Utflykter, Larnaca

Välkommen till din semester. Varför inte krydda den med en utflykt eller två? Vår personal har tillsammans med våra lokala partners satt ihop ett noga utvalt och utprovat utflyktsprogram. Det följer vi sedan upp och förnyar med hjälp av bland annat de kundundersökningar där du och våra andra gäster får lämna sina synpunkter. På så vis kan vi alltid erbjuda aktuella och intressanta upplevelser, och vissa av dem kan du förboka redan hemifrån, så är du säker på att du har en plats när du kommer till din semester.

Det finns flera fördelar med att boka din utflykt hos Ving: alla nödvändiga försäkringar finns på plats och alla säkerhetskrav är uppfyllda. Dessutom finns tydliga regler för om- och avbokning, och för vad som ingår i priset. Dessutom: skulle du få problem eller bli missnöjd med utflykten vet du alltid var du ska vända dig. Allt det där får du på köpet när du bokar utflykten hos Ving.

Observera att utflyktsprogrammet till och med sommaren 2021 är reducerat, och att vissa aktiviteter kan ändras med kort varsel pga covid-19. Till exempel det finnas krav på ansiktsmask eller att besök på restauranger ersätts med matpaket som deltagarna får med sig på utflykten. Läs mer på resmålets lokala Mysite

.

Praktisk information om våra utflykter

Nicosia - den delade staden, kan bokas hemifrån

Nicosia - den delade staden, kan bokas hemifrån

Cyperns huvudstad har mycket att erbjuda, oavsett om du är intresserad av folkliv, historia, sevärdheter eller shopping. Heldagsutflykt med buss. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Många tror att Nicosia är en storstad med bara trafik och varma gator, men det finns smultronställen som inte alla känner till. Denna dag kör bussen oss till de gamla stadsdelarna. Här kan du i lugn och ro gå runt och utforska shoppingmöjligheter och kultur i de smala gränderna och på gågatorna. Passa gärna på att köpa lite cypriotiskt hantverk.

I denna del av staden skyddar ofta träd och stora parasoller från den heta solen. Det är skönt att slå sig ner på en uteservering, koppla av med typisk grekisk musik i bakgrunden, dricka något läskande och betrakta människorna som passerar förbi.

Intill den gamla stadsdelen finns den venetianska stadsmuren med anor ända från 1560-talet. Den gamla vallgraven är i dag ett grönområde med växter av många olika slag. Det finns även ett livligare stadsområde med toppmoderna butiker med brett sortiment.

Makarios är en av många kända och respekterade personer som har levt och verkat på Cypern. Varför, får du veta under denna dag. Vi får också se statyn av honom utanför hans palats, som idag är säte för ärkebiskopen.

Under den här turen får du veta mera om Nicosia, Cyperns modernare historia och en hel del om Gröna linjen. Det enda du behöver göra är att ta på bekväma promenadskor och följa med i vår buss.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guidning.

Mat & dryck:
Ingår ej.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.30-16.30.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera och lunchpengar.

Övrigt:
Det finns också möjlighet att gå över på den turkiska sidan på egen hand, i så fall behöver du ta med dig passet. Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän.

Cyperns pärlor, det bästa av Troodosbergen – kan bokas hemifrån

Cyperns pärlor, det bästa av Troodosbergen – kan bokas hemifrån

En innehållsrik heldagsutflykt till Troodosbergen med vingårdar, gamla byar och betagande vyer över Cyperns vackra landskap. Entré till vingården ingår. Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Bussturen från sydöstra kusten tar oss genom Limassol och Fassouri, där vi passerar de fruktodlingar som ligger längs vägen. Resan fortsätter upp i Troodosbergen och vackra Omodhos som ligger i hjärtat av de vinproducerande byarna. Vi vandrar längs de kullerstensbelagda gatorna som ringlar sig fram bland gamla, traditionella byggnader och får se en del av hur det gamla Cypern såg ut. Här besöker vi även Heliga Korsets kyrka och byns torg där du kan ta en kaffe på ett av de trevliga kaféerna eller provsmaka något av de lokalt producerade vinerna i butikerna.

Utflykten fortsätter till Platres, en gammal by där vi stannar till för lunch på en traditionell restaurang. Efter den smakfyllda lunchen besöker vi en vingård där du får följa med igenom de olika leden i vinproduktionen. Du får även provsmaka flera sorters viner för att finna just din favorit. Den moderna vinindustrin startade på Cypern i mitten av 1800-talet men på ön har det framställts vin närmare 5000 år tillbaka i tiden.

Bussturen går sedan vidare genom vackra landskap och bergsbyar innan vi återvänder tillbaka till ditt hotell.

Under utflyktens gång får ni lära er mer om livet på Cypern, den grönskande naturen och vinproduktion.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Måltider och dryck ingår inte.

Entré:
Ingår till vingården.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.30-17.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Kamera och lunchpengar.

Övrigt:
Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän.Jeepsafari i Troodosbergen - kan bokas hemifrån

Jeepsafari i Troodosbergen - kan bokas hemifrån

Ett annorlunda och fartfyllt sätt att uppleva ön. Vi njuter av naturen, den goda maten och de vackra vyerna. Cypriotisk meze och en dryck ingår.

Läs mer Dölj

Denna jeepsafari ger häftiga naturupplevelser och fina bilder av ett genuint Cypern. Du får se fantastiska vyer från några av de mest svåråtkomliga platserna på ön. Under dagen görs också ett besök vid ett kloster.

Vi fortsätter färden genom ett orört landskap och pittoreska små samhällen, tills vi når byn Lefkara. Här får du möjlighet att uppleva byns små gator och gränder och kanske köpa en souvenir med hem i form av ett silversmycke eller en duk i butiken, som vi stannar till vid. Här tillverkas de världsberömda Lefkara-dukarna efter mycket gamla traditioner.

