Hotell (20)

Resor till Litauen

På andra sidan Östersjön väntar Litauen, som med sin huvudstad Vilnius kan erbjuda en resa fylld av kultur och historia.

I Litauen är kulturen en viktig del av samhället, vilket du säkerligen kommer att märka under din resa. Huvudstaden Vilnius finns med på Unescos världsarvslista och överallt finns ett pulserande kulturliv, med teater, konserter och konst. Landet bär fortfarande prägel av åren under ryskt styre, men detta förvandlas alltmer till ännu ett av de lager som tillsammans utgör Litauens rika historia.

Litauen -Europas mittpunkt

Litauen är det största och det sydligaste av de tre baltländerna, och ligger rakt österut från Skåne. Det är också i Litauen som du hittar Europas geografiska mittpunkt enligt Europeiska Unionen. Mittpunkten ligger strax utanför Vilnius och befästes med ett monument i samband med att Litauen gick med i EU år 2004. Vill du besöka platsen under din resa till Litauen är det lätt ordnat. Platsen är lättillgänglig och omges av fina promenadstråk och natursköna omgivningar.

Vings resor till Litauen

Det korta avståndet till Litauen gör det till ett perfekt resmål för en weekendresa. Bokar du din resa till Litauen med Ving kan du välja mellan flera hotell, från medelklass till fina hotell med fem hjärtan. Alla Vings hotell ligger centralt i Vilnius med gångavstånd till stadens attraktioner och sevärdheter. Tack vare Vings flexibla reslängder bestämmer du själv när du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Litauen?
Klimatet i Litauen är inte helt olikt det vi är vana vid i Sverige. Den bästa tiden att åka till Vilnius är maj till augusti - då är det som varmast, ljusast och torrast, med en medeltemperatur på 18-22 grader. Våren kommer tidigare till Lettland än till Sverige, och september månad är också något varmare än i vårt land. Kallast är det i januari och februari, då förekommer både regn och snö.
Pass och visum
Pass och visum
Alla personer som reser till länder utanför EU måste ha ett pass, som oftast ska vara giltigt sex månader efter hemkomst. För resor inom EU krävs att man har pass eller nationellt ID-kort. För resor inom EU ska det vara giltigt under hela resan. Läs mera på ving.se/pass-visum. Pass- och visumfrågor ska ställas till respektive lands ambassad eller konsulat.

Resor till Litauen

Vilnius
  • Nöjesliv
  • Mat & Dryck
  • Sevärdheter
Vilnius ligger under två timmars flygtid från Stockholm, lika bra för en weekend som för en lite längre resa.

SÖK DIN RESA TILL Litauen