Se hotell (10)

Resor till Megali Ammos

I Megali Ammos bor du nära stranden, med Skiathos stad på bekvämt promenadavstånd.
Megali Ammos betyder ungefär den stora stranden, och det stämmer, för stranden här är nästan en kilometer lång, med lagom långgrunt vatten och gott om sköna matställen om hungern skulle slå till när du är nere på stranden. Här kan du vänta dig en lugn och avkopplande semester eftersom Megali Ammos är stillsamt och fridfullt. Vill du ha lite omväxling är det lätt att ta sig in till Skiathos stad, där de äldre delarna av staden lockar med förtjusande gränder och varierad shopping, tillsammans med ett varierat nattliv som lyckas vara både sofistikerat och folkligt på samma gång.

Vings hotell i Megali Ammos

Hotellen i Megali Ammos är små, oftast inte mer än tjugo-trettio rum eller lägenheter, och lika ofta familjedrivna, vilket skapar en vänlig och lokal känsla. Om du bokar din resa hos Ving kan du välja att bo nere vid stranden eller lite längre inåt land, och givetvis kan du också välja om du vill bo i lägenhet eller hotellrum. Vi erbjuder ett tiotal välkända hotell som genom åren fått många svenska stamgäster, lika mycket för de låga priserna som för stämningen och atmosfären.

Se mer av Skiathos

Som de flesta öar i ögruppen Sporaderna är Skiathos en grön och lummig ö, med fruktodlingar, olivlundar och doftande pinjeträd och Megali Ammos ligger perfekt för att upptäcka ön; nära Skiathos stad, nära stranden och med flera möjligheter att resa runt och se mer av ön. Bussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar, oavsett om du vill vandra, bada eller upptäcka någon liten by eller marknad längs sydkusten.
Bra att veta
 • Strandnära hotell
 • Välkända hotell
 • Prisvärt boende
 • Fina stränder
 • Nära Skiathos stad
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Megali Ammos

Stränder
Cirka en kilometer utanför Skiathos stad ligger Megali Ammos-stranden.

