Se hotell (10)

Resor till Megali Ammos

I Megali Ammos bor du nära stranden, med Skiathos stad på bekvämt promenadavstånd.

Megali Ammos betyder ungefär den stora stranden, och det stämmer, för stranden här är nästan en kilometer lång, med lagom långgrunt vatten och gott om sköna matställen om hungern skulle slå till när du är nere på stranden. Här kan du vänta dig en lugn och avkopplande semester eftersom Megali Ammos är stillsamt och fridfullt. Vill du ha lite omväxling är det lätt att ta sig in till Skiathos stad, där de äldre delarna av staden lockar med förtjusande gränder och varierad shopping, tillsammans med ett varierat nattliv som lyckas vara både sofistikerat och folkligt på samma gång.

Vings hotell i Megali Ammos

Hotellen i Megali Ammos är små, oftast inte mer än tjugo-trettio rum eller lägenheter, och lika ofta familjedrivna, vilket skapar en vänlig och lokal känsla. Om du bokar din resa hos Ving kan du välja att bo nere vid stranden eller lite längre inåt land, och givetvis kan du också välja om du vill bo i lägenhet eller hotellrum. Vi erbjuder ett tiotal välkända hotell som genom åren fått många svenska stamgäster, lika mycket för de låga priserna som för stämningen och atmosfären.

Se mer av Skiathos

Som de flesta öar i ögruppen Sporaderna är Skiathos en grön och lummig ö, med fruktodlingar, olivlundar och doftande pinjeträd och Megali Ammos ligger perfekt för att upptäcka ön; nära Skiathos stad, nära stranden och med flera möjligheter att resa runt och se mer av ön. Bussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar, oavsett om du vill vandra, bada eller upptäcka någon liten by eller marknad längs sydkusten.

Bra att veta
 • Strandnära hotell
 • Välkända hotell
 • Prisvärt boende
 • Fina stränder
 • Nära Skiathos stad
 • Kort transfer
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Megali Ammos

Väder
 • januari
13°7°
3
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • april
19°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
24°15°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
29°19°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
32°22°
11
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
32°22°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • september
27°19°
8
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • oktober
23°15°
5
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • november
18°11°
3
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • december
14°9°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Stränder
Cirka en kilometer utanför Skiathos stad ligger Megali Ammos-stranden.

Den stora stranden

Megali Ammos betyder ungefär den stora stranden. Det stämmer, då stranden är närmare en kilometer lång, med grovkornig sand. Vattnet är lagom långgrunt och längs stranden finns gott om tavernor och caféer om hungern skulle slå till. På stranden finns även solstolar och parasoll att hyra under säsong. I början av säsongen, fram till någon gång i mitten av juni pågår tilldelningen av licenser för uthyrning av bland annat solstolar, tavernor och strandbarer. Det kan medföra att dessa faciliteter inte har öppnat längs stränderna förrän tilldelningen avslutats.

Stränder på Skiathos

På Skiathos finns ett enormt utbud av inbjudande stränder. Inne i Skiathos stad finns inga stränder men cirka en kilometer utanför Skiathos stad ligger den populära Megali Ammos-stranden. På västra Skiathos finns ett tjugotal stränder samt den berömda Koukonariesstranden. Mellan dem finns även en uppsjö av större och mindre stränder att utforska.

Koukounaries Beach

Detta är öns mest kända strand som också kallas ''Chrisi Ammos-Golden sand'' eftersom sanden glittrar när solen strålar på den. Vattnet vid stranden är kristallklart och bakom stranden ligger en grönskande skog.

Mandraki

Ett vackert område med tre makalösa vikar; Mandraki, Elias och Angistros. Här väntar tre naturstränder med len sand och kritalklart vatten.

Kastro

Denna underbara lilla strand ligger vid den norra delen av ön, under den gamla medeltida huvudstaden av Skiathos. Stranden ligger gömd bland klipporna. Du når stranden med bil och promenad eller så kan du åka på en dagsutflykt med båt.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Megali Ammos under sommarhalvåret.

Flyget landar på Skiathos flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Megali Ammos. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från Skiathos flygplats till ditt hotell är ca 10 minuter (ca 2,5 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Transfern sker i buss eller minibuss. Till de flesta hotellen får man gå den sista biten, då bussen inte kan köra ända fram – se respektive hotellbeskrivning. Läs mer om transfer.

Vid kombinationsresa med Skopelos eller Alonissos, där första veckan är i Megali Ammos ingår transfer mellan hotellen samt vid hemresan till flygplatsen. Transfer vid ankomsten, till hotellet i Megali Ammos ingår inte.

