Landskap på Gran Canaria

Fem tips på upplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria är ett av våra i särklass populäraste resmål, men ändå har den klassiska ön så många oupptäckta sidor. Här kommer fem förslag på aktiviteter som vidgar dina vyer.

Hitta din uppelvelse

Trekking

Gran Canaria är som en kontinent i miniatyr, med fyra olika klimatzoner på samma ö. Dramatiska vulkanlandskap och pinjeskogsklädda bergssidor. Grönskande dalar, gamla bergsbyar och en makalös utsikt. En bergsvandring på Gran Canaria bjuder helt enkelt på betydligt mer än det vanliga strandlivet. Som den magiska känslan av att äta matsäck ovan molnen, med utsikt över Atlanten och resten av Kanarieöarna.

Läs mer om trekking på Gran Canaria på rockyadventure.com

Kajak og paddling på Gran Canaria

Kajak

Ett perfekt sätt att uppleva en ö är att paddla runt den. Under en kajaktur längs med Gran Canarias kust bjuds du på massor av spännande upplevelser som du normalt inte får vara med om på Kanarieöarna. Från de mäktiga klipporna vid Tauritostranden till grottorna utanför Puerto de Mogán. Du behöver inga förkunskaper, och väljer själv om du vill paddla ensam eller i en dubbelkajak. Solbrännan och träningen får du på köpet!

Surfing på Gran Canaria

Surfing

Tajming är A och O, det gäller att fånga vågen i precis rätt tid.

Gran Canaria är kanske inte det första resmål man förknippar med surfing, men faktum är att det är ett riktigt bra surfresmål – både för nybörjare och mer erfarna surfare. Vill du lära dig grunderna finns det nybörjarkurser i området kring Maspalomas på den södra delen av ön. Den mer avancerade surfaren söker sig med fördel till den lite blåsigare norra delen av ön, där de största vågorna finns. Bor du på Vings eget hotell Sunwing Arguineguín hjälper personalen gärna till med att upprätta kontakt.

Läs mera på prsurfing.com

Dykning på Gran Canaria

Dykning

Under havsytan väntar en annan spännande del av Gran Canaria. Här finns såväl naturliga som konstgjorda rev, liksom de mest fantastiska vrak – allt från enklare dyk på nybörjarnivå till avancerade djupdyk. De bästa dyken upplever du i "El Cabron", ett naturreservat under vatten som anses vara en av de bästa dykplatserna i Europa.

Läs mer på blue-explorers.com

Vindsurfing på Gran Canaria

Windsurfing

Gran Canaria bjuder på perfekta förhållanden för vindsurfing
Gillar du att vindsurfa är Gran Canaria en av världens bästa platser. Byn Pozo Izquierdo på ostkusten står ofta värd för världscuptävlingar i vindsurfing, och det av en god anledning. Här blåser det alltid, och det är inte ovanligt att vinden kommer upp i en hastighet av mer än 16 m/s. Om du är nybörjare kan det dock vara en bra idé att hålla till i skyddade hamnar som Puerto Rico och Puerto de Mogán.

Läs mer på pozowinds.com

GRAN CANARIA MED VING

När du reser med Ving till Gran Canaria, har du ett stort urval av hotell att välja mellan.

Reser du utan barn rekommenderar vi vårt eget hotell Sunprime Atlantic View. Reser du däremot med familjen är vårt familjehotell Sunwing Arguineguín Seafront eller Ocean Beach Club i Playa del Cura perfekta val. På Gran Canaria har vi dessutom flera Family Garden-hotell som är perfekta för familjesemestern.

När det gäller resmål, erbjuder vi allt ifrån storstadsliv i Las Palmas, nöjescentret Playa del Inglés till lugnare byar som Puerto de Mogán på den solsäkra sydkusten.