Den stora stranden

Megali Ammos betyder ungefär den stora stranden. Det stämmer, då stranden är närmare en kilometer lång, med grovkornig sand. Vattnet är lagom långgrunt och längs stranden finns gott om tavernor och caféer om hungern skulle slå till. På stranden finns även solstolar och parasoll att hyra under säsong. I början av säsongen, fram till någon gång i mitten av juni pågår tilldelningen av licenser för uthyrning av bland annat solstolar, tavernor och strandbarer. Det kan medföra att dessa faciliteter inte har öppnat längs stränderna förrän tilldelningen avslutats.
Mat, dryck och nattliv
Längs med stranden i Megali Ammos finns flera mysiga restauranger, många av dem tillhör hotellen men har även öppet för allmänheten. Från Megali Ammos är det lätt att promenera in till Skiathos stad. Där finns ett bra utbud av restauranger, där det serveras både lokal, grekisk mat och internationella rätter. Du kan välja mellan klassiska tavernor och mer moderna restauranger. Många restauranger ligger i Skiathos gamla stadsdel samt nere vid hamnen.
I Megali Ammos är nattlivet stillsamt. Kvällen tillbringar du möjligen bäst på en taverna med utsikt över havet. I Skiathos stad finns ett större utbud av barer och diskotek att spendera kvällen och natten på.
Shopping
Utbudet i Megali Ammos är blygsamt. I Skiathos stad däremot finns det gott om butiker med bra shopping. Dessa finns främst längs huvudgatan, Papadiamantis Street, och på sidogatorna i gränderna upp mot den gamla delen av staden.
Sport och Träning
I Megali Ammos erbjuds aktiviteter som bland annat vattensport, dykning och mountainbike. Det finns även möjlighet till vandring och klättring i omgivningarna.
Aktiviteter och sevärdheter
Ett tips är att utforska Skiathos vackra natur för olika friluftsaktiviteter. På Skiathos finns även ett stort utbud av båtutflykter.
Megali Ammos ligger perfekt för dig som vill upptäcka Skiathos. Här bor du nära Skiathos stad där de äldre delarna av staden lockar med förtjusande gränder. Bussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar, oavsett om du vill vandra, bada eller upptäcka någon liten by eller marknad längs sydkusten.
Utflykter
4x4 Adventure - med SUV till norra Skiathos
4x4 Adventure - med SUV till norra Skiathos
Skiathos har mycket mer än fina stränder och god mat att bjuda på. Välkommen att under en dag uppleva fyra olika delar av den okända, norra delen av Skiathos. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Skopelos och Alonissos
Skopelos och Alonissos
Följ med på en skärgårdskryssning till grannöarna Skopelos och Alonissos. Sevärdheter, folkliv, kultur och historia på en och samma dag. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Mamma Mia-turen
Mamma Mia-turen
Följ med på en heldagsutflykt med båt till grannön Skopelos där du får besöka inspelningsplatser från filmen Mamma Mia, Milia-stranden och Panormos. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Heliga Skiathos
Heliga Skiathos
Under några timmar lär vi känna ett par av Skiathos många kyrkor och kloster samt får veta mer om öns historia, religionen och vardagslivet samtidigt som vi upplever dofterna och atmosfären och beundrar arkitekturen. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Snorklingssafari
Snorklingssafari
Följ med oss på en underbar och speciell dag på havet då du får möjlighet att utforska undervattenslivet i norra Sporaderna. En perfekt dag för hela familjen! Enklare lunch och måltidsdryck ingår.
Läs mer om utflykten
Sol och hav – en dag på havet
Sol och hav – en dag på havet
Upplev Skiathos från sin allra bästa sida och njut av en härlig dag i solen. Det är kanske först när du ser ön från havet som du verkligen ser hur kontrastfylld och vacker den är. Detta är en riktig favorit! Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
We're sailing
We're sailing
Finns det något skönare än att vara ombord på en stor, praktfull segelbåt när himlen och havet tävlar mot varandra om att visa upp flest nyanser av blått? Heldagsutflykt där lunch och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Vinprovning
Vinprovning
Följ med och prova några av de mest utsöka vinerna som finns på vinlistan hos den nyöppnade och unika vinbodegan på Skiathos. Provsmakning och tilltugg ingår.
Läs mer om utflykten
Dykning i Skiathos kristallklara vatten
Dykning i Skiathos kristallklara vatten
Njut av den magiska värld som finns under vattenytan. En utflykt som passar både vana dykare och nybörjare. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Besök på ett hundhem och en smak av Grekland
Besök på ett hundhem och en smak av Grekland
En unik utflykt för dig som gillar hundar och vill göra en god gärning för Skiathos samt träffa lokalbefolkningen och njuta av det grekiska köket. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Skiathos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Lokalbussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar. Du kan även åka taxi till Skiathos stad och runt ön.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt på hotell

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i de flesta supermarkets och på många restauranger. Det finns uttagsautomater i Megali Ammos. Det går även bra att ta ut kontanter på banken, ta med passet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng och många trappor. Intensiv trafik i Skiathos stad, på ringvägen utanför staden, och längs kusten till det område där de flesta hotell ligger. Ta med ficklampa och reflex då flera vägar saknar belysning. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Megali Ammos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Skiathos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Megali Ammos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Skiathos flygplats till ditt hotell är ca 10 minuter (ca 2,5 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Transfern sker i buss eller minibuss. Till de flesta hotellen får man gå den sista biten, då bussen inte kan köra ända fram – se respektive hotellbeskrivning. Läs mer om transfer.

Vid kombinationsresa med Skopelos, där första veckan är i Megali Ammos ingår transfer mellan hotellen samt vid hemresan till flygplatsen. Transfer vid ankomsten, till hotellet i Megali Ammos ingår inte.

Vid kombinationsresa med Skopelos, där första veckan är på Skopelos ingår transfern från flygplatsen till Skopelos samt till hotellet i Megali Ammos. Transfer vid hemresan, till flygplatsen ingår inte.
Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
24°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
29°19°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
32°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
27°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Megali Ammos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.