Se hotell (8)

Resor till Cefalu

Välkommen på en resa till Cefalù och det klassiska Sicilien, om du längtar efter en semester med god mat, slösande sol och massor av Italien har du kommit rätt.
Vid foten av klippan som gett staden dess namn ligger Cefalù, en solblekt stad där både historien och det äkta Sicilien gör sig påmint i varje gathörn under din resa. Cefalù är en stad som sjuder av atmosfär i varje gränd och på varje torg, där man överallt påminns om stadens långa historia, som sträcker sig ända tillbaka till medeltiden. Strövar du runt i de smala gränderna runt Piazza Duomo med den imponerande katedralen, träffar du på både korgmakare, glassbarer och kanske också den restaurang som känns helt rätt för kvällens middag. För staden är inte större än att man lätt kan upptäcka den till fots, och det är också då man lägger märke till alla detaljer, som basilikakrukorna i fönstren, doften av nygrillad tonfisk eller den vackra portalen på Chiesa del Purgatorio.

Rum eller lägenhet

Om du bokar en resa med Ving till Cefalù kan du välja om du vill bo på hotell eller i lägenhet. Väljer du lägenhet kan du unna dig nöjet att shoppa på den lokala marknaden för att sedan laga din egen frukost, eller kanske laga en pasta på lokala råvaror, färska från både havet och fälten.

Upptäck Cefalù – och Sicilien!

Cefalù bjuder på mer än siciliansk småstadscharm. Strax utanför centrum väntar de kilometerlånga stränderna, ofta i små vikar där botten av omväxlande sand och sten ger ett kristallklart vatten. Cefalù är bara en av pärlorna i det pärlband av städer och byar som ligger längs öns norra kust, och det är enkelt att se sig omkring på egen hand. Till storstaden Palermo tar tåget under en timme, väl värt en dagsutflykt. Några kilometer utanför kusten väntar de sju vulkaniska Lipariska öarna, med en helt egen skönhet och dramatik, och inåt land reser sig Etna, en av få aktiva vulkaner i Europa. Vill du se mycket under din resa till Cefalù hyr du bil och bestämmer själv både vart du ska resa och var du ska stanna, men lokaltrafiken fungerar bra, och kan vara en upplevelse i sig själv.
Bra att veta
  • Kilometerlånga stränder
  • Lokala restauranger
  • Lägenhetshotell

Våra kunder om Cefalu

SÖK DIN RESA TILL Cefalu