Se hotell (4)

Resor till Positano

Positano är en av de finaste städerna längs Amalfikusten, ofta kallad en av världens vackraste kuststräckor, och en resa hit frestar med bildsköna vyer, vackra stränder och gott om restauranger.

Vid första anblicken ser Positano ut som en 25-våningsstad precis vid Medelhavets blåa vatten. Husen klamrar sig fast längs de branta klippväggarna och ger ett mycket charmigt intryck. När du bokat din resa till Positano med Ving bor du mitt i kärnan av Positano, nära centrum och stranden eller en bit upp i backen med fantastisk utsikt över havet.

Positano -en drömplats

Positano sägs vara en av kustens vackraste städer, och har du någon gång färdats på de slingriga vägarna, där makalösa vyer med dramatiska berg och klarblått hav avlöser varandra, lär du inte säga emot. Författaren John Steinbeck beskrev en gång Positanos skönhet med orden: "Det är en drömplats som inte känns overklig när man är där, men som alltid gör sig påmind när man lämnat den". En resa till Positano glömmer du inte i första taget.

Stranden i centrum

I Positano har du stranden i centrum och en enorm utsikt från många kvarter, då staden klättrar upp längs branta klippväggar. När du vandrar runt i de små kvarteren under din resa till Positano kan du nästan se framför dig hur Lawrence, Gorkij, Ibsen och alla de andra författarna som sökte inspiration här, gick runt och letade efter de rätta orden.

Kultur och mat

Kulturen tar stor plats i stadens historia, och den märks lika tydligt idag. Ska du resa till Positano under sommaren får du inte missa någon av de konstutställningar och danstävlingar som arrangeras här. Staden är också känd för sitt breda restaurangutbud, beställ gärna en dagsfärsk fisk till middag minst en gång under din resa. Före maten serveras ofta läckra smårätter som fyllda oliver, söta fikon och citrusfrukter som du äter rakt av med en gnutta socker.

Vings resor till Positano

När du bokar din resa till Positano med Ving kan du själv välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan också kombinera din resa med en vistelse på ett annat resmål, som exempelvis Sorrento eller Neapel. På så vis får du ännu mer ut av din semester.

Bra att veta
 • Kombinera resmål
 • Centrala hotell
 • Lokala restauranger
 • Fina stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Positano

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
11°6°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • februari
11°6°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • april
18°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • maj
22°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°18°
9
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
10
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°21°
9
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
26°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
17°13°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • december
13°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
Stränder
Positano ligger på en klippkust med strandremsor. Staden delas i två delar av den stora klippan Torre Trasita. Väster om klippan ligger den lilla stranden Spiaggio Fornillo, som oftast har färre besökare. På klippans andra sida ligger Positanos centrum och större strand som kallas Spiaggia Grande. Solstolar och parasoll finns att hyra. Många stränder och badklippor längs kusten är privata och kan besökas mot en avgift.

Hotell med pool

Om ditt hotell har pool är den öppen under sommarsäsongen, cirka maj till september -perioden kan variera beroende på utomhustemperatur.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 7 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Positano (Neapel) reser du från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn under sommarsäsongen, på egen hand med reguljärflyg.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen utanför Neapel till Positano är ca 1 timme och 40 minuter (ca 65 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Positano finns många trevliga tavernor, restauranger och caféer.
Positano är en stillsam ort vars nattliv utgörs av ett litet urval av barer och pubar samt ett diskotek. De flesta festivaler anordnas under september månad.
Aktiviteter och sevärdheter
Positano kan locka med naturnära aktiviteter som exempelvis vandring på fina leder och dykning.
Hur du tar dig runt
I Positano kan du ta dig fram med lokalbuss och taxi. Det går taxibåt till Amalfi, Sorrento och till Neapel.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). En bank och uttagsautomat i Positano.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Stora nivåskillnader, trappor och trånga passager. Intensiv trafik. Under augusti råder den absoluta högsäsongen. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Positano