Hotell (33)

Resor till Ungern

På en resa till Ungern väntar en näve habsburgska rokokopalats, några nypor rysk stämning, ångande kurbad och lite friska fläktar från väst.

En resa till Ungern bjuder på stora kontraster där gammalt möter nytt. Klimatet är behagligt, priserna låga och det finns mycket att se och upptäcka. Landskapet är mjukt och böljande med gröna ängar, vida fält och bulliga kullar. I huvudstaden Budapest blandas köpcentrum, nya storhotell och breda avenyer med pittoreska kullerstensgränder, charmig barockarkitektur och gammeldags varmbadhus.

Vings resor till Ungern

När du bokar din resa till Ungern med Ving styr kosan mot Budapest, en flygresa som inte tar mer än två timmar. Staden delas i två delar av floden Donau, och Ving erbjuder bra hotell i både Buda och Pest. Tack vare Vings flexibla reslängder kan du själv bestämma vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Formel 1 i Ungern

Du kan även kombinera vistelse i Budapest med ett Formel 1-lopp under din resa till Ungern. I augusti är det dags för Hungary Grand Prix på Hungaroring, banan som ligger i en dal ca 2 mil utanför Budapest. Tack vare banans utformning och de omgivande kullarna går det att se hela loppet från en majoritet av platserna.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Ungern?
Ving har resor till landets huvudstad, Budapest. Jämfört med många andra europeiska storstäder har Budapest en längre och varmare sommar, fler soltimmar och mindre regn. Varmast är det från maj till september, med en medeltemperatur på 22-27 grader dagtid. Det kan dock vara behagliga temperaturer både tidigare och senare, i april och oktober ligger medeltemperaturen omkring 16 grader. September och oktober är de torraste månaderna, även om nederbörd förekommer året runt. Under den senare delen av hösten, i november och december, ökar nederbörden och temperaturen sjunker snabbt till ca 3-8 grader. Kylan stannar över vintern, under januari och februari, och snö kan förekomma. I mars och april gör våren åter sitt intåg med ca 12-16 grader dagtid, soltimmarna blir fler och regndagarna färre.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Ungerns ambassad på telefon 08-661 67 62.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Ungern.

Resor till Ungern

Budapest
  • Mat & Dryck
  • Sevärdheter
  • Nöjesliv
Med Ving reser du när du vill och stannar borta så länge du vill. Välj bland gott om hotell med bra läge i centrala Budapest.

SÖK DIN RESA TILL Ungern