Utflykter, Mirties & Massouri

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Kalymnos runt - kan bokas hemifrån

Kalymnos runt - kan bokas hemifrån

Följ med på denna tur och upplev lite av allt det spännande som Kalymnos har att erbjuda, från kyrkor, museer och pittoreska byar till kristallklart vatten och fantastiska stränder. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

På ön finns en rad olika sevärdheter att besöka. Vårt första stopp blir den mysiga byn Vathi, som ligger inbäddad av berg och dalar. Här finns tid för en frappé på en av de få, typiskt grekiska restauranger, som finns här.

Kalymnos är känt för sina natursvampar och vi vill därför passa på att avlägga ett besök på svampbutiken i Pothia. Vi får ta del av svampens process från havsbotten och rengöringen till den sista blekningen. Här finns naturligtvis möjlighet att köpa din alldeles egna natursvamp till ett överkomligt pris.

Nunneklostret och den stora kyrkan Agios Savvas, som är vackert belägen på bergssluttningen ovanför Pothia. Vi besöker detta rofyllda kloster och gör er uppmärksamma på lämplig klädsel, dvs täckta axlar och knän, kjol eller långbyxor för kvinnor och långbyxor för män.

"Det Kalymnianska huset" blir vårt nästa stopp. Detta trivsamma lilla familjemuseum, med släktens bevarande föremål, för oss tillbaka i tiden och ger oss en inblick och förståelse för livet och traditionerna på ön.

Vi avslutar dagen vid stranden i byn Vlyhadia. Här finns tid till en god lunch på någon av tavernorna nere vid vattnet, och att ta ett dopp i det klara vattnet.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte i utflykten, möjlighet att äta lunch på ett av stoppen.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-15.00.

Övrigt:
Ta med pengar för lunch och till entré till ett mindre museum i Vlyhadia samt badkläder och solhatt.

Lazy Day, picknick till havs – kan bokas hemifrån

Lazy Day, picknick till havs – kan bokas hemifrån

En härlig heldag på havet ombord den fina träbåten Mikro Kosmos. Intressanta upplevelser för hela familjen på tre öar: Kalymnos, Pserimos och Plati. Lunch ingår, dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Greklands övärld omfattar många öar av olika karaktär, stora, små, frodiga, bergiga, karga, idylliska, öde, folkrika… Denna utflykt tar oss till tre av de vackraste öarna kring Dodekanese Kalymnos, Pserimos och Plati. I behagligt tempo tar vi oss mellan öarna medan vi njuter av vackra omgivningar.

Vi seglar in i Pserimosbukten, där en fin sandstrand möter oss. Ön Pserimos är det mest populära utflyktsmålen hos våra gäster på Kalymnos. Här finns gott om tid för att sola, bada och njuta av förfriskningar. Öns två små kyrkor är värda ett besök.

Efter stoppet på Pserimos seglar vi vidare och kastar ankar vid ön Plati, vars enda invånare är getter. Här serveras lunch ombord på båten i form av en läcker barbecue. Det finns även tid över för att snorkla och bada från båten.

På eftermiddagen går vi i land vid den lilla hamnen i Vathi, som ligger vackert belägen i den grönskande och frodiga mandarindalen. Här kan du både bada och flanera runt i de små gränderna. I Vathi finns några få butiker där du kan handla enklare varor. Du kan också slå dig ner på ett café och njuta av eftermiddagskaffet.
Båtturen hem från Vathi till Pothia tar cirka en timme och är en fin upplevelse med härligt salta vågstänk.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Lunch ingår, måltidsdryck ingår inte.

Tid:
Heldag.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Badlakan, badkläder och solkräm. Snorklingsutrustning kan med fördel tas med.

Leros - kan bokas hemifrån

Leros - kan bokas hemifrån

En vacker seglats och chansen att upptäcka grannön Leros på egen hand. Mat och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Ta båten från Myrties hamn och segla till Leros. Det är en vacker resa som tar ungefär en timme. Väl framme finns hop on - hop off-bussar som kan ta dig till olika små fiskebyar runt ön. Där kan du äta god mat och njuta av sol och bad. Leros har en lång historia precis som Kalymnos, så det finns flera kyrkor och ruiner att besöka. Det blir en heldag där du får chansen att uppleva ännu en grekisk ö med charmiga små byar och ett fantastiskt badvatten.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Ingår inte, men finns att köpa.

Tid:
Heldag, ca kl. 09.30-17.00.

Färdledning:
På egen hand.

Bra att ta med:
Solhatt/kräm, badkläder och pengar.

Detta ingår i priset:
Tur/retur transport till Leros - inga måltider. Önskar du även få en guidad tur runt Leros med taxi kostar det 50 euro/bil.