Hotell (18)

Resor till Litauen

På andra sidan Östersjön väntar Litauen, som med sin vackra huvudstad Vilnius kan erbjuda en spännande weekendresa fylld av kultur och historia.
I Litauen är kulturen en viktig del av samhället, vilket du säkerligen kommer att märka under din resa. Huvudstaden Vilnius finns med på Unescos världsarvslista och överallt finns ett pulserande kulturliv, med teater, konserter och konst. Landet bär fortfarande prägel av åren under ryskt styre, men detta förvandlas alltmer till ännu ett av de lager som tillsammans utgör Litauens rika historia.

Litauen -Europas mittpunkt

Litauen är det största och det sydligaste av de tre baltländerna, och ligger rakt österut från Skåne. Det är också i Litauen som du hittar Europas geografiska mittpunkt enligt Europeiska Unionen. Mittpunkten ligger strax utanför Vilnius och befästes med ett monument i samband med att Litauen gick med i EU år 2004. Vill du besöka platsen under din resa till Litauen är det lätt ordnat. Platsen är lättillgänglig och omges av fina promenadstråk och natursköna omgivningar.

Vings resor till Litauen

Det korta avståndet till Litauen gör det till ett perfekt resmål för en weekendresa. Bokar du din resa till Litauen med Ving kan du välja mellan flera hotell, från medelklass till fina hotell med fem vågor. Alla Vings hotell ligger centralt i Vilnius med gångavstånd till stadens attraktioner och sevärdheter. Tack vare Vings flexibla reslängder bestämmer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Litauen

Resor till Litauen

Fler resmål i Litauen
Vilnius
Vilnius ligger under två timmars flygtid från Stockholm, lika bra för en weekend som för en lite längre resa.