätta avtryck i områdets vinhistoria. Här får vi chansen att provsmaka fyra olika, lokala viner.

Efter att ha lärt oss mer om de lokala traditionerna är dagen fulländad först när vi besökt den idylliska hamnbyn Vassiliki. Vassiliki är känt för sitt kristallklara vatten, sin härliga strand samt ett urval av restauranger som specialiserat sig på fisk och skaldjur. Området var tidigare framförallt känt för fiske, men har nu anpassats alltmer efter turismen. Det finns tid att på egen hand utforska de små butikerna, äta en god lunch eller ta ett dopp i det blå.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider & dryck:
Ingår inte. Olivprovningen kostar 2,5 euro per person. Vinprovningen med fyra viner kostar 3 euro per person. Vid stoppet i Vassiliki finns möjlighet att köpa mat och dryck.

Bra att ta med:
Bekväma skor, badkläder, kamera, pengar och vattenflaska.

Tid:
Heldagsutflykt ca kl. 08.30-15.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

M/S Christina - kan bokas hemifrån

M/S Christina - kan bokas hemifrån

Gå inte miste om denna härliga båttur mellan de små gröna öarna i det sköna Joniska havet! Lunch med tillhörande dryck ingår.

Läs mer Dölj

Vi träffas i Nidris hamn och sätter kurs mot ön Meganissi. Här kan du åka in i den imponerande havsgrottan Papa Nikolis, som är en av de största i Grekland.

Vi fortsätter färden mot ön Formekula där vi lägger till i en liten vik för dagens första badstopp. Under badstoppen finns det möjlighet att låna snorkelutrustning gratis på båten.

Nästa stop är på ön Kastos med ca 35 invånare. Här finns en 400 år gammal kyrka, Agios Ioannis o Prodromos, med två stora olivträd på gården som sägs vara över 1000 år gamla. Här har man möjlighet att gå iland och njuta av atmosfären på den lilla ön. Därefter seglar vi vidare till stranden Limni på samma ö för nästa badstopp. Medan vi tar ett uppfriskande dopp och njuter av solens strålar vid Limni Beach förbereder besättningen ombord en smakrik lunch som serveras ombord på båten.

Efter lunch åker vi tillbaka till Lefkas, förbi ön Kalamos som är något större än Kastos.

Nära Meganissi ligger de kända öarna Skorpios och Sparti, som ägs av Onassis-familjen. På den lyxiga ön Skorpios ligger medlemmar av familjen Onassis begravda. Vi går i land på Maria Callas-stranden, där vi har vårt sista badstopp. Det är inte tillåtet att gå runt på ön. Om Onassisfamiljen kan det berättas många intressanta och märkliga historier. Vi avrundar turen med ett par av dem, innan vi lägger till i Nidris hamn.

Utflykten går endast från Nidri.

Måltider och dryck:
Mat ingår och vitt eller rött vin samt läsk till maten. Övrig dryck finns att köpa.

Entré:
Ingen entré.

Bra att ta med:
Kamera, badkläder, solskyddsmedel och badhandduk.

Tid:
Heldag, från ca kl. 08.45-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande guide.

Klädsel:
Lätta och bekväma kläder för sol och bad.