Se hotell (4)

Resor till Ajman

Boka en resa till Ajman, det minsta och kanske lugnaste av de Förenade Arabemiraten, Ving erbjuder två lyxhotell vid stranden, till priser som verkligen tål jämförelse.

Under en resa till Ajman är det stranden som är den stora attraktionen, 16 kilometer gyllengul sand med Persiska vikens turkosa vatten på den ena sidan och den vackra strandpromenaden –cornichen- på den andra. Här är det gott om folk under hela dagen, från morgonens joggare och tidiga badare till kvällens flanörer. Här kan de strosa längs med havet och njuta av kvällens svalka samtidigt som de väljer bland det rika utbudet av barer och restauranger där man serverar rätter från hela världen, men ofta med betoning på det lokala köket.

Mycket lyx för pengarna i Ajman

Om du bokar en resa till Ajman kan du välja mellan två noggrant utvalda hotell direkt på stranden i Ajman, bara ett stenkast från centrum. På Ajman Hotel väntar både spa, en härlig pool och en privat strand, tillsammans med frestande möjligheter att både äta och dricka. Väljer du i stället Fairmont Ajman får du en resa av samma höga klass och med samma utmärkta läge på stranden. Även här kan du räkna med ett rikt utbud av både barer och restauranger. Vilket hotell du än väljer kan du vara säker på att du får svårt att hitta hotell av samma klass till samma priser någon annanstans.

Upptäck Ajman

Under din resa till Ajman finns mycket mer att göra än att njuta av stranden och strandlivet. Jämfört med Dubai är tempot betydligt lugnare och det finns gott om tid att krydda semestern med egna upplevelser. Besök till exempel det vackra gamla museet inhyst i ett fort från 1700-talet, botanisera i utbudet i shoppingcentret Ajman City Center eller ta en tur genom någon av stadens souker, där du kan handla både guld, kläder och hantverk. Missa inte heller ett besök i den vackra Sheikh Zayed-moskén. Vill du göra något alldeles speciellt ska du resa den korta sträckan över till Manama, en del av Ajman som ligger inbäddad i emiratet Sharjah, några mil söder om Ajman. Här odlas frukt och grönsaker i stora odlingar som får sitt vatten från de närbelägna bergen. Naturligtvis ska du också resa till metropolen Dubai som ligger under en timme från Ajman. Så du hinner med både ett och två besök för att imponeras av den storslagna arkitekturen och det enorma utbudet i till exempel Mall of the Emirates, med dryga tusentalet butiker och restauranger. Missa inte heller världens högsta byggnad Burj Khalifa, något av de enorma nöjes- och vattenparkerna, eller en tur på skidor. I Dubai kan du åka på både sand, vatten och snö.

Bra att veta
 • Fina stränder
 • All Inclusive
 • Hotell vid stranden
 • Lyxhotell
 • Solsäkert
 • Valfri reslängd
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ajman

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Ajman finns en lång och välskött sandstrand med finkornig sand. På stranden finns det gott om vattensporter att välja mellan. Vissa hotell har en egen, privat sträcka av stranden.

Stränder i Dubai

Om du vill ha en resa med mycket strandliv ska du titta på Jumeirah Beach, här ligger flera stränder varav Dubais längsta och mest kända. Jumeirah Beach är en välskött sandstrand, barnvänlig med finkornig, ljus sand. I Jebel Ali ligger några av Vings hotell direkt vid en fin sandstrand som lämpar sig för barn. Inne i Dubai badar du i hotellens pooler och föredrar du att bada vid en sandstrand finns en allmän strand med fri entré några kilometer utanför Dubais centrum. Där finns också flera strandklubbar som du kan besöka mot avgift. I Bur Dubai badar du också i hotellens pooler men åker du taxi några minuter bort kommer du till den fina stranden Jumeirah Open Beach. I Deira väntar fantastiska stränder och turkosblått vatten längs kusten, det tar cirka tio minuter att resa till dessa från de centrala delarna. I närheten av Dubai Parks and Resorts finns inga stränder, men på Lapita Dubai Parks Autograph Collection väntar ett stort och lekfullt poolområde. Vill du bada i havet är det bäst att söka upp någon av Dubais stränder norr om Dubai Parks and Resorts.
Mat, dryck och nattliv
Här finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Det är stora prisskillnader på restaurangerna, beroende på om du äter ute eller på hotellet.

