Se hotell (2)

Resor till Fujairah

Res till Fujairah och njut av ett härligt strandliv på den arabiska halvön, perfekt om du ska resa med barn.

Med sina långgrunda stränder och bekväma hotell är Fujairah ett perfekt resmål för barnfamiljer som längtar efter sol och avkoppling. Under en resa till Fujairah kan du kombinera avslappning med shopping och storstadspuls, eller kultur- och naturupplevelser utöver det vanliga. Dagstemperaturerna på vinterhalvåret ligger kring 25-30 grader och eftersom det råder ökenklimat är det solsäkert med låg luftfuktighet.

Natur och avkoppling

Fujairah ligger på den östra sidan av den arabiska halvön, med kritvita, milsvida stränder mot Indiska Oceanen. Emiratet är ett av de minsta av de sju emiraten men erbjuder några av de vackraste naturområdena i regionen, inte minst tack vare de dramatiska bergsmassiven. Med sina långgrunda stränder och bekväma hotell är Fujairah ett perfekt resmål för barnfamiljer som längtar efter en resa med mycket sol och avkoppling, eller för dig som letar efter ett lite annorlunda resmål med mycket charm.

Res som du vill med Ving

Om du bokar din resa till Fujairah med Ving, kan du forma resan så den passar både dig och ditt resesällskap, oavsett om du reser med barn, med älsklingen eller med bästa vännen. Du flyger alltid reguljärt så du bestämmer själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta, och vill du göra något extra av din resa bokar du en kombination med något av våra andra resmål, kanske något av de andra emiraten, eller varför inte ett par dagar på Maldiverna?

Att se och göra

Vill du upptäcka mer av närområdet rekommenderar vi en resa in till Fujairah city, dit vissa hotell erbjuder gratis transport. Här finns flera shopping malls, restauranger och kulturella attraktioner, som Hatta Heritage Village och den berömda Sheikh Zayed-moskén. På den lokala fredagsmarknaden får du upptäcka orientens alla dofter, smaker, ljud och färger, eller varför inte besöka en av de största fiskemarknaderna som hålls varje eftermiddag i närområdet? Från Fujairah kan du också resa på ökensafari till gränsområdet mot Oman, besöka bergscanyons eller dyka i Indiska Oceanen och upptäcka det fantastiska marina livet. Dubai ligger cirka två timmar bort och det är lätt att resa dit för en dagsutflykt. Här finns mycket att se, missa till exempel inte kända Burj Khalifa eller Burj Arab.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • Prisvärda hotell
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Fujairah

Barnvänligt
5,0
Stränder
5,0
Mat & Dryck
4,0
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Stränder
Fujairah har barnvänliga, långgrunda och fina stränder.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Fujairah reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubais flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dubais flygplats till hotellen i Fujairah är ca 2 timmar (ca 150 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
De flesta restaurangerna finns på hotellen samt i centralorterna Fujairah City (ca 50 kilometer från hotellen) och Khor Fakkan (ca 20 kilometer från hotellen).
Fujairahs nöjesliv är begränsat till de stora hotellen och till centralorternas köpcentrum. Alkohol serveras bara på hotellen. Ett livligare nattliv med barer och klubbar finns i Dubai.
Shopping
Är du ute efter shopping finns köpcentrum med gott om butiker och affärer i centralorterna Fujairah City (ca 50 kilometer från hotellen) och Khor Fakkan (ca 20 kilometer från hotellen).
Aktiviteter och sevärdheter
I Fujairah njuter du i första hand av stränderna och hotellens aktiviteter men det finns också möjlighet till en del vattensporter.
Hur du tar dig runt
I Fujairah tar du dig lättast fram med taxi, som är förhållandevis billigt. Lokaltrafiken är begränsad.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar inom en 180 dagars period. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. Personer vars pass har israeliska stämplar hänvisas till Förenade Arabemiratens ambassad. För mer information hänvisar vi till Förenade Arabemiratens ambassad på telefon 08-440 03 20.
För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Förenade Arabemiraten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 5 maj 2019, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 11 augusti 2019, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Fujairah

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Fujairah. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Sök din resa till Fujairah