Se hotell (14)

Resor till Abu Dhabi

Boka en resa med Ving till Abu Dhabi och upptäck en stad full av fascinerande kontraster.
Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens största emirat och landets huvudstad. Den ligger omkring 15 mil från Dubai och består av flera öar som ligger tätt intill varandra. Från början var Abu Dhabi en liten fiskeby, men på bara någon generation har staden förvandlats till en världsmetropol med en charmerande blandning av gammalt och nytt. Här går skyskrapor och palats hand i hand med traditionell arabisk kultur och historia. En resa till Abu Dhabi lockar dessutom med ett oändligt utbud av shopping, med allt från internationella märken i stora köpcentrum till genuina, arabiska varor i souker. Konstmuseum Louvre Abu Dhabi bjuder på konst i världklass.

Vings resor till Abu Dhabi

När du bokar din resa till Abu Dhabi med Ving kan du välja mellan ett dussin noga utvalda hotell av både lyx- och mellanklass. De allra flesta har en eller flera pooler, och flera av dem ligger direkt på stranden. Resmålet passar främst vuxna som vill ha en aktiv semester på en exotisk storstadsdestination, men det går naturligtvis också bra att resa med barn hit. Klimatet är varmt året om, men tänk på att det kan bli över 40 grader under sommaren (juni-september). När du bokar din resa till Abu Dhabi med Ving kan du också passa på att kombinera Abu Dhabi med något eller några av de andra emiraten. Ett perfekt sätt att få ut det mesta möjliga av din semester.

Formel 1 i Abu Dhabi

En av emiratets mer spektakulära upplevelser är Abu Dhabi Grand Prix, ett stämningsfullt lopp som körs i skymningen. Det startar i fullt dagsljus och avslutas då solen gått ner. Ving erbjuder resor till detta fantastiska lopp i november, komplett med hotell, flyg och biljett både till kvalificeringsloppet på lördagen och själva tävlingen dagen därpå, plus transfer mellan ditt hotell och banan.

Aktiviteter i Abu Dhabi

I Abu Dhabi finns det gott om aktiviteter att välja mellan och fina stränder att koppla av vid. Gillar du att spela golf kommer du också att trivas här. Under din resa till Abu Dhabi får du inte heller missa ett besök Ferrari World, världens största inomhusnöjespark som bland annat erbjuder världens snabbaste berg-och-dalbana. Vill du få ännu mer fart på adrenalinet kan du besöka den stora vattenparken Yas Waterworld, eller varför inte följa med på en guidad tur till Abu Dhabis Formel 1-bana? I Abu Dhabi finns också Shejk Zayed-moskén, en av världens största moskéer.
Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Bra klimat
 • Stad och strand
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Abu Dhabi

Stränder
I Abu Dhabi finns det gott om fina stränder. De flesta tillhör hotellen, men mot avgift är de öppna även för andra än hotellets gäster. Det finns också allmänna stränder som är öppna för alla, ofta med ett mindre utbud av faciliteter.
Mat, dryck och nattliv
Det finns gott om restauranger i Abu Dhabi, de flesta ligger på hotellen och i shoppingcenter. Lokalborna äter gärna själva ute ett par gånger i veckan, priserna varierar stort mellan restaurangerna och alkohol serveras generellt bara på restauranger som ligger i anslutning till hotellen.
Är du ute efter nattliv finns det främst på de stora hotellen och i stadens shoppingcenter. Alkohol serveras bara på hotellen.
Shopping
I Abu Dhabi finns det mesta vad gäller shopping. Varför inte passa på att besöka någon av stadens många marknader eller köpcentrum medan du är här?

Köpcentrum

Vill du shoppa kända varumärken ska du bege dig till någon av Abu Dhabis alla köpcentrum. Två av de största är Marina Mall och Abu Dhabi Mall. Den förstnämnda ligger i Abu Dhabi Corniche Breakwater i närheten av Emirates Palace. Här finns förutom butiker även biosalonger och flertalet restauranger och caféer för alla smaker.
I centrum ligger Abu Dhabi Mall. Här finns allt från stora designermärken till mat, nöjen och aktiviteter för hela familjen samlade under ett och samma tak.

