Hotell (6)

Resor till Albanien

Nu kan du boka en resa till Albanien, för att själv upptäcka allt som detta ganska okända land har att erbjuda. Med Ving flyger du till Korfu och tar sedan båt över till Saranda, en mysig liten stad där du på egen hand kan upptäcka Albanien.

Albanien är ett nytt land på turistkartan, och här finns mycket att både se och upptäcka. Här finns antika lämningar, dramatisk natur, levande kultur och ett kök som albanerna själva är mycket stolta över, och det med all rätt. Bokar du din resa till Albanien med Ving kommer du att bo i Saranda, en inbjudande stad vid kusten, med gott om restauranger, stränder och olika sevärdheter på nära håll.

Sol och bad i Saranda

Stränderna i Saranda består för det mesta av rundslipat grus och har klart och fint vatten, som gjort för både simturer och snorkling. Vill du hellre ligga på en sandstrand tar du dig ner till Ksamil, ett litet stycke söder om Saranda. Här finns flera populära sandstränder och strandrestauranger, och många tillbringar hela dagen här.

Upptäck Albanien

Sol och bad i all ära, men Albanien förtjänar en upptäcktsfärd eller två. Bara någon timme inåt landet, i den vackra Drinas-dalen, ligger den gamla staden Gjirokaster. Här kan man ströva omkring längs små gränder, njuta av utsikten uppe från fästningsmurarna, och kanske klämma sig in i det gamla bunkerkomplexet 'Cold War Tunnels'. Ett litet stycke söder om Saranda ligger Butrint, med sin välbevarade antika teater och stadsmur. Var du än väljer att åka kommer du att finna att vägen är mödan värd, med vackra vyer runt varje krök.

Smaken av Albanien

I Saranda kan du frossa i fisk och skaldjur, till måttliga priser. Landet har lånat mycket av sitt kök från Italien, och både pasta och risotto är vanliga på menyn. Missa inte heller de fräscha salladerna, gjorda på lokalproducerade grönsaker som plockats när de är som bäst. Är du intresserad av vin får du gott om tillfällen att prova landets egna viner, som är sällsynta utanför landets gränser.

Albanien med Korfu

Om du vill resa till Albanien flyger du till Korfu, och tar sedan båten över till Saranda. Du väljer själv om du vill boka en resa med både Korfu och Saranda, eller om du vill ägna hela din semester åt Albanien.

Hitta ditt hotell

Resor till Albanien

Nyhet!
Saranda
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Stränder
En resa till Saranda låter dig uppleva både sol och bad och spännande utflykter i ett spännande land.

200:- rabatt på hyrbil med AVIS

Just nu får du 200:- rabatt när du bokar hyrbil hos AVIS. Rabatten gäller alla bilkategorier och hyreslängder. Du bokar din hyrbil i samband med att du bokar din resa, eller i efterhand via Min Sida.

Boka din hyrbil samtidigt som du bokar resan.

Erbjudanden till Albanien

Apollon
Apollon
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med havsutsikt -möjlig extrabädd
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 19 maj 2019 från Köpenhamn
Frukostbuffé
Köpenhamn, 19 maj 2019, 1 vecka
Epirus Hotel
Epirus Hotel
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med balkong
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 1 sep 2019 från Göteborg-Landvetter
Frukostbuffé
Göteborg-Landvetter, 1 sep 2019, 1 vecka
Andon Lapa I Luxury Suites
Andon Lapa I Luxury Suites
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med begränsad havsutsikt
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 12 maj 2019 från Stockholm-Arlanda
Frukostbuffé
Stockholm-Arlanda, 12 maj 2019, 1 vecka

Resa med barn till Saranda

I visa fall kräver albanska myndigheter särskild dokumentation när du reser med barn under 18 år. Här kan du ladda ner de blanketter som krävs. Observera att blanketten måste valideras genom en stämpel av offentlig notarie (Notarius Publicus).

Om barnet reser med endast en förälder
Om barnet inte har samma efternamn som båda föräldrarna
Om barnet reser med andra vuxna än föräldrarna, ex.vis vänner mor- eller farföräldrar eller andra släktingar.

SÖK DIN RESA TILL Albanien