Se hotell (4)

Resor till Buzios

Boka en resa till halvön Buzios! Omgiven av Atlanten, stränder, natur och nära shopping och nöjen. Buzios är en exotisk oas i Brasilien.
Buzios är namnet på den halvö som sträcker sig någon halvmil ut från kusten ett stycke öster om Rio de Janeiro. Det sägs att det var Brigitte Bardot som upptäckte området på 1960-talet och i hennes spår valde både kändisar och vanliga turister att resa till Buzios för att njuta av stränderna, naturen och den avkopplade stämningen i de små byarna.

Byn Buzios

Det finns även en by som heter Buzios, och här hamnar man förr eller senare under sin resa, tillsammans med andra besökare som kommer för att njuta av byns stämning, shopping och nöjesliv. Orten har bevarat mycket av stämningen från sitt koloniala förflutna, med stenlagda gator, pastellfärgade fönsterluckor och skuggande träd längs med gatorna. Längs huvudgatan Rua das Pedras ligger butiker, barer, restauranger och gallerier sida vid sida och här kan man tillbringa både dagar och kvällar, gärna tillsammans med några timmar på stranden som ligger rätt nedanför byn. När solen går ner återvänder man upp till byn för att njuta av det lokala köket innan natten tar vid.

Vings resor till Buzios

När du bokar din resa till Buzios med Ving kan du välja mellan en rad hotell, från medelklass- till lyxhotell som ligger utspridda över halvön. Du kan också kombinera din resa till Buzios med ett valfritt antal dagar i Rio de Janeiro för att verkligen maximera din semester. Tack vare Vings flexibla reslängder väljer du själv hur länge du vill vara borta och vilken dag du vill resa.

Utforska Buzios omgivningar

Det finns mycket att upptäcka i omgivningarna under din resa till Buzios. Det finns ett tjugotal namngivna stränder att välja bland, både sådana som vänder åt väster, med lite lugnare vatten, och sådana som öppnar sig mot Atlantens vågor, där surfare trivs. Du kan välja en strand där palmerna växer hela vägen ner till vattnet, eller öppnare stränder där det finns gott om plats för både joggare och badare. Och nästan överallt kan du räkna med att hitta restauranger och strandbarer med lokala specialiteter, som acarajé eller nygrillade skaldjur. Passa också på att besöka de andra byarna i närheten av Buzios: Ossos, med sin charmerande yachthamn, eller Manguinhos, där shoppingen dominerar.
Bra att veta
  • Lyxhotell
  • Boutiquehotell
  • Fina sandstränder
  • Lokala restauranger
  • Valfri reslängd
  • Kombinera resmål

Våra kunder om Buzios

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Buzios