Mountain Adventure

Besök klostret klostret Panagouda och Thassos högsta berg Ipsarion på denna heldagsutflykt med fyrhjulsdrivna bilar.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Tisdag och fredag
 • Längd:
  Heldagsutflykt , ca kl. 09.00-17.30
 • Pris:
  85 EUR per vuxen, 75 EUR per barn.

  Smörgås och vatten ingår.
 • Språk:
  Engelsktalande guide.
 • Åldersgräns:
  För att delta på denna utflykt behöver du vara 6 år eller äldre.
 • Bra att ta med:
  Vattenflaska, snacks och rejäla skor samt kläder som täcker axlar och knän för besök i klostret. Det är inte tillåtet att fotografera inne i klostret.
 • Övrigt:
  Utflykten innehåller körning offroad. Den rekommenderas därför inte om du har funktionshinder, är gravid eller för små barn då terrängen är ojämn och det inte finns barnstolar. Ändringar i programmet kan förekomma.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Dagen börjar med att du blir hämtad på hotellet av en bil med chaufför från arrangören. Vi börjar dagen från Maries och första stoppet blir vid klostret Panagouda, ovanför Skala Marion. Kyrkan har vackra fresker och inne i klostret kan finnas så kallat 'heligt vatten' som av ortsbefolkningen sägs ha helande krafter.

Från klostret åker vi upp i Thassos berg, och du får chansen att se öns högsta berg; Ipsarion, 1206 meter över havet, och från vars topp man en molnfri dag har en fantastisk utsikt över ön och så långt bort som till Samothraki, Limnos och Mount Athos.

Därefter kör vi tillbaka mot den sjö som ligger en bit utanför Maries. Utflykten avslutas med en chans att få köpa lokalproducerade honungsprodukter.

Vi tar oss sedan hem längs småvägarna och du blir avsläppt vid ditt hotell.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.