Se hotell (9)

Resor till Kardamena

Välkommen till byn Kardamena vid Kos längsta strand, där Ving erbjuder tre fina All Inclusive-hotell, varav två ligger nära stranden.

Kardamena var fram till början av 80-talet bara en liten lugn fiskeby med endast ett fåtal tavernor. Idag har resmålet ett dussintal hotell, restauranger, barer och gott om affärer och butiker med varierad shopping. Så mycket har förändrats genom åren, men ändå är det många som väljer att resa tillbaka till Kardamena både en, två och tre gånger. Förutom det fina vädret och de vackra stränderna kan Kardamena erbjuda ett pulserande nattliv och lokalbefolkningen bjuder på genuin gästfrihet. Med Ving kan du resa till Kardamena från mitten av maj till slutet av september, så du kan resa när det passar dig bäst. När du än reser är det en bra idé att hyra bil för att på egen hand utforska ön och dess historia, som är sällsynt rik även för en grekisk ö i Egeiska havet.

Sex kilometer strand

Kardamena ligger på Kos sydsida, vid den nästan sex kilometer långa strand som fått sitt namn av byn. Här finns gott om både tid och plats att njuta av öns skönhet och karaktär. Här kan du sola, bada, snorkla, cykla eller aktivera dig med olika vattensporter, om du inte bara lutar dig tillbaka och njuter av solen och havet.

Bo bra med Ving

Bokar du en resa till Kardamena hos Ving kan du välja mellan olika All Inclusive-hotell som ligger på olika avstånd från byn. Mitsis Blue Domes Resort & Spa är ett fint alternativ för lite lyx på semestern, och passar lika bra för dig som reser med barn, som för dig som ska resa utan barn.

Barnvänligt hotell i Kardamena

Om du ska resa med barn till Kos kommer ni att bo bäst på Mitsis Family Village, någon halvmil från Kardamena. Här finns två olika pooler, varav en med vattenrutschbanor. Och räcker inte det är det bara en kort promenad till stranden. Dessutom ingår All Inclusive i priset när du bokar din resa, vilket brukar uppskattas av både vuxna och barn.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim out
 • Strandnära hotell
 • Långa stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Kardamena

Mat & Dryck
4,0
Sevärdheter
4,0
Barnvänligt
3,5
Väder
 • januari
14°8°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
6
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°13°
8
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • maj
23°16°
10
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juni
28°20°
11
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
31°22°
12
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
12
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
23°16°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°13°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
16°10°
4
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Kardamenas strand breder sig ut på båda sidor av byn. Det är en fin sandstrand med kristallklart vatten. Stranden är sex kilometer lång och därmed öns längsta strand. Här kan du sola, bada, snorkla, cykla eller aktivera dig med olika vattensporter. Solstolar och parasoll finns att hyra, och från stranden har du fin utsikt över grannön Nisyros. Här finns flera caféer, barer och tavernor att välja mellan.
Nedanför hotellen utgörs stranden generellt av sten och sand, några delar har klippor.

Andra fina stränder på ön

Kos kuststräcka består till den större delen av stränder. Ofta består de av sand och småsten, men här finns stränder för alla smaker.

Lambi Beach – ung publik

Den yngre publiken lockas oftast till Lambi Beach, den bästa och mest populära stranden i Kos stad.

Paradise Beach – långgrund sandstrand

Paradise Beach är en långgrund, härlig sandstrand med en sandbank 100 meter ut i vattnet. Det är så pass långgrunt att du kan promenera hela vägen ut till sandbanken. Dessutom är vattnet kristallklart och lämpar sig därför utmärkt för snorkling. På stranden erbjuds en uppsjö av vattensporter, som exempelvis wakeboard och vindsurfing. Stranden ligger på öns sydligaste del.

Tigaki Beach – strand med strandpromenad

Tigaki Beach är en lång, bred och barnvänlig sandstrand med avkopplande tempo. Mer liv och rörelse är det kring strandpromenaden där det finns gott om tavernor och barer. Här kan du med fördel cykla längs vattnet eller prova på någon av vattensporterna.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 15 minuter.

Så reser du hit

Till Kardamena kan du resa under sommarsäsongen (maj-oktober) med Vings charterresor.

Flygen landar på Kos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Kardamena. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Kos flygplats till ditt hotell är ca 15 till 35 minuter (ca 7 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Oftast går transfern via Mastihari och restiden blir då ca 20 minuter längre. Någon gång sker transfer med minibuss eller taxi. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Kardamena finns ett stort urval av restauranger, allt från enklare gyrosställen och pizzerior till ouzerior och grekiska tavernor. Det finns även flera restauranger med internationell mat, och massor av barer och pubar. Då Kardamena inte är alltför stort är de flesta tavernor, caféer, barer och restauranger koncentrerade till strandpromenaden och de få parallellgatorna.

Mat och dryck på Kos

De flesta restauranger och tavernor har menyer, men de stämmer inte alltid. Fråga istället servitören vilka rätter som finns. Ofta får du följa med ut i köket och se vad kökspersonalen har att erbjuda.

