Se hotell (4)

Resor till Ajman

Boka en resa till Ajman, det minsta och kanske lugnaste av de Förenade Arabemiraten, Ving erbjuder tvÄ lyxhotell vid stranden, till priser som verkligen tÄl jÀmförelse.

Under en resa till Ajman Ă€r det stranden som Ă€r den stora attraktionen, 16 kilometer gyllengul sand med Persiska vikens turkosa vatten pĂ„ den ena sidan och den vackra strandpromenaden –cornichen- pĂ„ den andra. HĂ€r Ă€r det gott om folk under hela dagen, frĂ„n morgonens joggare och tidiga badare till kvĂ€llens flanörer. HĂ€r kan de strosa lĂ€ngs med havet och njuta av kvĂ€llens svalka samtidigt som de vĂ€ljer bland det rika utbudet av barer och restauranger dĂ€r man serverar rĂ€tter frĂ„n hela vĂ€rlden, men ofta med betoning pĂ„ det lokala köket.

Mycket lyx för pengarna i Ajman

Om du bokar en resa till Ajman kan du vĂ€lja mellan tvĂ„ noggrant utvalda hotell direkt pĂ„ stranden i Ajman, bara ett stenkast frĂ„n centrum. PĂ„ Ajman Hotel vĂ€ntar bĂ„de spa, en hĂ€rlig pool och en privat strand, tillsammans med frestande möjligheter att bĂ„de Ă€ta och dricka. VĂ€ljer du i stĂ€llet Fairmont Ajman fĂ„r du en resa av samma höga klass och med samma utmĂ€rkta lĂ€ge pĂ„ stranden. Även hĂ€r kan du rĂ€kna med ett rikt utbud av bĂ„de barer och restauranger. Vilket hotell du Ă€n vĂ€ljer kan du vara sĂ€ker pĂ„ att du fĂ„r svĂ„rt att hitta hotell av samma klass till samma priser nĂ„gon annanstans.

UpptÀck Ajman

Under din resa till Ajman finns mycket mer att göra Àn att njuta av stranden och strandlivet. JÀmfört med Dubai Àr tempot betydligt lugnare och det finns gott om tid att krydda semestern med egna upplevelser. Besök till exempel det vackra gamla museet inhyst i ett fort frÄn 1700-talet, botanisera i utbudet i shoppingcentret Ajman City Center eller ta en tur genom nÄgon av stadens souker, dÀr du kan handla bÄde guld, klÀder och hantverk. Missa inte heller ett besök i den vackra Sheikh Zayed-moskén. Vill du göra nÄgot alldeles speciellt ska du resa den korta strÀckan över till Manama, en del av Ajman som ligger inbÀddad i emiratet Sharjah, nÄgra mil söder om Ajman. HÀr odlas frukt och grönsaker i stora odlingar som fÄr sitt vatten frÄn de nÀrbelÀgna bergen. Naturligtvis ska du ocksÄ resa till metropolen Dubai som ligger under en timme frÄn Ajman. SÄ du hinner med bÄde ett och tvÄ besök för att imponeras av den storslagna arkitekturen och det enorma utbudet i till exempel Mall of the Emirates, med dryga tusentalet butiker och restauranger. Missa inte heller vÀrldens högsta byggnad Burj Khalifa, nÄgot av de enorma nöjes- och vattenparkerna, eller en tur pÄ skidor. I Dubai kan du Äka pÄ bÄde sand, vatten och snö.

Bra att veta
 • Fina strĂ€nder
 • All Inclusive
 • Hotell vid stranden
 • Lyxhotell
 • SolsĂ€kert
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Kombinera resmĂ„l
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Ajman

