Se hotell (18)

Resor till Rio de Janeiro

En resa till Rio de Janeiro lockar med stekande sol, het samba och sena kvÀllar. VÀlkommen till Brasilien!

I Rio de Janeiro vÀntar hektiska sambarytmer, vackra strÀnder och en fullkomligt passionerad livsstil. LivsglÀdjen i Rio sprider sig till alla som kommer hit. Klimatet Àr behagligt tropiskt, med stÀndig grönska. Staden ligger fantastiskt naturskönt, inkilad mellan höga berg och den djupblÄ Atlanten. De milslÄnga gyllengula sandstrÀnderna i Ipanema och Copacabana hör till vÀrldens mest kÀnda. LÀngtar du efter Ànnu fler strÀnder ska du kombinera din resa till Rio de Janeiro med nÄgra dagar i Buzios, ocksÄ kallat Brasiliens St. Tropez.

Att göra i Rio de Janeiro

Staden Àr kanske mest kÀnd för sina strÀnder och sin samba, men hÀr finns mycket mer Àn sÄ att upptÀcka. Gillar du shopping ska du bege dig till Ipanema och gatan Visconde de Piraja. HÀr och dÀr hittar du ocksÄ spÀnnande marknader med lokalt hantverk dÀr du kan köpa helt unika souvenirer frÄn din resa till Rio de Janeiro. Men glöm för den skull inte en tur med linbanan upp pÄ berget Sockertoppen för att njuta av utsikten, och naturligtvis ett eller flera besök pÄ Maracana-stadion för att se en fotbollsmatch.

Restauranger och nöjesliv

I Rio njuter man av mÀngder av fÀrsk frukt och pressade fruktjuicer. PÄ var och varannan gata hittar du barer som bara sÀljer fÀrskpressad juice. Det finns en uppsjö av restauranger. Ett besök pÄ en churrascaria, en köttrestaurang, Àr ett mÄste under din resa till Rio de Janeiro. NÀr nattlivet tar vid kan du vÀlja mellan allt frÄn exklusiva diskotek, sambaklubbar, pianobarer och vanliga barer till restauranger och caféer. SjÀlv gÄr cariocan ut sent - aldrig före elvatiden pÄ kvÀllen!

Vings resor till Rio de Janeiro

Tack vare Vings flexibla reslÀngder kan du sjÀlv bestÀmma vilken dag du vill resa till Rio de Janeiro och hur lÀnge du vill vara borta. Ving har ett dussintal hotell att vÀlja mellan, och majoriteten av dem ligger centralt vid stranden Copacabana. HÀr finns allt frÄn medelklasshotell till lyxhotell, och trots nÀrheten till stranden har de flesta hotell pool. Vill du uppleva sÄ mycket som möjligt under din semester kan du kombinera din resa till Rio de Janeiro med en vistelse i Buzios, en exotisk oas ca 2,5 timmar öster om Rio.

Bra att veta
 • Stad och strand
 • Fina sandstrĂ€nder
 • Centrala hotell
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Kombinera resmĂ„l
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Rio de Janeiro

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
28°23°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • februari
29°24°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • mars
28°23°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • april
27°22°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
25°18°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juli
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • augusti
25°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • september
26°20°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • november
27°22°
5
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • december
29°23°
5
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
StrÀnder
Den vÀrldskÀnda stranden Copacabana och Ipanema löper lÀngs stadssiluetten. PÄ strÀnderna finns ett brett utbud av restauranger, butiker och barer.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Rio de Janeiro kan du resa Äret runt med flexibla reslÀngder. Det finns flera flygförbindelser med mellanlandning. Det tar 13-17 timmar att flyga, med bytet inkluderat.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen Galeao till hotellen i Rio de Janeiro Àr ca 30-45 minuter (ca 20 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det lokala köket har tydliga portugisiska och afrikanska influenser. HÀr finns ett brett utbud av restauranger för alla smaker. Priserna Àr ungefÀr samma som hemma.
Nattlivet i Rio de Janeiro Àr levande och pulserande. Nattklubbarna i Lapa lockar lokalbefolkningen medan turisterna brukar hÄlla till vid Copacabana. I Barra de Tijuca finns ett antal exklusiva klubbar. I Rio de Janeiro pÄgÄr festligheterna till smÄtimmarna. Det finns ett stort utbud av strandfester, nattklubbar, coola lounger, sambaklubbar, liveshower, parader, traditionella brasilianska rytmer och naturligtvis de vilda gatufesterna som satt Rio de Janeiro pÄ vÀrldskartan.
Shopping
Rio de Janeiro Àr ett riktigt paradis för dig som gillar shopping med varuhus, marknader och specialbutiker med bÄde lokala och internationella produkter. Vid Ipanema finns gott om trendkÀnsliga butiker och designboutiquer. Du kan ocksÄ köpa brasilianska badklÀder, unik konst och hantverk, flipflops, smycken och mycket mer.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Rio de Janeiro har ett brett utbud av aktiviteter. I februari pÄgÄr den vÀrldsberömda Ärliga karnevalen som lockar samba- och bossa nova-sugna besökare i mÀngder. HÀr finns dessutom fotboll, sevÀrdheter och shopping. De allra flesta hotell tillhandahÄller ett utflyktsprogram, kontakta receptionen pÄ ditt hotell för att boka en utflykt.
Var du Àn befinner dig i Rio kan du se Cristo Redentor, den över 30 meter höga Kristusstatyn som Àr en berömd symbol för staden och för kristendomen -och en av stadens mest kÀnda sevÀrdheter.
Hur du tar dig runt
I Rio de Janeiro kan du ta dig runt med lokalbuss, taxi och tunnelbana.
Fakta

VĂ„r service

Vistelsen i Rio de Janeiro Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst. Inget visum krÀvs för vistelse upp till 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. Intyg pÄ portugisiska krÀvs om en förÀlder eller annan vuxen reser med barn under 18 Är. VÀnligen ta kontakt med Brasiliens ambassad för intyg. För mer information hÀnvisar vi till Brasiliens ambassad pÄ telefon 08-545 163 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Brasilien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Real (BRL). De vanligaste kreditkorten accepteras i de flesta större stÀderna i Brasilien. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. PÄ de flesta av hotellen runt Rio de Janeiro Àr det 220 V. VÀgguttagen Àr antingen av amerikansk eller europeisk standard.

Övrigt

Det Àr bra att ta med en parlör pÄ portugisiska. LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.

Mer om Rio de Janeiro

Sök din resa till Rio de Janeiro