Mladina Apts

Charmigt lägenhetshotell som får ett högt betyg av våra gäster. Det lilla hotellet Mladina Apts ligger inhyst i ett bostadshus och ägaren bor i byggnaden. Från hotellet har du en vacker utsikt över Jelsa och runt omkring hotellet finns grönskande omgivningar.

Internet

WiFi i rummet/lägenheten ingår

Övrig information

Parkering mot avgift på gatan runt hotellet
Byggt 1972
Renoverat 2003 (delvis)
1 byggnad/er
4 våning/ar
7 lägenheter
Tvättservice mot avgift

Skatter och avgifter

Boende på kroatiska hotell betalar en turistskatt på cirka tio kuna per person och natt. Reser du med charter (fasta reslängder på en till fyra veckor) är dessa belopp inräknade i priset och du behöver alltså inte betala dem på plats. Om du reser med reguljärflyg (flexibel reslängd) betalar du direkt till hotellet, antingen vid ankomst eller vid avresa.

 • WiFi ingår i rummet/lägenheten
 • Lägenheter för upp till 6 personer
Se pris och boka
Hotellet erbjuder
 • Pool
  Nej
 • Barnpool
  Nej
 • Hiss
  Nej
 • Bar
  Nej
 • Minimarket
  Nej
 • Städdagar/vecka
  1
 • Närmaste centrum
  500 m
 • Huvudcentrum
  500 m
 • Närmaste strand/bad
  700 m
 • WiFi
  Ja
 • Vattenrutschbana
  Nej
Boende

Enkla lägenheter.

I rummen:

 • Dubbelsäng queen size
 • Spjälsäng (begränsat antal)
 • Pentry
 • Kokplattor
 • Enkel köksutrustning
 • Kylskåp med frysfack
 • Matplats
 • Hårtork
 • Badkar eller dusch

Om du bokar en vecka ingår slutstädning, bokar du din lägenhet i två veckor ingår en städning i mitten av din vistelse och slutstädning.

Pool och strand

Både öster och väster om stadskärnan ligger små stränder och badterrasser med mycket klart och fint vatten. Det finns utmärkta badbryggor och badplattformar överallt längs stränderna i Dalmatien, och då de ofta består av klippor eller sten är vattnet kristallklart. Badar man från klippor eller stränder med stora stenar är det bra att ha badskor som finns att köpa på plats. Åk gärna ut till stränder eller klippor med badbåtarna, som utgår från hamnen i Jelsa. Badplatserna i Dalmatien är i allmänhet mycket välskötta och rena, och flera stränder på fastlandet har mottagit Blue Flag, den utdelas av Foundation of Environmental Education in Europe och är symbolen för välbevarad, säker och trivsam miljö. De flesta organiserade badplatser är ordentligt avskärmade från båttrafik med hjälp av flytrep och erbjuder sötvattensduschar, omklädningshytter, solstolar och parasoller att hyra och i vissa fall även vattensporter. Jelsa har en liten sandstrand, annars är det stränder med småsten och klippor.

Stränder österut

Badmöjligheterna börjar bara något hundratal meter från stadens centrum, med en mycket liten, men fräsch strand. Följer man sedan stranden finns det gott om skugga och fina badmöjligheter från klippor och badplattformar. Efter ca 20 minuters promenad kommer man fram till Mina-stranden, den största sandstranden i närheten av Jelsa. Har man barn är det den bästa stranden att gå till eftersom stranden är relativt långgrund. Här finns också en servering om man blir sugen på en glass eller en stund i skuggan med en kall drink av något slag. De riktigt envisa kan fortsätta ytterligare 45 minuter längs med kustvägen, förbi campingplatsen, för att komma till en jämförelsevis stor och långgrund strand som dock saknar duschar och servering. Det är en bit att gå, men hyr du cykel är det inget problem.

Stränder västerut

Följer man kajen västerut, förbi stadsparken och hotell Jadran, så ser man snart den första badplatsen nere vid vattnet. Badklipporna fortsätter sedan runt udden och ett gott stycke bortåt kusten. Ju längre man går, desto mer privat utrymme får man. Det är gott om plats och trängsel brukar inte vara något problem.

Vrboska

Detta är en mysig liten by, med en lustig hamn. På norra sidan om hamnen finner man utmärkta stränder, varav en del är reserverade för naturister. Hit kommer man genom att följa kuststigen från Jelsa (cirka fyra kilometer). Passa på att besöka själva Vrboska, till exempel för att äta lunch med utsikt över hamnen.

Bortom Jelsa - resten av Hvar

Hvar är en ö som omges av rent och klart medelhavsvatten. Det är en spännande upplevelse att hyra en cykel eller bil och hitta sin egen badplats. Ön är inte särskilt stor, men det kan ta en stund att ta sig fram eftersom det finns mycket att se längs vägen. Ett besök i Hvar stad kan kombineras med strand och bad, och färskvattenduscharna garanterar att man känner sig verkligt uppfriskad när man far vidare.

