Resor till Hungarian Grand Prix

Ungern stod värd för sitt första Grand Prix redan på trettiotalet, men efter andra världskriget och tillkomsten av Järnridån dröjde det ända till sextiotalet innan motorsporten började hitta tillbaka till landet.

I början av åttiotalet fanns en önskan om ett Grand Prix på andra sidan Järnridån, och man förhandlade med Sovjetunionen i avsikt att köra ett lopp i Moskva. Men under sommaren 1983 vände sig sportens beslutsfattare bort från Moskva, för att i stället uppmärksamma Budapest i Ungern, vars nationella myndigheter gärna såg landet på den globala motorsportens karta.

Till att börja med föreslog man ett lopp på citybana i Budapest, men det hela utmynnade i att man beslutade att bygga en helt ny bana i en dal 19 kilometer utanför Budapest. Dalsidorna var naturliga utsiktsplatser för åskådarna och 1985 påbörjades arbetet på Hungaroring. Banan öppnade 1986 och stod värd för sitt första Formel 1-evenemang i augusti samma år. Det blev en stor succé, med närmare 200 000 fans.
 
Även om det är en trång och krokig bana, har den skapat några spännande lopp, ett av de mest minnesvärda var Thierry Boutsens seger 1990, då han slog Ayrton Senna med 0,3 sekunder. Lika spektakulärt var loppet 1997, då Damon Hill i Arrows sensationellt passerade Michael Schumachers Ferrari, bara för att mista segern genom mekaniskt fel på allra sista varvet.

Res på Formel-1 i Ungern med Ving

Hungarian Grand Prix

Boka din resa till Hungarian Grand Prix och upplev Formel 1-cirkusen live.

Biljettkategorier

I grundpriset ingår så kallade 'General Admission'-biljetter. Det är ståplatser i ett område kring större delen av banan. Då den är mycket kuperad ser man mycket bra på vissa delar av området. I regel ser man dock en kortare sträcka av banan än man gör från läktaren.

Mot tillägg kan du boka biljetter på Red Bull-läktaren eller Gold 3:
Red Bull-läktaren ligger mellan Silver 3- och Silver 1-läktaren rätt efter sista kurvan. I likhet med alla läktare har även denna en egen videovägg.
 
Gold 3 ligger mellan de populära läktarna Super Gold och Gold 4. Härifrån ser man utfarten från depåerna och in i första svängen, som är en av omkörningssträckorna på Hungaroring. Det finns en enorm tv-skärm mittemot läktaren.

Alla gäster får varsitt välkomstpaket med biljettficka, öronpluggar, regnponcho, solkräm och penna i en praktisk påse.

Mer information om resan

Transport mellan flygplatsen och hotellet ingår inte. Det finns förbindelse med buss och tåg till centrum.

Transport till Formel 1-banan
I ditt Formel 1-paket ingår biljett till lördagens kvalificering och till huvudloppet på söndagen. Transport med buss mellan ditt hotell och Formel 1-banan ingår också, liksom reseledarservice (engelsktalande). Restiden mellan hotellet och Hungaroring är cirka 40 minuter.
 

Vår service

Du reser på egen hand. Men det finns representanter för Thomas Cook Sport på resmålet, som du kan kontakta om det blir nödvändigt. Telefonnummer finns i dina resehandlingar.

Skatter och avgifter på hotellen

De ungerska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Budapest. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut som ska betalas på plats. Skatten kan variera något beroende på hotell men uppgår till ca 4 % av boendekostnaden per natt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Valuta och växling

Forint (Ft/HUF). Bäst kurs, om man växlar på plats, får man på bankerna.

Fler Formel 1-resor

Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Franska rivieran, Frankrike
  • Paketresa med flyg och hotell
  • 4 dagar, 3 hotellnätter
  • Inkl. frukost
  • Avresa 21 maj 2021 från Stockholm
Frukost
Flyg och 3 hotellnätter
21 maj 2021 från Stockholm