Mat och dryck i Dubai

Önskar du ett stort utbud av restauranger är det Jumeirah Beach och Downtown Dubai som gäller. Här väntar restauranger som erbjuder mat från hela världen. I Bur Dubai och I Deira finns gott om restauranger, ofta med en mer lokal anstrykning. I Jebel Ali finner du ett bra restaurangutbud på respektive hotell. Det finns även flera restauranger utspridda inom orten. I Dubai Parks and Resorts finns det flera spännande restauranger med olika teman på hotellet Lapita Dubai Parks Autograph Collection.
Nattlivet i Ajman är stillsamt och i huvudsak koncentrerat till hotellen och de barer och restauranger som ligger längs cornichen -strandpromenaden.

Nattliv i Dubai

I Dubai är nattlivet som livligast i Jumeirah Beach och Downtown Dubai. Här finns ett brett utbud av häftiga barer och nattklubbar, vissa mer exklusiva än andra. Många nattklubbar stänger vid kl. 03.00. Barerna ligger ofta högt upp i skyskraporna och bjuder på en fantastisk utsikt över omgivningarna. Precis som i övriga områden av Dubai, ligger barer och nattklubbar i anslutning till hotellen som har alkoholtillstånd.
Shopping
I City Centre Ajman finns ett stort urval butiker och restauranger med internationella namn. Mer lokal shopping finns i soukerna som ligger närmare Vings hotell. I Dubai, cirka 40 minuter från Ajman med bil, finns allt från supermoderna köpcentrum med de lyxigaste märkesbutikerna till livliga souker. Staden delas på mitten av floden, The Creek, och på båda sidor om floden pågår en intensiv kommers.

Shopping i Dubai

Är du ute efter storslagen shopping ska du rikta blicken mot Downtown Dubai som erbjuder ett stort utbud. I de enorma shoppinggalleriorna, exempelvis Dubai Mall och Mall of Emirates finner du en uppsjö av butiker och upplevelser. I Jumeirah Beach finner du också bra shopping i anslutning till hotellen och i olika gallerior. Reser du till Deira och Bur Dubai kan du besöka de traditionella soukerna, inomhusmarknaderna, som säljer allt från guld och textilier av alla dess slag till parfymer och kryddor. Här kan du pruta och göra riktiga fynd. I Dubai Parks and Resorts erbjuds främst souvenirer och accessoarer.

Dubai City – störst shoppingutbud

Det bästa och största utbudet av shopping finns i Dubai City och delas på mitten av floden, The Creek. På båda sidor om floden går kommersen på högvarv. I de gamla arabiska basarkvarteren i Bur Dubai finns allt från antikviteter och högklassiska persiska mattor till det senaste inom elektroniken, kryddor, tyger och skor. Guld är fördelaktigt att köpa här.

Gallerior och shoppingcenter

Två enorma och populära shoppingcenter är Mall of Emirates och Dubai Mall. I Mall of Emirates ryms över 350 butiker, restauranger och till och med en slalombacke! Mall of Emirates ligger cirka 20 kilometer från Dubai City i riktning mot Abu Dhabi. Dubai Mall rymmer över 1200 affärer, världens största guldsouk med över 200 butiker och "Fashion Island" för haute couture. Här finns även en skridskobana av olympiska mått och det som tidigare var världens högsta byggnad, Burj Dubai.

