Se hotell (2)
Cabarete är lika populärt bland surfare som bland de som bara vill resa till en färgstark semester i tropisk miljö.
Cabarete är en mysig badort med en lite bohemisk känsla på Dominikanska republikens norra kust, mycket omtyckt bland de surfare som väljer att resa hit från hela världen och som sätter sin prägel på Cabarete. Avslappnat, vänligt och mysigt. Själva staden är inte särskilt stor och består inte av mycket mer än stranden och en gata. Ska du gå från ena änden till den andra tar det bara en kvart, men längs vägen går du förbi tillräckligt många spännande butiker, barer och restauranger för att det ska räcka en hel semester. Eftersom flera av dem ligger mot havet så du kan njuta av havsbrisen, drinken och utsikten samtidigt.

Strandliv i Cabarete

Tack vare revet utanför stranden och de låga bergen inåt landet har Cabarete fått idealiska förhållanden för både kitesurfare och brädseglare, men de är långt ifrån ensamma om att resa hit för att utnyttja den tre kilometer långa, palmkantade stranden och det 27-gradiga vattnet. Inte heller är de ensamma om att tillbringa kvällarna på någon av barerna och restaurangerna utmed stranden, men de sätter så klart sin prägel på utelivet, som är både okomplicerat och vänligt.

Upptäck Dominikanska republiken

Det kan vara svårt att slita sig från stranden i Cabarete, men det är värt besväret att se sig om på ön. Puerto Plata är en liten pittoresk stad som ligger en timmes resa med minibuss från Cabarete, en resa som är en upplevelse i sig, och när du är framme kan du shoppa i små butiker, kolla in folklivet och kanske hoppa på linbanan som går upp till toppen av Pico Isabel de Torres där du kan njuta av utsikten över kusten och havet.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Fina sandstränder
 • Många restauranger
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra vind- och kitesurfing
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cabarete

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Cabarete finns en vidsträckt och mycket lång sandstrand. Det är ofta mer vind i Cabarete än på andra stränder på ön, och tack vare det är stranden här rankad som en av de tio bästa kitesurfingstränderna i hela världen. Vid vissa restauranger och barer går det att hyra solstolar och parasoll, men oftast ingår det för hotellens gäster. Längs Dominikanska republikens kust finns över 500 kilometer fina stränder. Här finns allt från stora turiststränder till små paradisstränder som du kan få helt för dig själv. För att hitta de små stränderna behöver du ta dig utanför turistområdena längs kusten. I Dominikanska republiken är vattnet oftast klart och stränderna långgrunda.

Sosua Beach – populär strand med korallrev

Med sin lena sand och sitt klara vatten är Sosua Beach en av öns mest populära stränder. Här finns ett korallrev ca 30 meter från vattenbrynet vilket gör att stranden passar utmärkt för snorkling.

Playa Grande – vacker sandstrand

Cirka en och en halv timmes resa med bil från Sosua ligger Playa Grande, en 1,5 kilometer lång paradisstrand som omges av lummig grönska. Längre österut, vid El Portillo och Las Terrenas i Samana, hittar du kilometer efter kilometer med vackra stränder.
Mat, dryck och nattliv
Restaurangerna och barerna i Cabarete ligger på rad längs stranden och har entréer både från huvudgatan och från stranden.

Mat och dryck i Dominikanska republiken

Den rika blandningen av olika kulturer i Dominikanska republiken har påverkat det dominikanska köket. Med spanska, afrikanska och franska influenser har "comida-criolla" uppstått- en smakrik, enkelt tillredd och mild kryddad mat.

Kött och fisk

Kött är den viktigaste näringskällan på ön. Fläsk- och nötkött, kyckling och get används frekvent i matlagningen. Fisk och skaldjur betraktas som delikatesser och serveras på många restauranger. Populära skaldjur är musslor, räkor och hummer. Det finns många lokala rätter. En av de mest populära är Sancocho, som består av ris, bönor och kött. Grillat fläsk och kyckling med friterade bananer är också populärt.

Kryddor

Många av kryddorna på ön är hämtade direkt från naturen, som oregano och röd peppar. Trots mångfalden är det dominikanska köket inte känt för stark mat. Landets kryddor är praktiska och trevliga souvenirer, som du kan köpa till rimliga priser.