Tips på grekiska rätter

Grillat kött är vanligt här, men prova också de många spännande rätterna från katsarola, alltså mat som lagats i kastrull. Några exempel är kokkinisto (oxkött i tomatsås), stifado (lammkött och lök i tomatsås, alternativt bläckfisk eller kaninkött) och dolmades (grekiska kåldolmar som serveras med citronsås och yoghurt). Andra goda rätter är moussaka, gemista (fyllda tomater och pepparfrukter) eller pastitsio (ugnsbakade makaroner med köttfärssås). Fisk är betydligt dyrare än kött. När du beställer fisk får du själv peka ut vilken fisk du vill ha. Sedan grillas den och serveras hel med huvudet kvar.

Kaffe

Kaffe efter maten går inte att få överallt och de grekiska tavernorna brukar bara erbjuda glass och crème caramel som dessert. Grekerna avslutar alltid måltiderna med frukt och går sedan till ett zacharoplasteio, ett konditori, för att äta sötsaker. Grekiskt kaffe kokas, ibland tillsammans med socker, och hälls direkt i en liten kopp. När sumpen sjunkit till botten är det klart att dricka. På många ställen serveras också vanligt bryggkaffe. Frappé, iskaffe, är läskande att dricka i värmen. Grekiskt kaffe och frappé kan beställas i tre olika varianter: sketo (utan socker), metrio (med lite socker) eller gliko (med mycket socker).
Kardamena har ett pulserande nattliv med många barer och pubar. Under högsommaren är utelivet särskilt intensivt med yngre publik och entusiastiska inkastare. Under vår och höst är det lugnare och mer varierad ålder på besökarna. Sportevenemang visas oftast på flera pubar. Det arrangeras olika evenemang på ön under somrarna. Den första veckan i juli arrangeras seglartävlingar under Havsdagarna. Det finns även flera militär- och segelbåtar i hamnen som man ofta får stiga ombord på. Under Hippokratesveckorna i juli och augusti anordnas teaterföreställningar, utställning, konserter och föredrag. Olika festivaler arrangeras i byarna och den allra största, Mariadagen, infaller den 15 augusti. Då är hela Grekland som en enda stor grillfest med hög musik, skön stämning och folk överallt.
Shopping
Honung, ouzo, olivtvål, retsina och kryddor är populära varor att köpa med sig hem. Inne i Kardamena hittar du några små butiker med fokus på souvenirer och liknande shopping. Det finns även en lite större matvaruaffär, minimarkets, kiosker och ett par mindre affärer. Ett bredare utbud av shopping hittar du inne i Kos stad.
Aktiviteter och sevärdheter
För dig som vill ha mer att göra har Kardamena många aktiviteter att välja mellan.

Vattensporter

Vattensportaktiviteter finns på nästan alla öns stränder. Välj mellan trampbåtar, vattenskoter, vindsurfing och mycket mera. Du kan också ta en dykkurs hos Arian Diving Centre.

Gokart

Kardamenas gokartbana ligger inte så långt från Mitsis Family Village.

Tennis

De flesta hotell har en eller flera tennisbanor. Boka en bana i hotellets reception, tennisracket går att hyra.

Pooler

Även om havet i stort sett ligger utanför fönstret kan det vara trevligt att varva det med några simturer i en pool. Kardamena har flera swimmingpooler som Blue Lagoon och Bubbles.

Cykel

I Kardamena rekommenderar vi On Yer Bike som erbjuder bra cyklar för dig som vill ta en cykeltur i omgivningarna.

Lido Waterpark

I Mastihari ligger öns största vattenpark, som passar bäst för barnfamiljer. Vattenparken ligger ca 14 kilometer från Kardamena.
Kos har en rik historia och det är bland annat det som gör Kos stad väl värd att besöka. Inne i staden finns en hel del historiska lämningar att beskåda, så som vackra amfiteatrar, gamla ruiner och antika marknadsplatser. Ön är inte stor, endast 54 kilometer lång och 11 kilometer bred. Landskapet är varierande och har allt från frodig grönska till torra stäppliknande områden och bildsköna stränder. Här finns det mesta och tack vare öns nätta storlek är det lätt att få uppleva mycket under din resa. Det går att ta sig runt ön på en enda dag, och oavsett var du bor är det nära till det mesta.
Hur du tar dig runt
Passa på att se dig omkring på Kos med hjälp av en hyrbil. Det går att ta sig runt med cykel, men ska du längre sträckor är det smidigare att hyra bil.
Vill du se så mycket som möjligt av ön rekommenderar vi att hyra en bil, annars går det bra att ta sig runt med cykel eller moped.

Lokalbuss

Bussförbindelserna på ön är bra och trafikerar såväl Kos stad som små byar. Fråga efter en uppdaterad tidtabell i receptionen på hotellet.

Taxi

Taxistationen ligger i Kardamenas centrum. Ring en taxi från hotellets reception eller från en restaurang.

Cykel och moped

On Yer Bike har ett brett urval av cyklar, mopeder och fyrhjulingar.
Fakta

Vår service

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns många banker och uttagsautomater.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Kardamena