Traditionella souker

Vill du besöka en traditionell inomhusmarknad, en så kallad souk, finns flera inom räckhåll. I närliggande Bur Dubai ligger textilsouken, som erbjuder textilier av alla dess slag. Annars rekommenderas ett besök i Karama Bazaar, som också ligger i Bur Dubai och som erbjuder allt ifrån kläder och accessoarer till möbler, souvenirer och leksaker. I området Deira hittar du guldsouken, kryddsouken och parfymsouken som alla är värda ett besök. Kommer du ihåg att pruta kan du göra riktiga fynd.
Sport och Träning
I närbelägna Dubai finns fantastiska möjligheter till sport och rekreation, allt från golf till vattensport I Dubai finns till och med möjlighet till skidåkning på tre olika underlag; snö, vatten och sand.

Spela golf på semestern

Är du sugen på att spela golf under din semester finns här fina golfbanor som bjuder på utmaningar och härligt spel.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.

Sport och träning i Dubai

Önskar du en aktiv semester kan du ägna dig åt allt från golf, tennis, skytte och vattensporter. Är du intresserad av motorsport finns Race and Driving School vid Dubai Autodrome. Det är till för alla, från nybörjaren till den mer erfarne föraren.
Spela golf i Dubai
Här kan du spela golf under din semester på flera fina banor med härliga utmaningar.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
I Ajman erbjuds framförallt shopping och hotellens aktiviteter som till exempel snorkling, vindsurfing och kanot. I närbelägna Dubai finns möjligheter för ökensafari.

Aktiviteter i Dubai

I Dubai väntar ett stort aktivitetsutbud för hela familjen. Du kan roa dig med intressanta museibesök, ökensafari, besök i vattenparker och till och med skidåkning. Är du intresserad av motorsport är ett tips att besöka Race and Driving School vid Dubai Autodrome. I Downtown Dubai och Jumeirah Beach finner du de flesta stora sevärdheter, men du når dem enkelt med transport från andra orter. På Dubai Parks and Resorts väntar en gigantisk nöjespark, där de olika delarna har olika teman. Här finns LEGOLAND® Dubai, tillsammans med MOTIONGATE™ Dubai där du kan hälsa på Shrek, Kung Fu Panda och många fler. Här finns åkturer, aktiviteter och mycket annat för barn upp till tonåren.

Sevärdheter i Dubai

Hela Dubai är som en enda stor sevärdhet, här finns fler futuristiska och magnifika byggnader än någon annanstans. I den här staden kan du uppleva allt från exotiska ökenturer till riktigt storstadsliv. Många av de kända sevärdheterna finner du i Downtown Dubai och Jumeirah Beach, exempelvis skyskrapan Burj Khalifa, Dubai Marina, Palm Jumeirah, Dubaiviken, byggnaden Burj Al Arab och den berömda fontänen i Dubai – världens största koreograferade fontänsystem. Bur Dubai är ett spännande område att utforska. I den gamla delen vid sidan av floden finns Dubais kulturella centrum med Dubai Museum, och Al Bastakiya, en pittoresk och bohemisk stadsdel från 1800-talet. I den historiska stadsdelen Al Fahidi finns konstgallerier och fortet Al Fahidi Fort.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken fungerar inom Ajman, men vill du åka längre sträckor är det smidigare med taxi. Det är jämförelsevis billigt att åka taxi.

Hur du tar dig runt på Dubai

Inom Jumeirah Beach och centrala Dubai erbjuder lokaltrafiken bra alternativ, exempelvis finns stadsbussar, tunnelbana (Metro) och spårvagn. Samma biljettsystem gäller för tunnelbanan, spårvagn och för buss. Ett antal färjor ingår i Dubais kollektivtrafik och med dem kan du bland annat åka längs Dubai Marina och Dubai Kanal. Behöver du längre transport är den dock sporadisk. För transport utanför staden är det smidigare att ta taxi. Taxi är förhållandevis billigt.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Turistskatt i Ajman

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Ajman. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet i Förenade Arabemiraten innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng. Se vad som gäller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.

Deposition

De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Ajman reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Ajman är ca 45 minuter (ca 30 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Ajman
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.