Hotell (54)

Resor till Belgien

En resa till Belgien kan innehålla både konst, kultur, god mat och kanske ett Formel 1-lopp på Spa-Francorchamps.

Belgien är för många ett okänt land, vilket gör att man blir glatt överraskad av ett besök. I Belgiens huvudstad Bryssel finns både konst och kultur, utmärkta restauranger och ett livligt gatuliv tillsammans med en rad världsberömda sevärdheter. Ett exempel är torget Grand Place, som omges av medeltida praktbyggnader och därför har en plats på UNESCOs lista över världsarv. Det är därför lätt att tillbringa ett par dagar med att utforska staden, där du förutom alla sevärdheter ofta snubblar över någon festival eller evenemang. Under din resa till Belgien ska du också passa på att njuta av landets egna specialiteter, som moules frites, choklad i alla former, och naturligtvis dess öl, som finns att få på varenda bar, i ett otal varianter.

Upptäck Belgien

Vill du se mer av Belgien är det lätt att resa till städer och byar i närheten, som till exempel Antwerpen eller Ghent, där du kan njuta av vacker arkitektur från medeltiden och framåt. Du kan till och med resa till både Paris och Luxemburg på bara ett par timmar. Oavsett vart du vill resa kommer du finna att det är både lätt och billigt att boka biljetter dit du ska.

Formel 1 i Belgien

Under sensommaren är det dags för Formel 1 på Belgiens Spa Francorchamps. Det är F 1-cirkusens längsta bana och loppet lockar många tusen åskådare som vill uppleva detta på plats. Med Ving kan du boka en resa till detta lopp, med flyg, hotell, transfer och inträde.

Resa till Belgien

Med Ving kan du resa till Belgien på de tider som passar dig. Eftersom du reser med reguljärflyg kan du själv bestämma vilken dag du ska resa och hur länge du ska vara borta. Naturligtvis kan du resa till Belgien året runt.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Belgien?
I Belgien går Vings resor till Bryssel. Den bästa tiden att besöka staden är från maj till september, då är det som varmast och torrast. Dagstemperaturen varierar från 15 grader och uppåt, med en högsta medeltemperatur på 20 grader i juli och augusti. På hösten, i oktober och november, är medeltemperaturen 10-15 grader och regn förekommer oftare än under sommaren. Vintertid, från december till februari, kan det snöa. I mars och april ligger temperaturen runt 9-11 grader, för att snabbt stiga i maj igen.
Pass och visum
Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Resor till Belgien

Bryssel
Bryssel är EU:s huvudstad och erbjuder en tilltalande mix av klassiskt och modernt. Shoppingen och restaurangutbudet lämnar inget övrigt att önska.

Mer om Belgian Grand Prix

SÖK DIN RESA TILL Belgien