Traditionella souks

I de välkända soukerna hittar du traditionella arabiska varor som hantverk, kryddor och mattor till rimliga priser. I de myllrande gångarna finns tusentals saker till försäljning, så här går det lätt att spendera några timmar.
Var inte rädd för att våga pruta och leta gärna runt på flera ställen efter de saker du är intresserad av för att jämföra priser.
Sport och Träning
Vill du golfa när du är på semester i Abu Dhabi finns här en trevlig 18-hålsbana.

Golf i Abu Dhabi

Vill du spela golf under din semester i Abu Dhabi kan du besöka Abu Dhabi Golf Club. Här hittar du en bana med breda fairways och snygga greener som ger spännande utmaningar.

Via vår samarbetspartner Greenfee365 kan du redan nu boka din starttider.
Aktiviteter och sevärdheter
I Abu Dhabi finns en hel del aktiviteter att ägna sig åt under semestern. Här finns Formel 1-bana med guidade turer, vattenland och Ferrari World - världens största nöjespark inomhus, bland annat med världens snabbaste bergochdalbana.
En av Abu Dhabis populäraste sevärdheter är Shejk Zayed-moskén, en av världens största moskéer. Fler tips på sevärdheter är exempelvis Abu Dhabi National Exhibition Center, promenadstråket The Corniche, Louvre Abu Dhabi och Etihad Towers.
Hur du tar dig runt
Det är lättast att ta sig runt i Abu Dhabi med taxi. Utbudet av lokaltrafik är begränsat.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Ramadan

Den muslimska fastemånaden Ramadan börjar omkring 2 april 2022, då kan det hända att butiker och affärer håller stängt och att saker och ting går lite långsammare än vanligt. Under Ramadan är det inte tillåtet att äta, dricka eller röka på offentlig plats från soluppgång till solnedgång, det vill säga under den tid då muslimer fastar.

Öppettider för hotellens barer kan påverkas och hotellet får under Ramadan inte serverar alkohol på offentliga platser som stranden, runt poolen mm. Aktuella öppettider för hotellets restauranger och barer fås vid ankomst till hotellet. Servering av alkohol på rummen kan ske under fastan på de flesta hotell.

Ait el Kebir infaller omkring 9 juli 2022, och då håller affärer och marknader stängt, dock inte köpcentrum.

Skatter och avgifter på hotellen

Med början 1 juni 2016 ska alla gäster på hotell i Abu Dhabi betala en avgift på fyra procent av logipriset per natt, vilket motsvarar cirka 40-80 AED per natt, beroende på kostnaden för rummet. På rumspriset tillkommer också en avgift på 15 AED per rum och natt. Dessa avgifter betalas på plats vid incheckning på hotellet.

Valuta och betalning

Dirham (AED). Kreditkort accepteras i stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

El

220/240 V, 50Hz. Adapter behövs, brittisk standard med tre hål.

Språk

Arabiska. Många talar dock engelska, särskilt inom turistindustrin.

Övrigt

Vid inresa till Förenade Arabemiraten gäller minimum åldersgräns 18 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. För att checka in på ett hotell i Förenade Arabemiraten kräver de flesta hotell även att du har fyllt 21 år om du inte reser i sällskap med förälder eller annan vuxen. Har du inte samma efternamn som din förälder behöver du visa upp ditt födelsebevis. Är du under 21 år och reser med en annan vuxen över 21 år krävs en kopia av din förälders pass, samt ett intyg/fullmakt på engelska. Kontakta ambassaden för mer information.
Byggnationer i området kan vara störande, men omfattningen av arbetena varierar.
De flesta hotell tar en obligatorisk kortsnota på ca 200 USD i deposition (återfås vid avresa).
Det råder hårda regler kring införsel av medicin i Förenade Arabemiraten. Intyg gällande medicinska recept på engelska eller arabiska krävs. Införsel av alla receptbelagda mediciner måste anmälas i förväg vid inresa till Förenade Arabemiraten. Detta görs på United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention.
Flyg och transfer
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Abu Dhabis flygplats till hotellen är ca 30 minuter (ca 35 kilometer), beroende på trafik. Från Dubais flygplats är den ca 2 timmar (ca 150 kilometer).
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar

Upplev formel 1 i Abu Dhabi

Upplev Formel 1 i världsklass på en av de svåraste banorna, samtidigt som du får möjligheten till att uppleva Abu Dhabi under samma resa.

Upplev Formel 1 i världsklass på en av de svåraste banorna, samtidigt som du får möjligheten till att uppleva Abu Dhabi under samma resa.
SÖK DIN RESA TILL Abu Dhabi
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.