Se hotell (1)
Gradac ligger längst söderut på Makarska rivieran, en lagom stor stad med långa stränder, och ett av Vings mest populära hotell.
Gradac ligger i den södra änden av Makarska rivieran, inom utflyktsavstånd från den betydligt större staden Makarska, med Biokovobergen på ena sidan och Adriatiska havet på den andra. Hit reser du för en semester med natursköna fotvandringar, härliga bad och långa middagar med utsikt över strandpromenaden och havet. Här har Ving under många år haft några av sina allra mest nöjda gäster. Många av dem väljer att resa tillbaka till vårt hotell Marco Polo både en, två och tre gånger.

Bo nära stranden

Reser du med Vings charter kommer du bo nära stranden i Gradac. Vårt hotell heter Marco Polo, som år efter år hamnar på listan över Vings tio mest populära hotell. Här får du äkta kroatisk gästfrihet, en familjär atmosfär och massor av goda råd och tips på vad du kan göra under din semester i Kroatien. Att hotellet dessutom har en av de bästa restaurangerna i området gör ju inte saken sämre, och vill du smaka äkta kroatiska rätter är det hit du ska gå.

Stränderna i Gradac

Gradac är känt för sina långa stränder, och när man blir badsugen är det bara att följa den milslånga strandpromenaden till man hittar en plats som passar. Som nästan överallt längs med rivieran består stränderna av rundslipad småsten, vilket gör att vattnet håller sig kristallklart, även om det blåser lite grann.

Ät gott i Gradac

Blir man hungrig finns det gott om både större och mindre matställen som lika gärna serverar kroatiska specialiteter som de serverar som pizza eller pasta. När kvällen kommer tänds ljusen både inne i staden och längs strandpromenaden, och det är bara att flanera till du hittar det ställe som känns helt rätt för middag.

Öturer och vandring

Från Gradac är det mindre än två timmars vandring upp till toppen av Biokovobergen bakom staden. Det kan vara lite ansträngande, men belöningen är en fantastisk utsikt över staden och den dalmatiska skärgården som breder ut sig nedanför dig. Härifrån kan du se öar som Hvar med sina lavendelodlingar och den vackra Peljesac-halvön. Får du sedan lust att besöka någon av öarna är det bara att gå ner igen och ta båten för en kort resa till den ö du tycker är vackrast.
Bra att veta
  • Mycket nöjda gäster
  • Strandnära hotell
  • Kristallklart badvatten
  • Prisvärd mat och dryck
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Gradac

SÖK DIN RESA TILL Gradac