Se hotell (20)

Resor till Rio de Janeiro

En resa till Rio de Janeiro lockar med stekande sol, het samba och sena kvällar. Välkommen till Brasilien!

I Rio de Janeiro väntar hektiska sambarytmer, vackra stränder och en fullkomligt passionerad livsstil. Livsglädjen i Rio sprider sig till alla som kommer hit. Klimatet är behagligt tropiskt, med ständig grönska. Staden ligger fantastiskt naturskönt, inkilad mellan höga berg och den djupblå Atlanten. De milslånga gyllengula sandstränderna i Ipanema och Copacabana hör till världens mest kända. Längtar du efter ännu fler stränder ska du kombinera din resa till Rio de Janeiro med några dagar i Buzios, också kallat Brasiliens St. Tropez.

Att göra i Rio de Janeiro

Staden är kanske mest känd för sina stränder och sin samba, men här finns mycket mer än så att upptäcka. Gillar du shopping ska du bege dig till Ipanema och gatan Visconde de Piraja. Här och där hittar du också spännande marknader med lokalt hantverk där du kan köpa helt unika souvenirer från din resa till Rio de Janeiro. Men glöm för den skull inte en tur med linbanan upp på berget Sockertoppen för att njuta av utsikten, och naturligtvis ett eller flera besök på Maracana-stadion för att se en fotbollsmatch.

Restauranger och nöjesliv

I Rio njuter man av mängder av färsk frukt och pressade fruktjuicer. På var och varannan gata hittar du barer som bara säljer färskpressad juice. Det finns en uppsjö av restauranger. Ett besök på en churrascaria, en köttrestaurang, är ett måste under din resa till Rio de Janeiro. När nattlivet tar vid kan du välja mellan allt från exklusiva diskotek, sambaklubbar, pianobarer och vanliga barer till restauranger och caféer. Själv går cariocan ut sent - aldrig före elvatiden på kvällen!

Vings resor till Rio de Janeiro

Tack vare Vings flexibla reslängder kan du själv bestämma vilken dag du vill resa till Rio de Janeiro och hur länge du vill vara borta. Ving har ett dussintal hotell att välja mellan, och majoriteten av dem ligger centralt vid stranden Copacabana. Här finns allt från medelklasshotell till lyxhotell, och trots närheten till stranden har de flesta hotell pool. Vill du uppleva så mycket som möjligt under din semester kan du kombinera din resa till Rio de Janeiro med en vistelse i Buzios, en exotisk oas ca 2,5 timmar öster om Rio.

Bra att veta
 • Stad och strand
 • Fina sandstränder
 • Centrala hotell
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Rio de Janeiro

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
28°23°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • februari
29°24°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • mars
28°23°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • april
27°22°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
25°18°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juli
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • augusti
25°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • september
26°20°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • november
27°22°
5
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • december
29°23°
5
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
Stränder
Den världskända stranden Copacabana och Ipanema löper längs stadssiluetten. På stränderna finns ett brett utbud av restauranger, butiker och barer.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Rio de Janeiro kan du resa året runt med flexibla reslängder. Det finns flera flygförbindelser med mellanlandning. Det tar 13-17 timmar att flyga, med bytet inkluderat.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Galeao till hotellen i Rio de Janeiro är ca 30-45 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det lokala köket har tydliga portugisiska och afrikanska influenser. Här finns ett brett utbud av restauranger för alla smaker. Priserna är ungefär samma som hemma.
Nattlivet i Rio de Janeiro är levande och pulserande. Nattklubbarna i Lapa lockar lokalbefolkningen medan turisterna brukar hålla till vid Copacabana. I Barra de Tijuca finns ett antal exklusiva klubbar. I Rio de Janeiro pågår festligheterna till småtimmarna. Det finns ett stort utbud av strandfester, nattklubbar, coola lounger, sambaklubbar, liveshower, parader, traditionella brasilianska rytmer och naturligtvis de vilda gatufesterna som satt Rio de Janeiro på världskartan.
Shopping
Rio de Janeiro är ett riktigt paradis för dig som gillar shopping med varuhus, marknader och specialbutiker med både lokala och internationella produkter. Vid Ipanema finns gott om trendkänsliga butiker och designboutiquer. Du kan också köpa brasilianska badkläder, unik konst och hantverk, flipflops, smycken och mycket mer.
Aktiviteter och sevärdheter
Rio de Janeiro har ett brett utbud av aktiviteter. I februari pågår den världsberömda årliga karnevalen som lockar samba- och bossa nova-sugna besökare i mängder. Här finns dessutom fotboll, sevärdheter och shopping. De allra flesta hotell tillhandahåller ett utflyktsprogram, kontakta receptionen på ditt hotell för att boka en utflykt.
Var du än befinner dig i Rio kan du se Cristo Redentor, den över 30 meter höga Kristusstatyn som är en berömd symbol för staden och för kristendomen -och en av stadens mest kända sevärdheter.
Hur du tar dig runt
I Rio de Janeiro kan du ta dig runt med lokalbuss, taxi och tunnelbana.
Fakta

Vår service

Vistelsen i Rio de Janeiro är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse upp till 90 dagar. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. Intyg på portugisiska krävs om en förälder eller annan vuxen reser med barn under 18 år. Vänligen ta kontakt med Brasiliens ambassad för intyg. För mer information hänvisar vi till Brasiliens ambassad på telefon 08-545 163 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Brasilien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Real (BRL). De vanligaste kreditkorten accepteras i de flesta större städerna i Brasilien. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. På de flesta av hotellen runt Rio de Janeiro är det 220 V. Vägguttagen är antingen av amerikansk eller europeisk standard.

Övrigt

Det är bra att ta med en parlör på portugisiska. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Mer om Rio de Janeiro

Sök din resa till Rio de Janeiro