Hotell (29)

Resor till Irland

På en resa till Irland kan du fascineras av hänförande natur, hundratals slott, pittoreska byar, små slingriga vägar, oräkneliga pubar och framförallt många trevliga människor.

Bokar du din resa till Irland med Ving bor du i Dublin, republikens livliga och spännande huvudstad. Staden är ett kulturellt centrum med konstgallerier, museer och teatrar. Vill du varva med lite lugn och ro är det också nära till äventyrliga bergsvandringar, fina herrgårdar och mysiga små fiskebyar.

Friluftsliv på Irland

Det är inte svårt att förstå varför Irland brukar kallas för 'Smaragdön' eller 'Den gröna ön'. Ön utgörs av en relativt flack slätt som omringas av berg längs kusten och ger ön sitt karaktäristiska landskap. Uppskattar du orörd natur och hänförande miljöer är Irland därför ett perfekt resmål. Här kan du njuta av vyer över dramatiska klippor, stillsamma floder, glittrande sjöar, autentisk landsbygd och gröna kullar. Bästa sättet att uppleva allt detta är genom att göra en mini-roadtrip längs med den sceniska rutten Ring of Kerry i södra Irland. Möjligheterna till olika friluftsaktiviteter är dessutom oändliga under en resa till Irland. Här kan du bland annat ägna dig åt cykling, vattensporter, golf, vandring, ridning, fiske, vandringar och bergsklättring.

Sevärdheter på Irland

Förutom den spektakulära naturen finns många andra sevärdheter att upptäcka under din resa till Irland. I Dublin finns gott om konstgallerier, muséer och fina trädgårdar. Besök exempelvis St. Anne's Park & Rose Gardens, som ligger strax norr om Dublins centrum. För att verkligen vältra dig i den irländska kulturen bör du också besöka en traditionell, irländsk pub. Besöker du Guinness Storehouse får du provsmaka och lära dig mer om ölets historia. Staden är dessutom känd för sitt krogliv som bjuder på dans, gemytlig stämning och irländsk folkmusik vart du än vänder dig.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Irland?
Irland har ett klimat som kan beskrivas som milt året runt även med skandinaviska mått mätt. Sommaren blir aldrig riktigt varm och vintern blir aldrig riktigt kall. Medeltemperaturen under sommardagarna är ca 17-19 grader och under vinterdagarna 7-10 grader. Mängden nederbörd är ofta större än den vi är vana vid i Sverige. Däremot är sommaren längre och det snöar sällan vintertid. Både våren och hösten är varmare i Irland än i Sverige. Torraste månaden på året är juli.
Pass och visum
För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Irlands ambassad på telefon 08-545 040 40.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Irland.

Resor till Irland

Dublin
  • Barnvänligt
  • Nöjesliv
  • Shopping
Res med Ving till Dublin. Här finns det mesta du kan hitta i exempelvis London, men på bekvämt gångavstånd. Gillar du öl och golf är det ett plus.

SÖK DIN RESA TILL Irland