Frukt

Dominikanska republiken är som ett stort drivhus med många olika frukter, som trivs i klimatet. Här har du tillgång till färsk frukt året runt, och priserna är rimliga. Om du tycker om frukt har du verkligen hamnat i paradiset. Ta chansen att prova färska exotiska frukter som ananas, papaya, mango och kokosnöt. De vanligare frukterna, som bananer och meloner, smakar extra gott här då de kan mogna till ordentligt i solen.

Grönsaker

Grönsaker är huvudingrediensen i maten, och används både i sallader och i varmrätter. De vanligaste grönsakerna är grön sallad eller kål med tomater, lök, ris, gurka och ofta även avokado. Potatis och den speciella matlagningsbananen platano, som används som tillbehör till huvudrätter, är också vanligt förekommande. Prova friterad, stekt eller kokt platano. Det är en av nationalrätterna.

Ris

Små risfält finns nästan överallt på ön. Ris är också den viktigaste födan för dominikanerna och utgör drygt en fjärdedel, 27 %, av de fattigas kost.

Rom

Rom är Karibiens nationaldryck. Förr i tiden var det bara pirater, sjömän och bananrepublikens machokarlar som drack rom, men på senare år har drycken blivit populär för alla och envar.

Rom framställs ur biprodukter från sockertillverkning, som melass och saft från sockerrör. Vilken typ av rom som processen sedan resulterar i beror på hur mycket vatten som används samt hur länge och på vilket sätt som den lagras.

Det finns tre typer av rom: vit, gyllene och añejo.

Ron Blanco – vit rom
Detta är den vanligaste typen av rom, ljus, torr och destillerad till hög alkoholhalt.

Ron Dorado – gyllene rom
Destilleras till lägre alkoholhalt, vilket ger en fylligare smak och arom.

Ron Añejo
En speciellt utvald och fin rom. Golden rum (ett slags añejo) lagras i träfat i flera år för att få rätt smak. Denna rom har den rikaste smaken och kan liknas vid cognac.

De tre mest kända och vanligaste märkena i Dominikanska republiken är "de tre B:na" - Brugal, Bermudez och Barceló. De kan köpas i vartenda gathörn och vill du smaka innan du slår till finns märkena i de flesta barer.

Öl

Det finns gott om olika sorters öl på ön. Den mest kända är Presidente. Andra populära lokala ölsorter är Quisqueya och Bohemia. Här kan du också hitta importerat öl, som mexikanska Corona och Budweiser från USA.

Vin

Det mesta vinet kommer från Spanien, Chile, Argentina, Frankrike och USA. De importerade vinerna är vanligtvis dyrare. Lokalt vin produceras i mycket liten skala på några enstaka små vingårdar ute på landsbygden.

Mama Juana är en lokal dryck, som tillverkas av rom, rött vin och honung samt "hemliga" ingredienser. En äkta lokal specialitet och en speciell smakupplevelse.

Lokala specialiteter

La bandera dominicana: Kött eller kyckling, ris och bönor
Sancocho: En fyllig lokal köttstuvning
Quipe: Köttbullar stekta i olja
Chicharrones de pollo: Panerade kycklingbitar, som fås nästan överallt i småkioskerna vid vägkanterna
Frito verde: Friterade bananskivor
Majarete: En söt krämig majspudding smaksatt med kokosmjölk, vanilj och kanel

Dricks

På restaurangnotan läggs det ofta till moms på 16 procent. Det är även kutym att lägga till 10 procent i dricks på slutsumman.
I Cabarete finns gott om små barer och klubbar samt flera diskotek. Nattlivet är främst koncentrerat till stranden där barerna avlöser varandra.
Shopping
I Cabarete finns en ca 3,5 kilometer lång huvudgata. Här finns klädaffärer, souvenirbutiker och minimarkets. Det är framförallt hantverk som säljs här, exempelvis tavlor och träskulpturer.

Santo Domingo

På gatorna Calle del Conde, Calle Duarte och Calle Mella hittar du det allra största utbudet i Santo Domingo. I landets huvudstad finns också givetvis många stora köpcentrum där du kan köpa allt möjligt, besök exempelvis Blue Mall, Acropolis, Nacional, Plaza Criolla eller Galerias Comerciales.

Santiago

I Santiago finns många stora köpcentrum. Det största heter Nacional och har ett mycket stort utbud. I centrum finns också ett brett sortiment med många små butiker, den populäraste gatan heter Calle del Sol.