Brac

Den triangelformade strand som man ser på många affischer från Kroatien heter Zlatni Rat, och ligger på ön Bracs södra sida, mittemot Hvar. Hit tar man sig med någon av de badbåtar som väntar i Jelsas hamn om morgonen och som återvänder under eftermiddagen.

Naturiststränder

Kroatien var först i Europa med att öppna sina fina stränder för naturister (nudister). Utmed den adriatiska kusten finns mängder med stränder och badplatser för naturister (utmarkerade som FKK-stränder på kartan), de flesta med möjlighet till god mat och sportanläggningar. Det finns till och med ett 20-tal hotellanläggningar som är registrerade som nudistcenter. Att sola topless brukar inte vara något problem, men ta för artighets skull en snabb överblick på stranden. Om andra solar topless kan du också göra det.

Läge och transfer

Natur- och turistområde med lokal trafik. Många trappor och backiga omgivningar. Närliggande kyrka stör. Båt- och busstransfer. Bussen lämnar gästerna cirka 200 meter från hotellet.

 • Närmaste centrum: 500 m Jelsa
 • Huvudcentrum: 500 m Jelsa
 • Närmaste strand/bad: 700 m Minastranden
 • Hotellet ligger i ett bostadsområde

Lucica bb, Jelsa 837
Telefon +385 21 88 60 35
vilamladina@net.hr

Vings transfer ingår i priset och tar dig enkelt och säkert till ditt hotell i Jelsa. Flyget landar utanför Split. Transport med buss (ca 45 minuter) till hamnen i Split, där bagaget tas om hand och lastas ombord på en katamaran. Åker du med färja tar du själv ombord ditt bagage. Väntetider kan uppstå i hamnen i Split, men det finns restauranger, caféer och butiker och du kan lämna bagaget till vår personal i hamnen. Båtresan till hamnen i Starigrad går ibland via Brac och tar ca 1,5-2 timmar. I hamnen ställs bagaget på kajen och gästerna tar sitt bagage ombord på bussen. Transfern till ditt hotell i Jelsa tar ca 20 minuter. Räkna med att den totala transfertiden kan ta upp till sju timmar inklusive väntetider i Splits hamn. Ibland måste gäster som ska flyga hem med olika flyg med olika avgångstider åka med samma båt till flygplatsen, då uppstår väntetider för flyg som avgår senare. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst/avresa.
Läs mer om transfer.

Gästrecensioner
4,7/5
Gästbetyget är resultatet av 132 gästers svar på frågan "Hur nöjd var du med hotellet som helhet?".
85% rekommenderar hotellet
Hotellrummet som helhet
4,5
Hotellets läge
4,3
Hotellets personal
4,7
Trivsel & stämning
4,7
Wifi
3,9
Se recensioner för:
Senast inlagda betyg
 • 4/5

  "Rymlig och välstädat"

  Litet personligt boende (apartments), där ägaren själv bor i en av lägenheterna. Ägaren var mycket serviceinriktad vid de tillfällen vi träffade honom. Vi hade inte behov av hjälp och det var kanske tur för vi såg honom tyvärr bara i vid ett fåtal tillfällen. Lägenheten var stor och rymlig, ren och välstädad med en liten trevlig balkong där vi kunde ta det lugnt efter dagens utflykter. I stora drag fanns allt vi behövde. Kylskåp, platta och vattenkokare för att kunna göra frukost och en enkel middag. TV fanns också, men ingen större idé att titta då kanalerna var kroatiska.
 • 5/5

  "Kanonläge och bra service"

  Mycket bra service, fantastiskt hjälpsam och trevlig värd. Ordnade lite extra på restaurang vi bokat och bakade tårta till sambon när hon nu fyllde 50 år. Inget var omöjligt för denne man, toppenservice helt enkelt.Lägenheten hade stor runtomgående balkong, var ljus, ren och med fantastisk utsikt över Jelsa hamn och havet. Väl fungerande A/C och välutrustat kök. Bra sängar och bra badrum/toalett.Läget är mycket bra för utflykter/bad. Hyrde elcyklar, åkte lokalbuss till Hvar stad, promenerade vilket gav motion då det från gatan nedanför till lägenheten var 112 steg plus backarna upp från hamnen. Flera restauranger nere i hamnen/byn, flertalet med mycket bra mat. Baden var okej till bra.
 • 5/5

  "Fint hotell. "

  Fantastiskt! Så mysigt och trivsamma ägare.
 • 5/5

  "Perfekt läge"

  Helt perfekt läge med hamnen nedanförDet enda man kan ha synpunkter på är väl trapporna 107st men det är ju vi själva som valtEftersom vi varit där tidigare kände vi ju till domEn vattenkokare hade varit perfekt
 • 5/5

  "Suveränt lägenhet hotell"

  Detta lägenhetshotell är suveränt! Vi åkte 3 vuxna och kan verkligen rekommendera 3-rums lgh längst upp med panorama utsikt och balkong över jelsa hamn. Väl värt trappstegen dit. Hotellägaren ivan har ett stort hjärta och man känner sig som hemma. Lugnt och trivsamt för en avkopplande semester!
Gör en sökning för att se lediga rum och priser