Hotell (28)

Resor till Danmark

Danmark lockar med gourmetrestauranger, design, shopping och avslappnad atmosfär. Här väntar också stränder, kända konstmuseer och familjeaktiviteter.
Danmark består av över 400 namngivna öar, och oavsett var du befinner dig har du aldrig längre än fem mil till havet. De största öarna är halvön Jylland, Fyn och Själland, där Köpenhamn ligger. Bokar du din resa till Danmark med Ving får du uppleva det bästa av Köpenhamn, med bra boende mitt i den charmiga huvudstaden. Här kan du frottera dig i smörrebröd, wienerbröd, pölse, världsberömd öl och njuta av en restaurangscen som låtit tala om sig i hela Europa.

Sevärdheter i Danmark

Är du intresserad av modern konst får du inte missa att besöka Louisiana Museum of Modern Art under din resa till Danmark. Muséet ligger i Humlebæk 3,5 mil norr om Köpenhamn och dit kan du smidigt resa med tåg. Danmark är ett land med ett levande kulturliv och det är inte svårt att tajma in sin resa med något evenemang i Köpenhamn. Konserter, musikfestivaler, matfestivaler, marathonlopp, julmarknader eller halloween på Tivoli, här händer det alltid något.

Fina stränder i Danmark

Ja, vårt södra grannland kan faktiskt även skryta med fantastiska sandstränder. En av dem är Søndervig strand på västra Jylland som danskarna själva har röstat fram till landets bästa strand. En annan är Amager Strandpark som du enkelt kan ta dig till med tunnelbanan från Köpenhamns centrum. Självklart måste även Skagen nämnas, det välkända och älskade semesterresmålet där du kan stå med ena foten i Kattegatt och den andra i Skagerrak.

Resa med barn till Danmark

För många barnfamiljer som väljer att resa till Danmark är det kanske Legoland som lockar mest. Den populära nöjesparken ligger i Billund på södra Jylland, och lockar med mängder av aktiviteter för alla med barnasinnet kvar. Danmark kan även stoltsera med Nordeuropas största akvarium, i form av Den Blå Planet. Den stora byggnaden, med sitt karaktäristiska utseende, ligger i Kastrup nära Köpenhamns flygplats. Ska du resa med barn som gillar fart och fläkt är det också värt att besöka Tivoli i centrala Köpenhamn eller den klassiska nöjesparken Bakken, i Klambenborg 1,5 mil norr om Köpenhamn.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Danmark

Resor till Danmark

Fler resmål i Danmark
Köpenhamn
Köpenhamn är en mysig storstad där det mesta ligger inom räckhåll, oavsett om du föredrar shopping, nöjen, restauranger eller sevärdheter.

Rosa träd och himmel i Köpenhamn

Resetips för din weekend i Köpenhamn

Ta del av vår reseexpert Marias bästa tips för din weekend i Köpenhamn - härliga upplevelser för alla årstider.