Se hotell (24)
  • Passar för träning

Resor till Chaniakusten, Platanias

Platanias passar dig som vill ha lite liv och rörelse. Här finns ett riktigt centrum, med mängder av olika restauranger, kvällsnöjen och affärer.
I Platanias finns även en milslång strand som hela tiden skiftar i karaktär. Ibland är den vit, ibland röd, ibland långgrund och ibland går vågorna lite högre. När du reser med Ving kan du välja mellan flera trevliga hotell, de flesta direkt på eller nära stranden. Innanför Chaniakusten höjer sig grönskande kullar, som är början på de högre bergsmassiven. Här är det populärt att fotvandra och cykla. I de små byarna som ligger omgivna av olivlundar kan du stanna till och äta lunch på någon lokal taverna.

Bo bättre med Ving

Sunprime Platanias Beach är vårt första Sunprime-hotell på Kreta. Hotellet passar perfekt för vuxna som reser utan barn. Det ligger mitt på stranden, på promenadavstånd från Platanias. Här kan du räkna med en semester i smakfulla omgivningar, med spa, gym, restaurang och en egen strandbar där du kan inleda kvällen med en drink i solnedgången. Vill du ha en resa med det där lilla extra bokar du ett rum där du kan kliva direkt från din terrass ner i poolen.

Barnvänliga hotell

Naturligtvis har vi också en mängd riktigt bra familjehotell att välja mellan i Platanias. Reser du med barn bor du allra bäst på vårt Top Selection-hotell Minoa Palace Resort & Spa - ett lyxhotell i ordets rätta bemärkelse, med spa, barnpool och ett bra läge nära stranden. Om en lägenhet passar bättre för dig och din familj har vi flera barnvänliga alternativ, som till exempel Majestic.

Chania stad

Staden är öns näst största med cirka 70.000 invånare. Det är främst den gamla välbevarade stadsdelen med sina smala gränder och charmiga torg som lockar turister. Här väntar både kultur och historia. Omkring den vackra hamnen finns många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Här är det liv och rörelse från morgon till kväll, och under högsäsong får du räkna med att trängas när du ska fram. Mitt i staden ligger saluhallen, och den bör du absolut ta en runda i. Upplev stämningen, titta på utbudet och känn doften av frukt, grönsaker, honung, kryddörter och blommor. I Chania stad finns också goda möjligheter till shopping, välj mellan allt från större och mer kända butikskedjor till små mysiga butiker där du säkert kan hitta den perfekta souveniren från din resa.
Bra att veta
  • Sunprime Hotels
  • Familjehotell
  • Lyxhotell
  • Hotell på stranden
  • Kilometerlånga stränder
  • Många restauranger

Våra kunder om Chaniakusten, Platanias

SÖK DIN RESA TILL Chaniakusten, Platanias