Similan Islands, de nio öarna

Similan Islands är en av Thailand mest kända ögrupper. Öarna är kända för vackra stränder, som gjorda för en hel dag med snorkling och dykning. Enklare frukost, lunch, snacks och förfriskningar ingår.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Alla dagar.
 • Längd:
  Heldagsutflykt cirka kl. 04.00-19.00
 • Pris:
  4300 THB per vuxen, 2850 THB per barn.

  Angivet pris gäller för vintern 2023/2024. Priserna för vintern 2024/2025: vuxen, 4600 THB och barn 3150 THB. Barnpriset gäller för barn 4-12 år. Enklare frukost, lunch och snacks på båten samt förfriskningar ingår. Övriga drycker finns att köpa.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 4 år eller äldre.
 • Bra att ta med:
  Badkläder, handduk och solkräm med hög skyddsfaktor. Ta även med en varm tröja till turen, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.
 • Övrigt:
  Lån av snorklingsutrustning ingår. Utflykten passar inte dig som har ryggproblem och av försäkringsskäl tillåts inte gravida eller passagerare över 75 år att delta på denna utflykt. För att förbättra komforten för alla passagerare, rekommenderar vi att du tar med öronproppar om du är känslig för höga ljud. Vissa sittplatser på båten kan vara mer utsatta för motorbuller. Pass eller passnummer måste tas med. Vänligen observera att bussresan är ca 1,5-2,5 timme beroende på trafik.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Tidigt på morgonen kommer vår transferbuss till ditt hotell för att köra dig till Tao-Than Pier vid Markham Café i Khao Lak. Där du går ombord på båten för att åka ut till Similan Islands och vårt första stopp: Donald Duck Bay. Här blir det tid för sol och bad och kanske en vandring upp till Sail Rock för att njuta av både naturen och utsikten.

Nästa anhalt är Princess Bay, där lunchen serveras. Du väljer själv om du vill ägna tid åt Princess Bay, eller ta en kort promenad bort till Honeymoon Beach, eller varför inte njuta av bägge två? Här kommer finnas gott om tid för både sol, bad och snorkling, innan vi under eftermiddagen återvänder till Phuket.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.