Se hotell (5)

Resor till Buzios

Boka en resa till Buzios -en halvö i Atlanten, omgiven av strÀnder och vacker natur, med shopping och nöjen pÄ bekvÀmt avstÄnd. Buzios Àr en exotisk oas i Brasilien, ofta jÀmförd med Frankrikes St. Tropez.

Buzios Àr namnet pÄ den halvö som strÀcker sig nÄgon halvmil ut frÄn kusten ett stycke öster om Rio de Janeiro. Det sÀgs att det var Brigitte Bardot som upptÀckte omrÄdet pÄ 1960-talet och i hennes spÄr valde bÄde kÀndisar och vanliga turister att resa till Buzios för att njuta av strÀnderna, naturen och den avkopplade stÀmningen i de smÄ byarna.

Byn Buzios

Det finns Àven en by som heter Buzios, och hÀr hamnar man förr eller senare under sin resa, tillsammans med andra besökare som kommer för att njuta av byns stÀmning, shopping och nöjesliv. Orten har bevarat mycket av stÀmningen frÄn sitt koloniala förflutna, med stenlagda gator, pastellfÀrgade fönsterluckor och skuggande trÀd lÀngs med gatorna. LÀngs huvudgatan Rua das Pedras ligger butiker, barer, restauranger och gallerier sida vid sida och hÀr kan man tillbringa bÄde dagar och kvÀllar, gÀrna tillsammans med nÄgra timmar pÄ stranden som ligger rÀtt nedanför byn. NÀr solen gÄr ner ÄtervÀnder man upp till byn för att njuta av det lokala köket innan natten tar vid.

Vings resor till Buzios

NÀr du bokar din resa till Buzios med Ving kan du vÀlja mellan en rad hotell, frÄn medelklass- till lyxhotell som ligger utspridda över halvön. Allra bÀst bor du pÄ det lyxiga Signature-hotellet Porto Bay Glenzhaus Hotel, ett boutiquehotell med centralt lÀge i byn Buzios. Du kan ocksÄ kombinera din resa till Buzios med ett valfritt antal dagar i Rio de Janeiro för att verkligen maximera din semester. Tack vare Vings flexibla reslÀngder vÀljer du sjÀlv hur lÀnge du vill vara borta och vilken dag du vill resa.

Utforska Buzios omgivningar

Det finns mycket att upptÀcka i omgivningarna under din resa till Buzios. Det finns ett tjugotal namngivna strÀnder att vÀlja bland, bÄde sÄdana som vÀnder Ät vÀster, med lite lugnare vatten, och sÄdana som öppnar sig mot Atlantens vÄgor, dÀr surfare trivs. Du kan vÀlja en strand dÀr palmerna vÀxer hela vÀgen ner till vattnet, eller öppnare strÀnder dÀr det finns gott om plats för bÄde joggare och badare. Och nÀstan överallt kan du rÀkna med att hitta restauranger och strandbarer med lokala specialiteter, som acarajé eller nygrillade skaldjur. Passa ocksÄ pÄ att besöka de andra byarna i nÀrheten av Buzios: Ossos, med sin charmerande yachthamn, eller Manguinhos, dÀr shoppingen dominerar.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Boutiquehotell
 • Fina sandstrĂ€nder
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Kombinera resmĂ„l
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Buzios

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
28°23°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • februari
29°24°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • mars
28°23°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • april
27°22°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
25°18°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juli
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • augusti
25°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • september
26°20°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • november
27°22°
5
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • december
29°23°
5
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
StrÀnder
PÄ Buzios finns en rad smÄ strÀnder. Sanden Àr finkornig, vattnet Àr klart och det Àr lÄnggrunt.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Buzios kan du resa Äret runt med flexibla reslÀngder. Condor flyger via Amsterdam, Paris, London eller Frankfurt, det finns ocksÄ flera andra flygförbindelser att vÀlja mellan. Med Condor tar det 13-17 timmar, med bytet inkluderat.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen Galeao utanför Rio de Janeiro till Buzios Àr ca 2 timmar och 45 minuter (ca 175 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det lokala köket Àr rikt pÄ fisk och skaldjur. De brasilianska slavarna och de europeiska immigranterna har prÀglat landets matkultur och hÀr finns ett brett utbud av vÀlsmakande mat pÄ restaurangerna. Priserna Àr ungefÀr samma som hemma.
I Buzios finns ett bra nattliv med musikfestivaler, barer och klubbar
Shopping
Utbudet av shopping i Buzios innehÄller alltifrÄn exklusivt badmode till konsthantverk. Buzios Àr en liten ort men har ÀndÄ gott om butiker med ett lyxigt men ÀndÄ avslappnat utbud av klÀder, smycken och skor.
Aktiviteter och sevÀrdheter
PÄ Buzios kan du Àgna dig Ät vattensporter och segling i vÀrldsklass. Det finns fantastiska möjligheter till vindsurfing, wakeboarding och kitesurfing. Det gÄr att boka surfkurser pÄ plats.
Hur du tar dig runt
PĂ„ Buzios tar du dig fram med taxi.
Fakta

VĂ„r service

Vistelsen i Buzios Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt 6 mÄnader efter hemkomst. Inget visum krÀvs för vistelse upp till 90 dagar. För vistelse lÀngre Àn 90 dagar krÀvs visum. Intyg pÄ portugisiska krÀvs om en förÀlder eller annan vuxen reser med barn under 18 Är. VÀnligen ta kontakt med Brasiliens ambassad för intyg. För mer information hÀnvisar vi till Brasiliens ambassad pÄ telefon 08-545 163 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Brasilien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klÀdsel med lÄnga Àrmar och ben.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Real (BRL). De vanligaste kreditkorten accepteras i de flesta större stÀderna i Brasilien. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. PÄ de flesta av hotellen runt Rio de Janeiro Àr det 220 V. VÀgguttagen Àr antingen av amerikansk eller europeisk standard.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.

Mer om BĂșzios

Sök din resa till Buzios