Puerto Plata

Är du ute efter ett större utbud av shopping tar det ca 30 minuter att resa till Puerto Plata med taxi. Här hittar du till exempel konsthantverk tillverkade av öns indianer, det nu utrotade folkslaget tainos. I staden finns dessutom flera stora köpcentrum och många små affärer där du kan köpa kläder, skor och souvenirer. Puerto Platas största varuhus heter La Sirenas, och det hittar du i början av Malecongatan. Tienda Jimenez är ett annat stort köpcentrum med fokus på kläder. Det finns även en stor livsmedelsbutik som heter Tropical. I Puerto Plata finns också romproducenten Brugals anläggning där du kan provsmaka rom.

Bärnsten

Världens kanske finaste bärnsten finns här i Dominikanska republiken. De bästa affärerna för köp av dessa ädla stenar finns i Santo Domingo och Puerto Plata.

Larimar

Halvädelsten i turkos som enbart förekommer på ön Hispaniola.

Tavlor

Konst från Haiti räknas som den bästa i hela Karibien. Se dock upp för Hötorgsversionerna.

Keramik

De ansiktslösa dockorna, muñecas sin rosotros, symboliserar nationens multietniska befolkning.

Radartrummor

Används i voodooceremonier och blir exotiska souvenirer.

Cigarrer

Handrullade cigarrer finns att köpa för en billig peng.
Aktiviteter och sevärdheter
I Cabarete blir det naturligt att de flesta aktiviteter kretsar kring vattensporter. Här kan du ägna dig åt såväl surfing och segling som snorkling och dykning. Det finns också möjlighet att spela tennis.

Golf

I Dominikanska republiken finns totalt 21 golfbanor. De som ligger närmast Cabarete är 18-hålsbanorna Playa Dorada Golf Course och Playa Grande Golf Course.

Naturreservat

På ön finns flera naturreservat att besöka. Vid besök i reservat och vid vandringar i bergen måste alltid en guide följa med.

Vindsurfing och kitesurfing

Cabarete har den allra bästa stranden för surfing. Stranden är klassificerad som en av de tio bästa vindsurfing- och kitesurfingstränderna i hela världen. På stranden kan du både hyra surfingbräda och boka undervisning. I slutet av februari arrangeras VM i kitesurfing.

Baseball

Baseball är nationalsporten i Dominikanska republiken. Säsongen pågår från oktober till februari. Landet har sex lag i den dominikanska ligan.

Flyg

Flygbolaget Vol Air trafikerar mellan landets större städer, Santo Domingo, Puerto Plata och Punta Cana.

Lokalbuss

Det går en busslinje mellan Cabarete och Puerto Plata. Det finns dock varken tidtabeller eller hållplatser, du vinkar in bussen vid huvudvägen. Väl ombord är det trångt men billigt. Från Cabarete till Puerto Plata är det ca 33 kilometer, se dock till att du har gott om tid eftersom rutten bestäms efter var föraren tror det finns kunder.

Metro (caribe tours)
Vid lite längre resor är det smidigt att åka med dessa luftkonditionerade lokalbussar med högre service. Det finns busstationer i alla landets större städer. En bussresa från Puerto Plata till Santo Domingo tar ca 4 timmar.

Lokala högtider

Påskveckan "Semana santa" är landets viktigaste helg och infaller under perioden 13/4-20/4 (långfredag 19/4) 2019. Då är det mycket livligt på alla semesterorter och många av våra utflykter ställs in. Vattensporter med motor är helt förbjudna och vattensporter utan motor kan vara helt eller delvis förbjudna under påskveckan.

Festivaler och karnevaler

Olika festligheter och helger avlöser varandra året runt i Dominikanska republiken. Bland de mest populära kan nämnas merengue-festivalerna i Santo Domingo och Puerto Plata. Bortsett från all dans försiggår också annat, som hantverksutställningar, sporttävlingar och shower med lokalinvånarna.

Jazzfestival
Årligen arrangeras en populär jazzfestival i Cabarete, "Dominican Republic Jazz Festival", som är känd i hela Karibien.

Jul- och nyårshelgen
Julen är, som på så många andra platser, en familjehögtid i Dominikanska republiken. Julmiddagen äts hemma och efter det går dominikanerna vanligen ut och dansar. Nyåret är traditionellt sett en mera uppsluppen fest. All inclusive-hotellen smyckas med vackra dekorationer och det arrangeras jul- och nyårsmiddagar med olika program.

