Vandringsresor till Kreta

Vandring på

KRETA

Vandra på Kreta

Vandring på Kreta är något alldeles speciellt, mycket tack vare den omväxlande naturen. Längs med hela ön löper en bergskedja med flera höga toppar, som skapar magnifika kontraster mot de många dalgångarna och ravinerna. När det kommer vandringsresor är Kreta ett mycket populärt resmål, och ön bjuder på en svårslagen kombination av vackra utsikter och sol och bad. En vandring på Kreta börjar ofta på hög höjd och slutar vid en fin strand, där det finns möjlighet att bada och äta lunch med fin utsikt.

Kreta är en ö med stora höjdskillnader, vilket medför vackra vyer i en stundtals dramatisk miljö. Här finns flera toppar över 1500 meter och ett fåtal över 2000 meter. Detta ställer krav på fysiken och det är viktigt att du väljer en utmaning som matchar din form. Det varma och torra klimatet medför att även enklare vandringsleder på Kreta kan bli tuffa att klara av.

Som vanligt är bra skor ett måste och för många av lederna, till exempel den som går genom Samariaravinen, är vandringskängor att föredra. Även om du är van att vandra på egen hand rekommenderar vi dig att anlita en guide, kontakta din Vingvärd på resmålet för mer information.

Varför ska du vandra på Kreta?

  • Ön erbjuder fina naturupplevelser
  • Bra leder av varierande längd och svårighetsgrad
  • Kuperade och utmanande leder för dig som är van att vandra
  • Här finns erfarna guider med god lokalkännedom
  • Här finns bra vuxen- och familjehotell

Vackra vandringar på Kreta (pdf)

Rekommenderade hotell för vandring

I närheten av dessa hotell finns bra vandringsleder på Kreta