Utflykter, Gradac

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Dubrovnik – kan bokas hemifrån

Dubrovnik – kan bokas hemifrån

En heldag med medeltida mystik och sevärdheter. Följ med till Dubrovnik och känn historiens vingslag. Måltider, dryck och entréer ingår inte.

Läs mer Dölj

En semester i Dalmatien kan inte sägas vara komplett utan ett besök i Dubrovnik, den före detta republiken som idag finns med på Unescos världsarvslista sedan 1979. Husfasader, gator, gränder och torg – alla har de upplevt stadens långa och intressanta förflutna. I Dubrovnik kan man med rätta tala om levande historia, och genom att följa med på vår utflykt får även du ta del av den.

Bussresan tar omkring 4,5 timmar från Split, 3,5 timmar från Brela, Baska Voda och Makarska och ca 2,5 timmar från Gradac, inklusive paus. Tro dock inte att det endast handlar om transport! Vägen dit är en av de vackraste i Europa, och resan längs kusten är en njutning. Mest imponerade är kanske Kroatiens "lilla Kalifornien", Neretvaflodens delta där apelsiner, vindruvor och oliver odlas. Vi utnyttjar också tiden i bussen till att berätta om både det ena och det andra av intresse.

Vid ankomsten till Dubrovnik möts vi av vår lokala guide, som tar oss med på en intressant vandring genom stadens gator och torg. Vi besöker bland annat rektorspalatset, en av de få renässansbyggnader som överlevde den stora jordbävning som drabbade republiken år 1667.

Efter stadsvandringen, som är frivillig men som varmt rekommenderas, har du ungefär 2,5 timmar (kan variera beroende på trafiken under ditresan) på egen hand. Bästa sättet att se Dubrovnik på är att ta en promenad på den bastanta ringmuren som omgärdar den gamla stadsdelen. Dubrovniks stora utbud av caféer och restauranger inbjuder till en stunds vila och studerande av folklivet. I staden finns även ett ganska stort antal butiker för den som vill ägna lite tid åt shopping.

OBS! Passet måste vara med.

Utflyktspriset varierar beroende på vilket resmål utflykten utgår från. Utflykten körs från resmålen Makarska rivieran och Split.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Måltider och dryck:
Inga måltider ingår.

Entré:
Inga entréer ingår.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.00-20.00 och/eller ca kl. 12.00-23.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide på bussen.