Bagageregler > Incheckat bagage

Incheckat bagage på Sunclass Airlines

Tillåten vikt för incheckat bagage

När du bokar din resa, kan du se den tillåtna bagagevikten som du har möjlighet att ta med. Du kan se hur mycket bagage du har bokat antingen på din biljett, i Ving-appen eller på din Min sida.

Flygklasser där bagage ingår i priset

Plus
15 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage
Premium
20 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage

Maxvikt per väska

En väska får aldrig väga mer än 32 kg. Har du bokat extra bagagevikt som överskrider maxvikten behöver du fördela bagaget i två väskor.

Barn under 2 år

Barn under 2 år får ta med 10 kg incheckat bagage (ej handbagage) samt en sulky eller barnvagn.

Sulky/barnvagn

Vanligtvis är det inte tillåtet att ha sin sulky/barnvagn med hela vägen till flyget. På de flesta flygplatser är det dock möjligt att låna en sulky. Om du behöver veta om det är möjligt på den flygplats du reser från behöver du kontakta flygplatsen direkt.

Om du tar med en barnvagn/sulky som handbagage, ska den kunna läggas samman så den klarar Sunclass Airlines handbagageregler. Maxmått 55 x 40 x 20 cm och maxvikt 5 kg.

Kom ihåg att skydda vagnen och ta bort lösa delar såsom hjul och solskärm. På de flesta flygplatser kan du köpa en kraftig plastpåse för att skydda din vagn.

Om du vill checka in en sulky till barn över 2 år räknas den som en del av den bagagevikt du beställt.

Undgå extra avgifter för incheckat bagage

Har du mer än tillåten bagagevikt vid incheckning tillkommer extra avgifter. Bokar du extra bagagevikt på förhand kan du spara upp till 50% jämfört med att köpa till det på flygplatsen. Du kan boka extra bagagevikt samtidigt som du bokar din resa, eller senare via Min sida.

Om du redan befinner dig på ditt resmål kan du köpa till extra bagage här, fram till 4 dagar före hemresa.

Skadat eller föresenat bagage

Är det bagage skadat eller föresenat kan du kontakta det flygbolag du reste med. Hitta ditt flygbolag på din biljett på Min sida under dina bokade resor, eller i vår app.

Är ditt bagage försenat eller skadat och du flyger med Sunclass Airlines, kan du läsa om hur du går tillväga hos Sunclass..

Kundeservice

Hittade du inte svar?

Har du frågor om din resa rekommenderar vi dig att besöka vår kundservice där du också hittar våra kontaktuppgifter.

chatbtn