Karnevalen
Karnevalerna hålls under februari månad i Dominikanska republiken. Det är ett bra tillfälle att få se landets alla traditionella folkdräkter. Ute på resmålen märks inte detta av så mycket, men inne i Puerto Plata är det liv och rörelse på strandgatan Malecon varje veckoslut i februari månad. Karnevalen når sin kulmen på Självständighetsdagen den 27 februari. Till programmet hör bland annat karnevaltåg, dräkter och allmänt nöje. Karnevalen är som störst i staden La Vega, ca 2,5 mil från Puerto Plata i riktning mot Santo Domingo.
Sol och bad i all ära, men Dominikanska republiken kan erbjuda mer att göra än så. Det finns en hel del sevärdheter för dig som vill se mer av landet under din resa till Dominikanska republiken.

Santiago

I landets näst största stad Santiago finns mycket att se, bland annat Museo Histórico Fortaleza San Luis eller det historiska museet San Luis Fort Museum, som tidigare fungerat som fängelse. I en park i staden kan du beskåda det stora monumentet Monumento a los Héroes de la Restauración, som är en mycket välbesökt plats bland lokalbefolkningen.

Cabarete-grottorna

Ca två kilometer från huvudgatan in mot land hittar du Cabarete-grottorna. Det är kalkstensgrottor som en gång i tiden var viktiga för Taino-folkets religiösa ceremonier. En guidad tur här tar ca två timmar.

Santo Domingo

Ca fyra timmar med buss från Puerto Plata ligger landets huvudstad Domingo. Här kan du bland annat beskåda Amerikas äldsta katedral, Christopher Columbus hem, Calle los Damas och shoppinggatan Calle El Conde.

Puerto Plata

I Puerto Plata finns sevärdheter som San Felipe-katedralen och San Felipe-fortet vid Malecons strandgata. Missa inte att besöka den äldre stadsdelen med sina viktorianska trähus i kulörta färger. I staden finns också en linbana som trafikeras upp till toppen av berget Isabela de Torres. Här kan du även besöka ett bärnstensmuseum och Brugals romfabrik.
Hur du tar dig runt
Att resa runt i Dominikanska republiken är en upplevelse och något du inte bör missa. Det är ett bra sätt att möta lokalbefolkningen, och samtidigt få en uppfattning om den dominikanska vardagen. Vi rekommenderar inte att hyra bil här eftersom trafiken är mycket hektisk.

Taxi

Taxibilarna är statliga, beiga och ser likadana ut överallt. Många kör på taxameter, men oftast kommer chauffören och passageraren överens om ett pris i förväg. De största hotellen brukar ha taxibilar med prislista utanför receptionen. Från Cabarete till Puerto Plata tar det ca 30 minuter med taxi. "Carro publico" är personbilar som fungerar som lokalbussar. Du stiger på vid huvudvägen, det finns inga busshållplatser. Bilarna har en skylt på taket där det står "transporte" samt vilken rutt som gäller för just den bilen. De kör när det stigit på tillräckligt många passagerare och priset styrs efter hur många som åker med.

Mopedtaxi

Det är vanligt att lokalbefolkningen tar sig runt med hjälp av mopedtaxi (motoconchos). Det är inget vi rekommenderar då det kan vara riskablare än andra typer av transportmedel. Du kommer med stor sannolikhet att få se hela familjer ta sig fram på dessa. Om du trots allt beslutar dig för att testa, kom överens om priset i förväg och betala inte förrän du är framme vid den plats ni avtalat.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Dominikanska pesos (DOP). American Express, Mastercard, VISA, USD.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

El

110 volt. Adapter behövs för laddning av mobil och liknande. För apparater som kräver 220 volt måste man ha transformator.

Språk

Spanska

Övrigt

Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Cabarete kan du resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flyget landar i Puerto Plata.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen i Puerto Plata till hotellen är ca 30 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
28°17°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • februari
28°17°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • mars
29°18°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
30°18°
7
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°20°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
32°20°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
32°21°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • augusti
33°21°
8
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • september
33°21°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • oktober
32°20°
7
Soltimmar/dag
29°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • november
30°19°
6
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
28°18°
6
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cabarete
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.