Se hotell (3)

Resor till Ajman

Res med Ving till Ajman, det minsta och lugnaste av de Förenade Arabemiraterna. Här hittar du trevliga lyxhotell vid stranden med en bra prislapp.
Under en resa till Ajman är det stranden som är den stora attraktionen, 16 kilometer gyllengul sand med Persiska vikens turkosa vatten på den ena sidan och den vackra strandpromenaden, cornichen på den andra. Här är det gott om folk under hela dagen, från morgonens joggare och tidiga badare till kvällens flanörer. Här kan du strosa längs med havet och njuta av kvällens svalka samtidigt som du väljer bland det rika utbudet av barer och restauranger där man serverar rätter från hela världen, ofta med betoning på det lokala köket.

Mycket lyx för pengarna i Ajman

Om du bokar en resa till Ajman kan du välja bland flera noggrant utvalda hotell direkt på stranden i Ajman, bara ett stenkast från centrum. På Ajman Hotel väntar både spa, en härlig pool och en privat strand, tillsammans med frestande möjligheter att både äta och dricka. Väljer du i stället Fairmont Ajman får du en resa av samma höga klass och med samma utmärkta läge på stranden. Även här kan du räkna med ett rikt utbud av både barer och restauranger. Vilket hotell du än väljer i Ajman kan du vara säker på att du får svårt att hitta hotell av samma klass till samma priser någon annanstans.

Upptäck Ajman

Under din resa till Ajman finns mycket mer att göra än att njuta av stranden och strandlivet. Jämfört med Dubai är tempot betydligt lugnare och det finns gott om tid att krydda semestern med egna upplevelser. Besök till exempel det vackra gamla museet inhyst i ett fort från 1700-talet, botanisera i utbudet i shoppingcentret Ajman City Center eller ta en tur genom någon av stadens souker, där du kan handla både guld, kläder och hantverk. Missa inte heller ett besök i den vackra Sheikh Zayed-moskén.

Vill du göra något alldeles speciellt ska du resa den korta sträckan över till Manama, en del av Ajman som ligger inbäddad i emiratet Sharjah, några mil söder om Ajman. Här odlas frukt och grönsaker i stora odlingar som får sitt vatten från de närbelägna bergen.

Naturligtvis kan du också resa till metropolen Dubai som ligger under en timme från Ajman. Så du hinner med både ett och två besök för att imponeras av den storslagna arkitekturen och det enorma utbudet av shopping i till exempel Mall of the Emirates, med dryga tusentalet butiker och restauranger. Missa inte heller världens högsta byggnad Burj Khalifa, något av de enorma nöjes- och vattenparkerna, eller en tur på skidor. I Dubai kan du åka på både sand, vatten och snö.
Bra att veta
  • Fina stränder
  • All Inclusive
  • Hotell vid stranden
  • Lyxhotell
  • Solsäkert
  • Valfri reslängd
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Ajman

SÖK DIN RESA TILL Ajman