Santa Cruz och Puerto de la Cruz

Följ med på en tur på den norra delen av ön, med besök i öns huvudstad Santa Cruz, och den charmiga staden Puerto de la Cruz. Måltider och dryck ingår inte.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Fredag med start 4 oktober 2024.
 • Längd:
  Heldagsutflykt , cirka kl. 08.00-17.30.
 • Pris:
  35 EUR per vuxen, 20 EUR per barn.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Kontanter, en varm tröja, badkläder och solfaktor.
 • Övrigt:
  För gäster som bor i San Miguel de Abona tar du dig till Los Cristianos på egen hand, ca 15 km bort där utflykten startar.

  Utflykten arrangeras från oktober till april. Den 1/11 och 6/12 är utflykten inställd på grund av helgdag i Spanien.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vårt första stopp är Teneriffas huvudstad Santa Cruz, vars hamn varit av stor betydelse i flera hundra år. Än idag är det en av Spaniens mest trafikerade hamnar, och alldeles i närheten ligger Plaza de España, som anses vara Spaniens största torg, med en stor damm och ett livligt folkliv. Vill du shoppa lite grann finns goda möjligheter längs med gatorna mellan Plaza de España och Plaza de Candelaria, och du bör inte missa ett besök på Mercado de Nuestra Señora de Africa, en livlig basar och matmarknad där du hittar många lokala specialiteter.

Efter Santa Cruz fortsätter vi upp till Puerto de la Cruz, Kanarieöarnas första riktiga badort, men också en vacker stad med mycket att se och göra. Playa Jardin och havsvattenpoolerna Lago Martianez är välkända för sina badmöjligheter, och längre in i staden väntar smala gränder med välbevarade hus med många fina exempel på de typiska kanariska träbalkongerna. Blir du hungrig väntar några av Teneriffas bästa restauranger och vill du ta en lugn promenad innan hemfärden rekommenderas ett besök i den botaniska trädgården, grundad 1788, och med växter från hela världen.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.