Tillbaka i jeeparna fortsätter vi till byn Arakapas. Därefter åker vi genom en pinjeskog till en traditionell bergsby för att äta lunch. Här befinner vi oss på högre höjd uppe bland bergen och kan därför njuta av en något lägre temperatur och en fantastisk utsikt över bergslandskapet.

Utanför byn Platres ligger vattenfallen Kaledonian som är Cyperns största och vackraste. De är kända för sitt friska och klara vatten och sina vackra omgivningar. Färden dit går genom en tät skog.

På vägen tillbaka till hotellet passerar vi genom byar med stenhus, många av dem hundratals år gamla.

Den här utflykten är ett perfekt sätt att få uppleva Cyperns fina natur på nära håll.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Cypriotisk meze och en dryck per person.

Tid:
Heldag, ca kl. 07.30-18.00.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Bekväma skor. Badkläder och handduk.

Övrigt:
Tänk på att vid besök i kyrkor och kloster måste man ha täckta axlar och knän. Jeeparna har plats för nio personer och är stängda för att skydda mot solen. Programmet kan variera efter olika väderförhållanden.

Solnedgång på havet, All Inclusive - kan bokas hemifrån

Solnedgång på havet, All Inclusive - kan bokas hemifrån

Följ med på en populär båttur. Koppla av med sol och bad innan du njuter av en god middag i solnedgången. All Inclusive ingår. Utflykten körs juni-september.

Läs mer Dölj

Detta är en båttur som blivit mycket populär och vi har därför sett till ha minst en avgång per vecka för alla som vill njuta av solnedgången till havs.

Du hämtas med buss i närheten av ditt hotell och körs till katamaranen som ligger i Protaras. Vi seglar sedan ut i Famagustabukten där vi badar och snorklar i det turkosblå vattnet. På båten finns det gott om plats för att sola sig på däck.

Efter en stund går solen ned och havet speglar den vackra solnedgången. Temperaturen är nu perfekt och du kan njuta av kvällssvalkan efter en varm dag.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat & dryck:
Middag, All Inclusive, buffé med cypriotisk och internationell mat samt öl, vin och mineralvatten ingår.

Tid:
Eftermiddag/kväll, ca kl. 15.30-20.30.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk och kamera.

Övrigt:
Turen utgår från Sunwing Resort i Ayia Napa. Gäster i Limassol och Larnaca står själva för transport till och från Ayia Napa.

Norra Cypern - Famagusta och Salamis, kan bokas hemifrån

Norra Cypern - Famagusta och Salamis, kan bokas hemifrån

Välkommen med på en spännande resa till norra Cypern! Måltider och dryck ingår inte.

Läs mer Dölj

Cypern är ett av de få länder i världen som är uppdelat i två delar, ett faktum som starkt har bidragit till att forma dagens Cypern. Vi tar med dig till den norra delen av ön, som varit ockuperad sedan 1974.

Vi inleder dagen med att korsa gränsen vid Strovilia, för att sedan åka vidare mot Famagusta. Detta namn väcker starka känslor hos cyprioterna, då staden en gång var ett viktigt ekonomiskt centrum för de grekcypriotiska invånarna. Famagusta var ett omtyckt resmål för solsugna skandinaver fram till ockupationen 1974.

Famagusta har många fina exempel på medeltidsarkitektur från östra Medelhavet. Staden försvaras både av skyddsvallar och av fästningsanläggningen nere vid hamnen. Venetianerna byggde fästningen under tidigt 1500-tal och gav den namnet Othello.

Under dagen besöker vi också den antika ruinstaden Salamis. Dess historia sträcker sig tillbaka till år 1100 f. Kr. och den var Cyperns huvudstad fram till cirka 670 e. Kr. då invånarna flyttade till Famagusta, ett stycke söderut.


Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

I priset ingår:
Transport och guidning.

Mat & dryck:
Ingår inte.

Tid:
Halvdag, ca kl. 08.00-15.00.

Färdledning:
Skandinavisktalande guide.

Bra att ta med:
Lunchpengar. Glöm inte passet!

Båttur San Antonio – kan bokas hemifrån

Båttur San Antonio – kan bokas hemifrån

En härlig dag på havet med vackra vyer och klarblått vatten, för våra gäster över 18 år. Mat och dryck ingår.

Läs mer Dölj

Vill du njuta en av semesterdagarna ute på Medelhavets klara vatten med fri dricka och en åldersgräns på 18 år? Då har du hittat helt rätt, Båten San Antonio tar oss ut på en avkopplande tur längs med kusten och upp mot Famagusta-området.

Famagusta är den kända spökstaden, som före oroligheterna var en berömd och populär semesterort. På grund av turkarnas invasion 1974 står turistdelen Varosha idag öde och tom. Vi passerar också Cape Greco som främst är känt för att det är här solen går upp först i Europa.

Under dagen gör vi flera stopp så att alla får chans att bada och snorkla. Lunch och dryck serveras ombord.

På eftermiddagen styr kaptenen båten tillbaka till Protaras.

Boka hemifrån:
Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”.

Mat och dryck:
Buffé med cypriotiska och internationella rätter samt ett urval av lokala drycker ingår.

Tid:
Halvdag, ca kl. 08.30-15.30.

Färdledning:
Engelsktalande lokalguide.

Bra att ta med:
Badkläder, handduk, kamera och solkräm.

Övrigt:
Snorkelutrustning finns att låna ombord.
Utflykten utgår från Sunwing Sandy Bay Beach i Ayia Napa. Gäster i Larnaca står själva för transport till och från Ayia Napa.