Se hotell (16)

Resor till Rio de Janeiro

En resa till Rio de Janeiro lockar med stekande sol, het samba och sena kvällar. Välkommen till Brasilien!
I Rio de Janeiro väntar hektiska sambarytmer, vackra stränder och en fullkomligt passionerad livsstil. Livsglädjen i Rio sprider sig till alla som kommer hit. Klimatet är behagligt tropiskt, med ständig grönska. Staden ligger fantastiskt naturskönt, inkilad mellan höga berg och den djupblå Atlanten. De milslånga gyllengula sandstränderna i Ipanema och Copacabana hör till världens mest kända. Längtar du efter ännu fler stränder ska du kombinera din resa till Rio de Janeiro med några dagar i Buzios, också kallat Brasiliens St. Tropez.

Att göra i Rio de Janeiro

Staden är kanske mest känd för sina stränder och sin samba, men här finns mycket mer än så att upptäcka. Gillar du shopping ska du bege dig till Ipanema och gatan Visconde de Piraja. Här och där hittar du också spännande marknader med lokalt hantverk där du kan köpa helt unika souvenirer från din resa till Rio de Janeiro. Men glöm för den skull inte en tur med linbanan upp på berget Sockertoppen för att njuta av utsikten, och naturligtvis ett eller flera besök på Maracana-stadion för att se en fotbollsmatch.

Restauranger och nöjesliv

I Rio njuter man av mängder av färsk frukt och pressade fruktjuicer. På var och varannan gata hittar du barer som bara säljer färskpressad juice. Det finns en uppsjö av restauranger. Ett besök på en churrascaria, en köttrestaurang, är ett måste under din resa till Rio de Janeiro. När nattlivet tar vid kan du välja mellan allt från exklusiva diskotek, sambaklubbar, pianobarer och vanliga barer till restauranger och caféer. Själv går cariocan ut sent - aldrig före elvatiden på kvällen!

Vings resor till Rio de Janeiro

Tack vare Vings flexibla reslängder kan du själv bestämma vilken dag du vill resa till Rio de Janeiro och hur länge du vill vara borta. Ving har ett dussintal hotell att välja mellan, och majoriteten av dem ligger centralt vid stranden Copacabana. Här finns allt från medelklasshotell till lyxhotell, och trots närheten till stranden har de flesta hotell pool. Vill du uppleva så mycket som möjligt under din semester kan du kombinera din resa till Rio de Janeiro med en vistelse i Buzios, en exotisk oas ca 2,5 timmar öster om Rio.
Bra att veta
  • Stad och strand
  • Fina sandstränder
  • Centrala hotell
  • Bra shopping, restauranger och nattliv
  • Valfri reslängd
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Rio de Janeiro

SÖK DIN RESA TILL Rio de Janeiro