Mallorca

Tidigare nyheter gällande vårt hållbarhetsarbete

Installation av solcellspaneler på Sunwing Arguineguín Seafront, Gran Canaria

5 april, 2023
Installation av solcellspaneler och egen produktion av el är en viktig del av vår ESG-strategi för att minska utsläppen från elförbrukningen på våra egna hotell och vi har ett långsiktigt mål till 2040 om netto-noll utsläpp från alla våra egna hotell.

På Sunwing Arguineguín på Gran Canaria, som är ett av våra mest populära hotell, har vi installerat solcellspaneler på taket och i dagarna kunde de anslutas till nätet. Detta var första fasen av installationen som beräknas vara klar till sommaren. Då uppskattar vi att hotellet, med 8-9 timmar sol per dag, ska kunna producera ca 900 kwh el per dag vilket täcker ca 15 % av den totala elförbrukningen. Idag drivs 56 % av våra egna hotell på förnyelsebar el, 2025 ska det gälla alla våra egna koncepthotell.

Sunwing Arguineguín Seafront

Ving blir aktiv investerare inom reseindustrins gröna omställning  

3 oktober, 2022
Nordic Leisure Travel Group, där Ving ingår, skapar nu en plattform för framtidens gröna omställning av reseindustrin tillsammans med det norska företaget och investeringsrådgivarna, ClimatePoint. Med det nya partnerskapet kommer vi att investera i företag och projekt som verkar för lösningar inom bland annat klimatförbättrande teknologi.

Läs mer om samarbetet här

Stoppa troféjakten på vilda djur

27 september, 2022

World Animal Protection har tillsammans med företag inom turistnäringen skrivit ett öppet brev till Sydafrikas regering att sätta stopp för troféjakten på vilda djur. Ving samarbetar med World Animal Protection och vi stödjer självklart initiativet och är ett av de företag som undertecknat brevet.

Global Tourism Industry Joint Position on Trophy Hunting in South Africa | World Animal Protection

Läs mer om vårt samarbete med World Animal Protection

Hållbarhetscertifiering för Sunprime Pollensa Bay

6 september, 2022

Idag vill vi gratulera vårt nyöppnade vuxenhotell Sunprime Pollensa Bay på Mallorca som har certifierats med Travelifes hållbarhetscertifiering. Vårt mål är att alla våra egna koncepthotell ska vara certifierade under 2022.

Här kan du läsa mer om Travelife

Hållbarhetscertifierade hotell i Thailand

31 augusti, 2022

Grattis Sunwing Bangtao Beach, Sunwing Kamala Beach och Sunprime Kamala Beach! I linje med vår hållbarhetsstrategi är vi stolta över att våra hotell i Thailand har lyckats uppfylla de hårda kraven för Travelifes hållbarhetscertifiering. Vårt mål är att alla våra egna koncepthotell ska vara certifierade under 2022.

Här kan du läsa mer om Travelife https://www.ving.se/om-ving/resa-med-omtanke/hallbarhetscertifiering

Ving inleder nordiskt huvudpartnerskap med Rädda Barnen

20 juni, 2022
Varje år reser tusentals glada barn och familjer på semester med Ving. Samtidigt finns det många barn som inte har det lika bra runt om i världen, barn som saknar de mest basala rättigheter för en trygg barndom.

Nordic Leisure Travel Group, där Ving ingår, inleder nu ett långsiktigt samarbete med Rädda Barnen. Tillsammans med dem vill Ving kämpa för rätten till en trygg barndom, oavsett om man växer upp i Karlstad eller Krabi.

Läs mer om samarbetet här

Ving ingår samarbete med World Animal Protection

8 juni 2022
Tiden för att besöka delfinshower och rida på elefanter är på allvar förbi. Ving inleder nu samarbete med den världsomspännande djurskyddsorganisationen World Animal Protection.

Tillsammans kommer de två parterna att guida gästerna till djurvänliga reseupplevelser där man är säker på att djuren upplevs i naturliga omgivningar utan att man klappar på lejon, tar selfies och tittar på dansande apor.

Läs mer om samarbetet här.