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
StrÀnder
I Ajman finns en lÄng och vÀlskött sandstrand med finkornig sand. PÄ stranden finns det gott om vattensporter att vÀlja mellan. Vissa hotell har en egen, privat strÀcka av stranden.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Ajman reser du med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ Dubais flygplats.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Dubais flygplats till Ajman Àr ca 45 minuter (ca 30 kilometer). I rusningstrafik Àr det inte ovanligt att transfertiden blir betydligt lÀngre pÄ grund av trafiksituationen. Restiden kan dÄ mer Àn fördubblas.
Mat, dryck och nattliv
HÀr finns ett stort utbud av restauranger frÄn vÀrldens alla hörn. Det Àr stora prisskillnader pÄ restaurangerna, beroende pÄ om du Àter ute eller pÄ hotellet.
Nattlivet i Ajman Àr stillsamt och i huvudsak koncentrerat till hotellen och de barer och restauranger som ligger lÀngs cornichen -strandpromenaden.
Shopping
I City Centre Ajman finns ett stort urval butiker och restauranger med internationella namn. Mer lokal shopping finns i soukerna som ligger nÀrmare Vings hotell. I Dubai, cirka 40 minuter frÄn Ajman med bil, finns allt frÄn supermoderna köpcentrum med de lyxigaste mÀrkesbutikerna till livliga souker. Staden delas pÄ mitten av floden, The Creek, och pÄ bÄda sidor om floden pÄgÄr en intensiv kommers.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Ajman erbjuds framförallt shopping och hotellens aktiviteter som till exempel snorkling, vindsurfing och kanot. I nÀrbelÀgna Dubai finns fantastiska möjligheter till sport och rekreation, allt frÄn golf och vattensport till ökensafaris. I Dubai finns till och med möjlighet till skidÄkning pÄ tre olika underlag; snö, vatten och sand.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken fungerar inom Ajman, men vill du Äka lÀngre strÀckor Àr det smidigare med taxi. Det Àr jÀmförelsevis billigt att Äka taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst. Inget visum krÀvs för vistelse i upp till 90 dagar inom en 180 dagars period. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. Personer vars pass har israeliska stÀmplar hÀnvisas till Förenade Arabemiratens ambassad. För mer information hÀnvisar vi till Förenade Arabemiratens ambassad pÄ telefon 08-440 03 20.
För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Förenade Arabemiraten.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemÄnaden Ramadan börjar omkring 5 maj 2019, dÄ kan det hÀnda att butiker och affÀrer hÄller stÀngt och att saker och ting gÄr lite lÄngsammare Àn vanligt. Ait el Kebir infaller omkring 11 augusti 2019, och dÄ hÄller affÀrer och marknader stÀngt, dock inte köpcentrum. Under Ramadan Àr det inte tillÄtet att Àta, dricka eller röka pÄ offentlig plats frÄn soluppgÄng till solnedgÄng, det vill sÀga under den tid dÄ muslimer fastar.

Turistskatt i Ajman

Myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Ajman. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas en extra skatt ut. Skatten kan variera nÄgot beroende pÄ hotell men ligger mellan ca 10 och 20 dirham per natt och rum. I en tvÄrumslÀgenhet betalas alltsÄ skatt för respektive rum. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och betalning

Arabiska Dirham (AED). Kort accepteras i mycket stor utstrÀckning. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hÄl.

SprÄk

Arabiska. MÄnga talar dock engelska, sÀrskilt inom turistindustrin.

ExtrabÀddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lĂ€genhet i Förenade Arabemiraten innebĂ€r det oftast att ni fĂ„r dela befintlig sĂ€ng eller sĂ€ngar (tvĂ„ grand lit, en eller tvĂ„ dubbelsĂ€ngar queen size eller en dubbelsĂ€ng king size). Den sĂ€ng ni delar har gemensam madrass och sĂ€ngklĂ€der. Om rummet eller lĂ€genheten tar fyra personer, fĂ„r ni dela pĂ„ tvĂ„ grand lit, tvĂ„ dubbelsĂ€ngar queen size eller en king size sĂ€ng. Se vad som gĂ€ller för ditt hotell ovan.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Vid inresa till Förenade Arabemiraten gĂ€ller minimum Ă„ldersgrĂ€ns 18 Ă„r om du inte reser i sĂ€llskap med förĂ€lder eller annan vuxen. För att checka in pĂ„ ett hotell i Förenade Arabemiraten krĂ€ver de flesta hotell Ă€ven att du har fyllt 21 Ă„r om du inte reser i sĂ€llskap med förĂ€lder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förĂ€lder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 Ă„r och reser med en annan vuxen över 21 Ă„r krĂ€vs en kopia av din förĂ€lders pass, samt ett intyg/fullmakt pĂ„ engelska. Kontakta ambassaden för mer information.

Deposition

De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota pÄ ca 200 USD i deposition (ÄterfÄs vid avresa).
NÀr du checkar in pÄ ditt hotell fÄr du ofta, precis som i Sverige, lÀmna ett avtryck av ditt kort som garanti för att rumsrÀkningen betalas (telefon, restaurangnotor, etc). MÄnga hotell tar en obligatorisk kortsnota i deposition (ÄterfÄs vid avresa). PÄ mÄnga hotell gÄr det ocksÄ bra att betala depositionen kontant.
Det rÄder hÄrda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gÀllande medicinska recept pÄ engelska eller arabiska krÀvs. Införsel av alla receptbelagda mediciner mÄste anmÀlas i förvÀg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs pÄ United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Sök din resa till Ajman