Gambia

Gambia

Gambia

Gambia är det mest solsäkra resmålet i hela Vings värld, men det lilla landet i Västafrika bjuder på mer än sol och bad: god mat, spännande utflykter och en atmosfär som du inte finner någon annanstans. Nu kan du dessutom kombinera din resa med en minnesvärd rundresa i Senegal.

Läs mer om Gambia Dölj text

De långa gyllengula stränderna kallas ofta för Gambias guld och sträcker sig i princip längs hela kusten, från Cape Point vid Gambiaflodens mynning till Brufut i söder. Några av de absolut vackraste hittar du i Kotu och i Bijilo. Men Gambia är inte bara sol och bad. Du kan också se fram mot spännande mat på någon av alla de lokala restauranger som frestar med lokala rätter till minst sagt rimliga priser, och Ving har ett stort utbud av utflykter som visar många olika sidor av detta lilla men innehållsrika land.

Nyhet: Sunprime i Gambia
Nu kan du boka en skön vecka eller två på ett Sunprime i Gambia. I januari 2019 öppnar Sunprime Tamala Beach, med designade sviter, spa, sköna träningsmöjligheter och perfekt läge vid stranden i Kotu.

Rundresor från Gambia
Vill du passa på att se mer av det riktiga Afrika under din vistelse rekommenderar vi att resa på en rundresa till Senegal. Välj mellan 5 och 8 dagars rundresa och avsluta med en härlig vistelse med sol och bad på Gambias kust. Båda rundresorna innehåller minnesvärda upplevelser som bland annat safari i Fathala Wildlife reserve, Senegals huvudstad Dakar, ön Islé de Goree med dess grymma historia med slavhandel och ett besök i en lokal skola. Du som inte kan få nog av afrikansk kultur ska utan tvekan välja den längre rundresan, då får du dessutom besöka jazzens afrikanska huvudstad Saint Louis, åka på safari i det relativt okända reservatet Bandia och i fågelreservatet Djoudjs Wetland Reserve.

När är det bäst väder i Gambia?
Gambia har ett tropiskt klimat som kan delas upp i två årstider, en kort regnperiod mellan juli och oktober och en torrare period från december till april. Kusten, i området runt Banjul där Vings hotell ligger, har en konstant dagstemperatur på 30 grader året om. Under vintern, som är högsäsong, kan temperaturen vara någon grad lägre och det regnar knappast alls. Vattentemperaturen ligger stabilt på 21-25 grader. I juli/augusti börjar regnperioden, som vanligtvis sträcker sig till oktober. Regnperioden innebär dock inte att det regnar oavbrutet. Nederbörden kommer i allmänhet som kraftiga, ganska korta skurar. Däremellan skiner solen och i vattnet är det 22-28 grader. Svalaste månaderna på året är januari och februari, då sjunker temperaturen till knappa 20 grader nattetid.

  • Valuta: Dalasi (GMD)
  • Antal resmål:  2
  • Antal hotell:  22

Direktflyg till Gambia

Billiga flygbiljetter
Boka billiga flygbiljetter

Upplev fantastiska resmål

Rundresor i Gambia
Rundresor i Gambia och Senegal

Sunprime Tamala Beach

Sunprime Tamala Beach, Gambia
Nyhet! Vuxenhotell vid havet

En tur till Gambias hjärta

Gambia blogg

Läs om en inspirerande tur längs Gambiafloden med norska resebloggaren Elisabeth.

GlobetrotterElisa i Gambia