Se hotell (2)

Resor till Skala Kallonis

På en resa till den mysiga lilla fiskebyn Skala Kallonis lever man i ett lugnt tempo, där man mest rör sig kring stranden och tavernorna runt torget.
Skala Kallonis är en mysig liten fiskeby med ett lugnt tempo och en handfull hotell, som ligger längst inne i Kallonibukten, väl skyddad från väder och vind. Eftersom det dessutom är ovanligt flackt är detta ett av de mest barnvänliga resmålen på ön. Byn är känd över hela Grekland för sitt sardinfiske, och för dig som gillar denna nyttiga delikatess blir restaurangbesöken en av flera höjdpunkter på din resa. Med tanke på byns ringa storlek finns det förvånansvärt många restauranger, som överlag håller en mycket hög klass – och en låg prisnivå. De flesta restauranger och caféer ligger på det mysiga lilla torget vid hamnen, och längs med de två gator som löper parallellt med stranden.

Barnvänligt hotell i Skala Kallonis

Aeolian Gaea är det givna valet om du ska resa med barn till Skala Kallonis. Här bor du i rymliga och bekväma lägenheter på ett av Lesbos bästa hotell. Som ett litet extra kan du i restaurangen njuta av hotellets egenodlade frukt och grönsaker, kanske tillsammans med en skvätt olivolja från den egna olivlunden.

Gott om plats på stranden

Stränderna i Skala Kallonis sträcker sig någon kilometer på ömse sidor om den lilla hamnen, så det finns alltid gott om plats. Här kan även små barn släppas lösa eftersom bägge stränderna är långgrunda och väl skyddade från stora vågor eftersom de ligger längst in i en bukt. Blir du hungrig eller törstig behöver du bara resa dig och gå några få steg till närmaste strandbar eller taverna.

Populärt bland fågelskådare

Skala Kallonis lockar varje år till sig många fågelskådare som reser hit för att skåda det stora antalet flyttfåglar som mellanlandar här. Framför allt på våren och hösten kan man beundra mängder av mer eller mindre sällsynta arter, men året runt kan man studera de flamingos som håller till vid saltsjöarna i den östra delen av Kallonibukten.

Utforska ön

Skala Kallonis läge mitt på Lesbos gör den till en bra utgångspunkt för vidare kortare och längre resor på ön. Den romantiska medeltidsbyn Molivos, med sin mysiga hamn och vackra arkitektur, är nästan ett måste att besöka när man är på Lesbos. Den unika "förstenade skogen" strax väster om Antissa är också värd en resa, liksom den livliga huvudstaden Mytilini. På vägen får du uppleva det vackra landskapet, som präglas av gröna sluttningar och oändliga olivlundar.
Bra att veta
  • Familjehotell
  • Strandnära hotell
  • Kilometerlånga sandstränder
  • Barnvänliga stränder
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Skala Kallonis

SÖK DIN RESA TILL Skala Kallonis