Hotell (5)

Resor till Albanien

Nu kan du boka en resa till Albanien, för att själv upptäcka allt som detta ganska okända land har att erbjuda. Med Ving flyger du till Korfu och tar sedan båt över till Saranda, en mysig liten stad där du på egen hand kan upptäcka Albanien.

Albanien är ett nytt land på turistkartan, och här finns mycket att både se och upptäcka. Här finns antika lämningar, dramatisk natur, levande kultur och ett kök som albanerna själva är mycket stolta över, och det med all rätt. Bokar du din resa till Albanien med Ving kommer du att bo i Saranda, en inbjudande stad vid kusten, med gott om restauranger, stränder och olika sevärdheter på nära håll.

Sol och bad i Saranda

Stränderna i Saranda består för det mesta av rundslipat grus och har klart och fint vatten, som gjort för både simturer och snorkling. Vill du hellre ligga på en sandstrand tar du dig ner till Ksamil, ett litet stycke söder om Saranda. Här finns flera populära sandstränder och strandrestauranger, och många tillbringar hela dagen här.

Upptäck Albanien

Sol och bad i all ära, men Albanien förtjänar en upptäcktsfärd eller två. Bara någon timme inåt landet, i den vackra Drinas-dalen, ligger den gamla staden Gjirokaster. Här kan man ströva omkring längs små gränder, njuta av utsikten uppe från fästningsmurarna, och kanske klämma sig in i det gamla bunkerkomplexet 'Cold War Tunnels'. Ett litet stycke söder om Saranda ligger Butrint, med sin välbevarade antika teater och stadsmur. Var du än väljer att åka kommer du att finna att vägen är mödan värd, med vackra vyer runt varje krök.

Smaken av Albanien

I Saranda kan du frossa i fisk och skaldjur, till måttliga priser. Landet har lånat mycket av sitt kök från Italien, och både pasta och risotto är vanliga på menyn. Missa inte heller de fräscha salladerna, gjorda på lokalproducerade grönsaker som plockats när de är som bäst. Är du intresserad av vin får du gott om tillfällen att prova landets egna viner, som är sällsynta utanför landets gränser.

Albanien med Korfu

Om du vill resa till Albanien flyger du till Korfu, och tar sedan båten över till Saranda. Du väljer själv om du vill boka en resa med både Korfu och Saranda, eller om du vill ägna hela din semester åt Albanien.

Hitta ditt hotell
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt 3 månader efter hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 90 dagar. För mer information hänvisar vi till Albaniens ambassad på telefon 08-731 09 20.

Observera att du flyger till Korfu och passkontroll sker vid hamnen vid in-och utresa. Albanien tillhör varken EU eller Schengen. Reser du med minderårig, måste intyg från bägge föräldrar uppvisas.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Albanien.

Resor till Albanien

Saranda
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Stränder
En resa till Saranda låter dig uppleva både sol och bad och spännande utflykter i ett spännande land.

Mer om Albanien

Resa med barn till Saranda

I visa fall kräver albanska myndigheter särskild dokumentation när du reser med barn under 18 år. Här kan du ladda ner de blanketter som krävs. Observera att blanketten måste valideras genom en stämpel av offentlig notarie (Notarius Publicus). Hitta din närmsta offentliga notarie genom att söka via Länstyrelsens hemsida.

Om barnet reser med endast en förälder
Om barnet inte har samma efternamn som båda föräldrarna
Om barnet reser med andra vuxna än föräldrarna, ex.vis vänner, mor- eller farföräldrar eller andra släktingar.

Erbjudanden till Albanien

Epirus Hotel
Epirus Hotel
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i dubbelrum med balkong
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 23 maj 2020 från Stockholm-Arlanda
Frukostbuffé
Stockholm-Arlanda, 23 maj 2020, 1 vecka
Apollon
Apollon
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i Dubbelrum med balkong, bottenvåning och extrabädd
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 24 maj 2020 från Göteborg-Landvetter
Frukostbuffé
Göteborg-Landvetter, 24 maj 2020, 1 vecka
Harmony
Harmony
Saranda, Albanien
 • 1 vecka
 • Flyg + del i familjerum - dubbelrum
 • Inkl. Frukostbuffé
 • Avresa 17 maj 2020 från Köpenhamn
Frukostbuffé
Köpenhamn, 17 maj 2020, 1 vecka

SÖK DIN RESA TILL Albanien