Solnedgång från toppen av Biokovo

Följ med på en fantastisk naturupplevelse upp på en av de högsta topparna längs Makarska rivieran. Njut av spektakulära vyer och panoramautsikt över kustlinjen och de dalmatiska öarna, som håller oss sällskap under vår vandring upp mot toppen.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Onsdag och söndag
 • Längd:
  Halvdagsutflykt , ca kl. 17.00-22.45
 • Pris:
  50 EUR per vuxen, 25 EUR per barn.

  Inga måltider ingår. Ta med vatten och snacks då det inte finns möjlighet att köpa något längs vägen. Vid utsiktsplatsen finns det bänkar där man kan slå sig ner för en liten medhavd fika med en fantastisk utsikt.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Bra och bekväma skor till vandringen.
 • Övrigt:
  Utflykten leds av en auktoriserad engelsktalande bergsvandrare. Vandringen är relativt enkel men det är nivåskillnader och stenigt underlag med en höjd på 120 meter. Vandringen tar ca 1 timme, tur och retur till toppen.
 • Så här bokar du:
  Utflykten bokar du enkelt och smidigt på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi börjar med att köra en bit upp upp mot en av Kroatiens högsta bergstoppar i nationalparken Biokovo. Längs vägen stannar vi till vid Biokovo Skywalk som öppnades 2020. Utsiktsplatsen sticker ut 12 meter från berget på en höjd av 1228 meter. För den som är modig nog att kliva ut på den halvmåneformade skywalken med glasbotten, väntar en spektakulär panoramautsikt över Makarska Rivieran och öarna i skärgården utanför.

Härifrån tar vi oss mot Vošac, där vi vandrar upp till toppen av Vošac. Här får vi tid att ta några fina bilder på den magiska utsikten. Efteråt kör bilen till toppen Sv. Jure (1762 meter), som även är den högsta punkten längs Makarska rivieran. På toppen samlas vi för att se solen gå ner och känna solens sista varma strålar. Det blir en oförglömlig upplevelse på toppen av Biokovo-bergen som du kommer att minnas för livet.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.