Se hotell (3)

Resor till Ajman

Boka en resa till Ajman, det minsta och kanske lugnaste av de Förenade Arabemiraten, Ving erbjuder två lyxhotell vid stranden, till priser som verkligen tål jämförelse.
Under en resa till Ajman är det stranden som är den stora attraktionen, 16 kilometer gyllengul sand med Persiska vikens turkosa vatten på den ena sidan och den vackra strandpromenaden –cornichen- på den andra. Här är det gott om folk under hela dagen, från morgonens joggare och tidiga badare till kvällens flanörer. Här kan de strosa längs med havet och njuta av kvällens svalka samtidigt som de väljer bland det rika utbudet av barer och restauranger där man serverar rätter från hela världen, men ofta med betoning på det lokala köket.

Mycket lyx för pengarna i Ajman

Om du bokar en resa till Ajman kan du välja mellan två noggrant utvalda hotell direkt på stranden i Ajman, bara ett stenkast från centrum. På Ajman Hotel väntar både spa, en härlig pool och en privat strand, tillsammans med frestande möjligheter att både äta och dricka. Väljer du i stället Fairmont Ajman får du en resa av samma höga klass och med samma utmärkta läge på stranden. Även här kan du räkna med ett rikt utbud av både barer och restauranger. Vilket hotell du än väljer kan du vara säker på att du får svårt att hitta hotell av samma klass till samma priser någon annanstans.

Upptäck Ajman

Under din resa till Ajman finns mycket mer att göra än att njuta av stranden och strandlivet. Jämfört med Dubai är tempot betydligt lugnare och det finns gott om tid att krydda semestern med egna upplevelser. Besök till exempel det vackra gamla museet inhyst i ett fort från 1700-talet, botanisera i utbudet i shoppingcentret Ajman City Center eller ta en tur genom någon av stadens souker, där du kan handla både guld, kläder och hantverk. Missa inte heller ett besök i den vackra Sheikh Zayed-moskén. Vill du göra något alldeles speciellt ska du resa den korta sträckan över till Manama, en del av Ajman som ligger inbäddad i emiratet Sharjah, några mil söder om Ajman. Här odlas frukt och grönsaker i stora odlingar som får sitt vatten från de närbelägna bergen. Naturligtvis ska du också resa till metropolen Dubai som ligger under en timme från Ajman. Så du hinner med både ett och två besök för att imponeras av den storslagna arkitekturen och det enorma utbudet i till exempel Mall of the Emirates, med dryga tusentalet butiker och restauranger. Missa inte heller världens högsta byggnad Burj Khalifa, något av de enorma nöjes- och vattenparkerna, eller en tur på skidor. I Dubai kan du åka på både sand, vatten och snö.
Bra att veta
 • Fina stränder
 • All Inclusive
 • Hotell vid stranden
 • Lyxhotell
 • Solsäkert
 • Valfri reslängd
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Ajman

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Ajman finns en lång och välskött sandstrand med finkornig sand. På stranden finns det gott om vattensporter att välja mellan. Vissa hotell har en egen, privat sträcka av stranden.
Mat, dryck och nattliv
Här finns ett stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Det är stora prisskillnader på restaurangerna, beroende på om du äter ute eller på hotellet.
Nattlivet i Ajman är stillsamt och i huvudsak koncentrerat till hotellen och de barer och restauranger som ligger längs cornichen -strandpromenaden.
Shopping
I City Centre Ajman finns ett stort urval butiker och restauranger med internationella namn. Mer lokal shopping finns i soukerna som ligger närmare Vings hotell. I Dubai, cirka 40 minuter från Ajman med bil, finns allt från supermoderna köpcentrum med de lyxigaste märkesbutikerna till livliga souker. Staden delas på mitten av floden, The Creek, och på båda sidor om floden pågår en intensiv kommers.
Sport och Träning
I närbelägna Dubai finns fantastiska möjligheter till sport och rekreation, allt från golf till vattensport I Dubai finns till och med möjlighet till skidåkning på tre olika underlag; snö, vatten och sand.

Spela golf på semestern

Är du sugen på att spela golf under din semester finns här fina golfbanor som bjuder på utmaningar och härligt spel.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
I Ajman erbjuds framförallt shopping och hotellens aktiviteter som till exempel snorkling, vindsurfing och kanot. I närbelägna Dubai finns möjligheter för ökensafari.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken fungerar inom Ajman, men vill du åka längre sträckor är det smidigare med taxi. Det är jämförelsevis billigt att åka taxi.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Turistskatt i Ajman

Myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Ajman. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera något beroende på hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvårumslägenhet betalas alltså skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utsträckning. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.

Deposition

De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
När du checkar in på ditt hotell får du ofta, precis som i Sverige, lämna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsräkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). Många hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (återfås vid avresa). På många hotell går det också bra att betala depositionen kontant.
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Ajman året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Dubais flygplats till Ajman är ca 45 minuter (ca 30 kilometer). I rusningstrafik är det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt längre på grund av trafiksituationen. Restiden kan då mer än fördubblas.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Ajman
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.