Se hotell (6)

Resor till Kardamena

Välkommen till byn Kardamena vid Kos längsta strand, där Ving bland annat erbjuder två fina All Inclusive-hotell, varav ett ligger nära stranden.
Kardamena var fram till början av 80-talet bara en liten lugn fiskeby med endast ett fåtal tavernor. Idag har resmålet ett dussintal hotell, restauranger, barer och gott om affärer och butiker med varierad shopping. Så mycket har förändrats genom åren, men ändå är det många som väljer att resa tillbaka till Kardamena både en, två och tre gånger. Förutom det fina vädret och de vackra stränderna kan Kardamena erbjuda ett pulserande nattliv och lokalbefolkningen bjuder på genuin gästfrihet. Med Ving kan du resa till Kardamena från mitten av maj till slutet av september, så du kan resa när det passar dig bäst. När du än reser är det en bra idé att hyra bil för att på egen hand utforska ön och dess historia, som är sällsynt rik även för en grekisk ö i Egeiska havet.

Sex kilometer strand

Kardamena ligger på Kos sydsida, vid den nästan sex kilometer långa strand som fått sitt namn av byn. Här finns gott om både tid och plats att njuta av öns skönhet och karaktär. Här kan du sola, bada, snorkla, cykla eller aktivera dig med olika vattensporter, om du inte bara lutar dig tillbaka och njuter av solen och havet.

Bo bra med Ving

Bokar du en resa till Kardamena hos Ving kan du välja mellan olika All Inclusive-hotell som ligger på olika avstånd från byn. Mitsis Blue Domes Resort & Spa är ett fint alternativ för lite lyx på semestern, och passar lika bra för dig som reser med barn, som för dig som ska resa utan barn.

Barnvänligt hotell i Kardamena

Om du ska resa med barn till Kos kommer ni att bo bäst på Mitsis Family Village Beach Hotel, någon halvmil från Kardamena. Här finns två olika pooler, varav en med vattenrutschbanor. Och räcker inte det är det bara en kort promenad till stranden. Dessutom ingår All Inclusive i priset när du bokar din resa, vilket brukar uppskattas av både vuxna och barn.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim out
 • Strandnära hotell
 • Långa stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kardamena

Stränder
Kardamenas strand breder sig ut på båda sidor av byn. Det är en fin sandstrand med kristallklart vatten. Stranden är sex kilometer lång och därmed öns längsta strand. Här kan du sola, bada, snorkla, cykla eller aktivera dig med olika vattensporter. Solstolar och parasoll finns att hyra, och från stranden har du fin utsikt över grannön Nisyros. Här finns flera caféer, barer och tavernor att välja mellan. Nedanför hotellen utgörs stranden generellt av sten och sand, några delar har klippor.
Läs mer om stränder på Kos.
Mat, dryck och nattliv
I Kardamena finns ett stort urval av restauranger, allt från enklare gyrosställen och pizzerior till ouzerior och grekiska tavernor. Det finns även flera restauranger med internationell mat, och massor av barer och pubar. Då Kardamena inte är alltför stort är de flesta tavernor, caféer, barer och restauranger koncentrerade till strandpromenaden och de få parallellgatorna.
Kardamena har ett pulserande nattliv med många barer och pubar. Under högsommaren är utelivet särskilt intensivt med yngre publik och entusiastiska inkastare. Under vår och höst är det lugnare och mer varierad ålder på besökarna. Sportevenemang visas oftast på flera pubar. Det arrangeras olika evenemang på ön under somrarna. Den första veckan i juli arrangeras seglartävlingar under Havsdagarna. Det finns även flera militär- och segelbåtar i hamnen som man ofta får stiga ombord på. Under Hippokratesveckorna i juli och augusti anordnas teaterföreställningar, utställning, konserter och föredrag. Olika festivaler arrangeras i byarna och den allra största, Mariadagen, infaller den 15 augusti. Då är hela Grekland som en enda stor grillfest med hög musik, skön stämning och folk överallt.
Läs mer om nattliv på Kos.
Shopping
Honung, ouzo, olivtvål, retsina och kryddor är populära varor att köpa med sig hem. Inne i Kardamena hittar du några små butiker med fokus på souvenirer och liknande shopping. Det finns även en lite större matvaruaffär, minimarkets, kiosker och ett par mindre affärer. Ett bredare utbud av shopping hittar du inne i Kos stad.
Läs mer om shopping på Kos.
Sport och Träning
Vattensportaktiviteter finns på nästan alla öns stränder. Välj mellan trampbåtar, vattenskoter, vindsurfing och mycket mera.
Aktiviteter och sevärdheter
I Kardamena finns flera familjevänliga aktiviteter och vill du se mer av Kos kan du enkelt ta dig runt på ön.

Gokart

Kardamenas gokartbana ligger inte så långt från Mitsis Family Village.

Lido Waterpark

I Mastihari ligger öns största vattenpark, som passar bäst för barnfamiljer. Vattenparken ligger cirka 14 kilometer från Kardamena.
Läs mer om aktiviteter på Kos.
I området där Kardamena ligger i dag, låg en gång i tiden den antika staden Alasarna som var ett viktigt ritualt centrum under antiken. Du kan besöka ruinerna i Kardamena där det finns en helgedom tillägnad Apollo och Hercules. Besöker du Kos stad kan du utforska de gamla ruinerna, antika marknadsplatser och vackra amfiteatrar.
Läs mer om aktiviteter på Kos.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Kos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Vill du se så mycket som möjligt av ön rekommenderar vi att hyra en bil, annars går det bra att ta sig runt med cykel eller moped.

Lokalbuss

Bussförbindelserna på ön är bra och trafikerar såväl Kos stad som små byar. Fråga efter en uppdaterad tidtabell i receptionen på hotellet.

Taxi

Taxistationen ligger i Kardamenas centrum. Ring en taxi från hotellets reception eller från en restaurang.

Cykel och moped

On Yer Bike har ett brett urval av cyklar, mopeder och fyrhjulingar.
Fakta

Vår service på resmålet

Under sommarhalvåret kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns många banker och uttagsautomater.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Kardamena under sommarhalvåret med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Kos flygplats.
Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Kardamena är 15-35 minuter (ca 7 km).
Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Kardamena
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.