Vid kombinationsresa med Skopelos eller Alonissos, där första veckan är på Skopelos/Alonissos ingår transfern från flygplatsen till Skopelos/Alonissos samt till hotellet i Megali Ammos. Transfer vid hemresan, till flygplatsen ingår inte.
Mat, dryck och nattliv
Längs med stranden i Megali Ammos finns flera mysiga restauranger, många av dem tillhör hotellen men har även öppet för allmänheten. Från Megali Ammos är det lätt att promenera in till Skiathos stad. Där finns ett bra utbud av restauranger, där det serveras både lokal, grekisk mat och internationella rätter. Du kan välja mellan klassiska tavernor och mer moderna restauranger. Många restauranger ligger i Skiathos gamla stadsdel samt nere vid hamnen.

Mat och dryck på Skiathos

Det grekiska köket är välkänt och omtyckt, och det finns alla möjligheter att frossa i den lokala matkulturen under din resa till Skiathos. Runt om på Skiathos finner du tavernor där det serveras landets traditionella husmanskost, och just dessa tavernor utgör en stor del av ön och Greklands charm. Kali oreksi – smaklig måltid!

Smårätter

Meze är ett arabiskt ord "Mazetik", som har tagit en mindre språklig omvandling. Ordet betyder "smak" och det förklarar helt enkelt vad du ska göra med maten. Beställ flera små rätter av olika karaktärer och se till att dela maten med alla vid bordet.

Tsatsiki
Den klassiska dippen med yoghurt, gurka och vitlök.

Melitsanosalata
Dipp gjord på aubergine.

Choriatiki salata
Den klassiska grekiska salladen, serveras med fetaost.

Saganaki
Friterad ost.

Kolokithakia tiganita
Friterad squash.

Oliver
Grekland är känd för sin kvalité av oliver och olivolja, det är landets främsta nationalprodukt. För att producera en god liter "extra jungfruolja" krävs mot 5-7 kilogram oliver. Det "gröna guldet" har alltid varit en viktig inkomstkälla och garanterar också ett långt liv bland lokalbefolkningen.

Dessert

Den vanligaste efterrätten är säsongens frukt. Grekiska kakor är ofta mycket söta – prova dig fram!

Drycker

Utbudet av drycker är stort och finns i flera prisklasser. Det mest populära grekiska ölet heter Mythos och det vanligaste vinet heter Retsina. Drycken Ouzo dricker många både innan och under måltiden. Det är ett slags brännvin kryddat med anis. Metaxa är en cognacvariant. Det är faktiskt vitt vin destillerat med ett antal kryddor och rosenblad. Metaxa kan bara produceras i Grekland och har stor popularitet bland lokala och besökare.
I Megali Ammos är nattlivet stillsamt. Kvällen tillbringar du möjligen bäst på en taverna med utsikt över havet. I Skiathos stad finns ett större utbud av barer och diskotek att spendera kvällen och natten på.

Nattliv

På Skiathos finns det kvällsnöjen för alla smaker. Skiathos stad är öns nöjescentrum med allt från loungebarer, musikbarer till utomhusnattlubbar där du kan dansar till gryningen. I Megali Ammos och Västra Skiathos är nattlivet lugnt, här njuter du av en drink i solnedgången på en taverna eller en mysig bar.
Shopping
Utbudet i Megali Ammos är blygsamt. I Skiathos stad däremot finns det gott om butiker med bra shopping. Dessa finns främst längs huvudgatan, Papadiamantis Street, och på sidogatorna i gränderna upp mot den gamla delen av staden.

Shopping på Skiathos

Sporaderna är inte känt för att vara något shoppingparadis, men det finns ändå en del spännande butiker med kläder, skor, smycken och diverse accessoarer. Det finns även ett flertal souvenirbutiker på öarna och butiker som säljer bland annat t-shirts, saronger och strandleksaker. I Skiathos stad är shoppingutbudet störst.
Aktiviteter och sevärdheter
Ett tips är att utforska Skiathos vackra natur för olika friluftsaktiviteter. På Skiathos finns även ett stort utbud av båtutflykter.

Aktiviteter på Skiathos

På Skiathos finns mycket att se, om än i mindre skala. Här erbjuds ett stort utbud av båtutflykter runt ön och till närliggande öar. Att utforska Skiathos med buss är alltid en uppskattad aktivitet. Ön är inte större än att du kan korsa den med lokalbussen på en dryg halvtimme, och var som helst kan du stiga av för att utforska omgivningarna.
Megali Ammos ligger perfekt för dig som vill upptäcka Skiathos. Här bor du nära Skiathos stad där de äldre delarna av staden lockar med förtjusande gränder. Bussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar, oavsett om du vill vandra, bada eller upptäcka någon liten by eller marknad längs sydkusten.

