Det berömda Phuket

Följ med på en utflykt på Phuket, med kultur, folkliv och verksamhet. Måltider ingår inte.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Söndag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 11.00-22.00
 • Pris:
  1390 THB per vuxen, 695 THB per barn.

  Barnpriset gäller för barn 3-11 år. Inga måltider ingår, finns att köpa på marknaden. OBS: utflykten som arrangeras den 24 april (2024) och samtliga utflykter som arrangeras under vintern 2024/2025 får ändrade priser och en ny rutt: kvällsturen börjar med besök i Phukets största och äldsta tempel – Wat Chalong. Vidare besöker vi utsiktsplatsen Promthep Cape för att skåda den vackra solnedgången över Phuket. Därefter fortsätter vi till den livliga nattmarknaden Phuket Night Market för ett längre stopp med härlig kvällsshopping bland upplysta marknadsstånd. Längd: kl. 15.00-23.00. Pris: 1890 THB per vuxen, 1190 THB per barn.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Toalettpapper, långärmad tröja, strikt klädsel rekommenderas när vi besöker tempel, det innebär täckta knän och axlar. Ta även med en varm tröja till hemresan, då det kan bli kallt i bussen på grund av luftkonditioneringen.
 • Övrigt:
  Pass eller passnummer behövs vid bokning av utflykten.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Under en heldag tar vi oss till det lite mer lokalt präglade östra Phuket. Här får vi ta del av och uppleva både kultur och nöje.

Dagen börjar med att vi tar oss till Gems Gallery där vi får en presentation av de ädelstenar som finns i Thailand. Efter rundturen får vi möjlighet att se det stora utbudet av smycken som görs här.

Sedan fortsätter vi till Phukets största och äldsta tempel – Wat Chalong, ett munktempel vars område är över 200 år gammalt. Wat Chalong består egentligen av tre tempel, som vi besöker. Under rundvandringen får vi lära oss mer om buddhismen. Vi får se hur buddhisterna använder sina viktiga symboler: lotusblomman, rökelsen, stearinljusen och bladguldet.

Efter Wat Chalong kör vi mot Phuket Towns centrum som är en smältdegel av nationaliteter, traditioner och historia. Det har satt sin prägel på de centrala delarna av staden, som är på väg att bli upptaget på Unescos världsarvslista. Det på grund av den unika byggstilen och den välbevarade och sevärda arkitekturen. Den centrala stadsdelen uppfattas som lugn och avkopplande under dagtid, men framåt sen eftermiddag börjar det hända saker och ting. Då öppnas nämligen ett otal av marknadsstånd och butiksbodar. Det osar av energi, dofter, liv och aktivitet. Därför tar vi oss genom gatorna till fots och tar in miljön med alla våra sinnen.

Därefter fortsätter vi till den största marknaden på hela Phuket, Phuket Night Market, där allt är så billigt att du nästan inte behöver pruta. Här kan du fynda allt från kläder, skor och väskor till krimskrams, musik och mat. En alldeles perfekt avslutning på dagen.

Observera att utflykten som arrangeras den 24 april (2024) och samtliga utflykter som arrangeras under vintern 2024/2025 får ändrade priser och en ny rutt: kvällsturen börjar med besök i Phukets största och äldsta tempel – Wat Chalong. Vidare besöker vi utsiktsplatsen Promthep Cape för att skåda den vackra solnedgången över Phuket. Därefter fortsätter vi till den livliga nattmarknaden Phuket Night Market för ett längre stopp med härlig kvällsshopping bland upplysta marknadsstånd. Längd: kl. 15.00-23.00. Pris: 1890 THB per vuxen, 1190 THB per barn.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.