Hotell (21)

Resor till Gambia

Välkommen till det mest solsäkra resmålet i hela Vings värld. Här finns dock mer än bara sol och bad, under din vistelse kan du förvänta dig både spännande upplevelser och en atmosfär som du inte finner någon annanstans.

De långa, gyllengula stränderna sträcker sig i princip längs hela kusten, från Cape Point vid Gambiaflodens mynning till Brufut i söder. Men Gambia är inte bara sol och bad. Du kan också se fram mot spännande maträtter till rimliga priser, och ett stort utbud av utflykter som visar många olika sidor av detta lilla, men innehållsrika, land.

Upplev den lokala kulturen

Här kan du förvänta dig en spännande kultur, historia, natur och folkliv, annorlunda från alla andra platser i Vings värld. Vill du veta mer om hur lokalbefolkningen lever kan du besöka Tanji Village Museum, en uppbyggd by och ett levande museum. Ett annat tips är att besöka staden Banjul med sitt myller av folkliv och marknader där du kan köpa allt mellan himmel och jord -glöm inte att pruta.

Se mer av det riktiga Afrika

Vill du passa på att se mer av det riktiga Afrika rekommenderar vi en rundresa till Senegal, som du kan runda av med en härlig vistelse med sol och bad på kusten. Under rundresan får du vara med om minnesvärda upplevelser som safari i Fathala Wildlife reserve, Senegals huvudstad Dakar, ön Islé de Goree med dess grymma historia med slavhandel och ett besök i en lokal skola.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Gambia?
Gambia har ett tropiskt klimat som kan delas upp i två årstider, en kort regnperiod mellan juli och oktober och en torrare period från december till april. Kusten, i området runt Banjul där Vings hotell ligger, har en konstant dagstemperatur på 30 grader året om. Under vintern, som är högsäsong, kan temperaturen vara någon grad lägre och det regnar knappast alls. Vattentemperaturen ligger stabilt på 21-25 grader. I juli/augusti börjar regnperioden, som vanligtvis sträcker sig till oktober. Regnperioden innebär dock inte att det regnar oavbrutet. Nederbörden kommer i allmänhet som kraftiga, ganska korta skurar. Däremellan skiner solen och i vattnet är det 22-28 grader. Svalaste månaderna på året är januari och februari, då sjunker temperaturen till knappa 20 grader nattetid.

Resor till Gambia

Gambia
  • Stränder
  • Mat & Dryck
  • Sevärdheter
Gambia är det mest solsäkra resmålet i hela Vings värld, men en resa till det lilla landet i Västafrika rymmer mer än sol och bad på fina stränder: god mat, spännande utflykter och en unik atmosfär.

Erbjudanden till Gambia

Rundresor

Rundresor i Gambia och Senegal

Kombinera din resa till Gambia med en veckas rundresa i Senegal, eller få en smak av Gambia och Senegal under en fem dagars resa och avsluta med några avkopplande dagar vid kusten.

SÖK DIN RESA TILL Gambia