Skiathos – dramatiska naturupplevelser

Ett tips är att utforska Skiathos vackra natur. Hyr gärna en jeep och kör upp i bergen för att ta en titt på öns kloster och kyrkor eller den gamla huvudstaden Kastro. Sedan kan du fortsätta mot de mer svåråtkomliga stränderna på öns nordvästliga sida.

Skopelos – En populär ö

Skopelos är en sevärdhet i sig själv och ett paradis för den som tycker om att vandra i naturen. Ön är den blåsigaste av de sporadiska öarna, och det kan tidvis vara svårt att ta sig både hit och härifrån. Själva ön är knappt 100 km², med cirka 6.000 invånare, varav ca 3.500 i huvudstaden Skopelos. Glossa är öns näst största stad, och ligger vackert till på bergsluttningarna på norra sidan. Den här ön är den som är mest populär bland grekerna själva, och det sätter sin prägel på öns folkliv och tavernor.

Alonissos – grön och vacker

Alonissos är lite mindre är Skopelos, och har bara hälften så många invånare. Liksom många andra öar i Sporaderna är Alonissos en sevärdhet i sig själv: grön, vacker och bördig. Många konstnärer har dragits till ön, både för dess skönhet och för dess lugn. Alonissos gamla huvudstad Palaia Alonissos ligger vackert högt över havet. Öns enda hamnstaden heter Patitiri, och det är härifrån man tar badbåtar till de olika stränderna och de närmaste grannöarna.

Halvön Bourtzi

Missa inte en kväll på halvön Bourtzi, som ligger mellan stadens två hamnar. Här kan du avnjuta en drink i solnedgången tillsammans med en konsert eller annan underhållning.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Skiathos är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Lokalbussarna från Skiathos stad passerar genom Megali Ammos, så det är bara att hoppa på och stiga av där det passar. Du kan även åka taxi till Skiathos stad och runt ön.

Hur du tar dig runt på Skiathos

Då Skiathos är en liten ö så är lokaltrafiken ganska begränsad, men det finns lokalbuss, båtar till grannöarna och taxiservice.

Buss

På Skiathos kan du ta dig runt med lokalbussar. Bussarna går flera gånger om dagen mellan staden och Koukounaries. et finns en rutt som bussarna kör som täcker den sydliga delen på ön, där vi har våra hotell. Du behöver inte planera alltför mycket i förväg – hoppa på och stanna där du vill. Bussen avgår cirka varje halvtimme mellan 08:00–23:00.

Båt

På Skiathos kan du ta dig runt med lokalbussar. Bussarna går flera gånger om dagen mellan staden och Koukounaries. Du behöver inte planera alltför mycket i förväg – hoppa på och stanna där du vill.

Taxi

Alternativt finns det också taxi som du kan ta för att komma runt på ön. Taxistationen och bilarnas utgångspunkt är nere vid hamnen i Skiathos stad. Taxis kör dygnet runt och nedanför hittar ni cirkapriser med utgångspunkt vid hamnen i Skiathos stad.

Till fots

Det är möjligt att köpa en vandringsguide på ön för att utforska någon av de vackra lederna.
Fakta

Vår service på resmålet

I perioden maj till september kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt på hotell

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i de flesta supermarkets och på många restauranger. Det finns uttagsautomater i Megali Ammos. Det går även bra att ta ut kontanter på banken, ta med passet.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Kuperad terräng och många trappor. Intensiv trafik i Skiathos stad, på ringvägen utanför staden, och längs kusten till det område där de flesta hotell ligger. Ta med ficklampa och reflex då flera vägar saknar belysning. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Hotellen i Megali Ammos är små, oftast inte mer än tjugo-trettio rum eller lägenheter, och lika ofta familjedrivna, vilket skapar en vänlig och lokal känsla. I Megali Ammos ligger flera hotell vid stranden.

Resa med barn till Skiathos

Några stränder på Skiathos är barnvänligt långgrunda, exempelvis Koukounaries på västra Skiathos och Megali Ammos-stranden. De flesta hotell på Skiathos är lite mindre och saknar faciliteter för barn som barnpool, men de är minst lika familjevänliga och välkommande. Flera hotell har nivåskillnader och terrängen är överlag kuperad på Skiathos.
Sport och Träning
I Megali Ammos erbjuds aktiviteter som bland annat vattensport, dykning och mountainbike. Det finns även möjlighet till vandring och klättring i omgivningarna.

Sport och träning

På Skiathos erbjuds aktiviteter som bland annat vattensport, dykning och mountainbike. Det finns även möjlighet till vandring och klättring. Skopelos är en vacker ö och ett paradis för dig som tycker om att vandra i naturen. Öns näst största stad heter Glossa och är en sevärdhet i sig själv där den ligger vackert på bergssluttningarna på öns norra sida.

SÖK DIN RESA TILL Megali Ammos
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.