Se hotell (6)

Resor till Positano

Positano är en av de finaste städerna längs Amalfikusten, ofta kallad en av världens vackraste kuststräckor, med fina vyer, stränder och restauranger.
Vid första anblicken ser Positano ut som en 25-våningsstad precis vid Medelhavets blåa vatten. Husen klamrar sig fast längs de branta klippväggarna och ger ett mycket charmigt intryck. När du bokat din resa till Positano med Ving bor du mitt i kärnan av Positano, nära centrum och stranden eller en bit upp i backen med fantastisk utsikt över havet.

Positano -en drömplats

Positano sägs vara en av kustens vackraste städer, och har du någon gång färdats på de slingriga vägarna, där makalösa vyer med dramatiska berg och klarblått hav avlöser varandra, lär du inte säga emot. Författaren John Steinbeck beskrev en gång Positanos skönhet med orden: "Det är en drömplats som inte känns overklig när man är där, men som alltid gör sig påmind när man lämnat den". En resa till Positano glömmer du inte i första taget.

Stranden i centrum

I Positano har du stranden i centrum och en enorm utsikt från många kvarter, då staden klättrar upp längs branta klippväggar. När du vandrar runt i de små kvarteren under din resa till Positano kan du nästan se framför dig hur Lawrence, Gorkij, Ibsen och alla de andra författarna som sökte inspiration här, gick runt och letade efter de rätta orden.

Kultur och mat

Kulturen tar stor plats i stadens historia, och den märks lika tydligt idag. Ska du resa till Positano under sommaren får du inte missa någon av de konstutställningar och danstävlingar som arrangeras här. Staden är också känd för sitt breda restaurangutbud, beställ gärna en dagsfärsk fisk till middag minst en gång under din resa. Före maten serveras ofta läckra smårätter som fyllda oliver, söta fikon och citrusfrukter som du äter rakt av med en gnutta socker.

Vings resor till Positano

När du bokar din resa till Positano med Ving kan du själv välja vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du kan också kombinera din resa med en vistelse på ett annat resmål, som exempelvis Sorrento eller Neapel. Eller varför inte världsarvet och den antika staden Pompeji? På så vis får du ännu mer ut av din semester.
Bra att veta
  • Kombinera resmål
  • Centrala hotell
  • Lokala restauranger
  • Fina stränder

Våra kunder om Positano

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Positano