Se hotell (5)

Resor till Buzios

Boka en resa till Buzios -en halvö i Atlanten, omgiven av stränder och vacker natur, med shopping och nöjen på bekvämt avstånd. Buzios är en exotisk oas i Brasilien, ofta jämförd med Frankrikes St. Tropez.

Buzios är namnet på den halvö som sträcker sig någon halvmil ut från kusten ett stycke öster om Rio de Janeiro. Det sägs att det var Brigitte Bardot som upptäckte området på 1960-talet och i hennes spår valde både kändisar och vanliga turister att resa till Buzios för att njuta av stränderna, naturen och den avkopplade stämningen i de små byarna.

Byn Buzios

Det finns även en by som heter Buzios, och här hamnar man förr eller senare under sin resa, tillsammans med andra besökare som kommer för att njuta av byns stämning, shopping och nöjesliv. Orten har bevarat mycket av stämningen från sitt koloniala förflutna, med stenlagda gator, pastellfärgade fönsterluckor och skuggande träd längs med gatorna. Längs huvudgatan Rua das Pedras ligger butiker, barer, restauranger och gallerier sida vid sida och här kan man tillbringa både dagar och kvällar, gärna tillsammans med några timmar på stranden som ligger rätt nedanför byn. När solen går ner återvänder man upp till byn för att njuta av det lokala köket innan natten tar vid.

Vings resor till Buzios

När du bokar din resa till Buzios med Ving kan du välja mellan en rad hotell, från medelklass- till lyxhotell som ligger utspridda över halvön. Allra bäst bor du på det lyxiga Signature-hotellet Porto Bay Glenzhaus Hotel, ett boutiquehotell med centralt läge i byn Buzios. Du kan också kombinera din resa till Buzios med ett valfritt antal dagar i Rio de Janeiro för att verkligen maximera din semester. Tack vare Vings flexibla reslängder väljer du själv hur länge du vill vara borta och vilken dag du vill resa.

Utforska Buzios omgivningar

Det finns mycket att upptäcka i omgivningarna under din resa till Buzios. Det finns ett tjugotal namngivna stränder att välja bland, både sådana som vänder åt väster, med lite lugnare vatten, och sådana som öppnar sig mot Atlantens vågor, där surfare trivs. Du kan välja en strand där palmerna växer hela vägen ner till vattnet, eller öppnare stränder där det finns gott om plats för både joggare och badare. Och nästan överallt kan du räkna med att hitta restauranger och strandbarer med lokala specialiteter, som acarajé eller nygrillade skaldjur. Passa också på att besöka de andra byarna i närheten av Buzios: Ossos, med sin charmerande yachthamn, eller Manguinhos, där shoppingen dominerar.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Boutiquehotell
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslängd
 • Kombinera resmål
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Buzios

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
28°23°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
10
Regnfria dagar
 • februari
29°24°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • mars
28°23°
6
Soltimmar/dag
26°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • april
27°22°
6
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • maj
25°18°
6
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • juni
24°19°
6
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juli
24°18°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • augusti
25°19°
6
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • september
26°20°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
26°21°
5
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • november
27°22°
5
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
 • december
29°23°
5
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
9
Regnfria dagar
Stränder
På Buzios finns en rad små stränder. Sanden är finkornig, vattnet är klart och det är långgrunt.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Buzios kan du resa året runt med flexibla reslängder. Condor flyger via Amsterdam, Paris, London eller Frankfurt, det finns också flera andra flygförbindelser att välja mellan. Med Condor tar det 13-17 timmar, med bytet inkluderat.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Galeao utanför Rio de Janeiro till Buzios är ca 2 timmar och 45 minuter (ca 175 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det lokala köket är rikt på fisk och skaldjur. De brasilianska slavarna och de europeiska immigranterna har präglat landets matkultur och här finns ett brett utbud av välsmakande mat på restaurangerna. Priserna är ungefär samma som hemma.
I Buzios finns ett bra nattliv med musikfestivaler, barer och klubbar
Shopping
Utbudet av shopping i Buzios innehåller alltifrån exklusivt badmode till konsthantverk. Buzios är en liten ort men har ändå gott om butiker med ett lyxigt men ändå avslappnat utbud av kläder, smycken och skor.
Aktiviteter och sevärdheter
På Buzios kan du ägna dig åt vattensporter och segling i världsklass. Det finns fantastiska möjligheter till vindsurfing, wakeboarding och kitesurfing. Det går att boka surfkurser på plats.
Hur du tar dig runt
På Buzios tar du dig fram med taxi.
Fakta

Vår service

Vistelsen i Buzios är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse upp till 90 dagar. För vistelse längre än 90 dagar krävs visum. Intyg på portugisiska krävs om en förälder eller annan vuxen reser med barn under 18 år. Vänligen ta kontakt med Brasiliens ambassad för intyg. För mer information hänvisar vi till Brasiliens ambassad på telefon 08-545 163 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Brasilien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se. För att skydda dig mot mygg och andra insekter rekommenderar vi myggmedel samt ljus klädsel med långa ärmar och ben.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Real (BRL). De vanligaste kreditkorten accepteras i de flesta större städerna i Brasilien. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Svensk tid -6 timmar.

El

110 volt, adapter behövs. På de flesta av hotellen runt Rio de Janeiro är det 220 V. Vägguttagen är antingen av amerikansk eller europeisk standard.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Mer om Búzios

Sök din resa till Buzios