Tre öar

Följ med på en heldag på havet och besök de tre grannöarna Kalymnos, Pserimos och Plati. Turen innehåller både upplevelser och badstopp.

  Snabbfakta

 • Dag:
  Tisdag
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 09.00-17.30.
 • Pris:
  50 EUR per vuxen, 25 EUR per barn.

  I priset ingår busstransport till och från hamnen i Kos stad, båtresan samt lunch utan dryck (finns att köpa).
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Badkläder och handduk. Snorklingsutrustning kan med fördel tas med.
 • Övrigt:
  På båten kan du köpa drycker och snacks (endast kontanter accepteras).
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi färdas med en av de vackraste båtarna i hamnen. Båten är rymlig med plats att ligga på däcket och njuta av solen och den friska vinden och ha en underbar dag på havet.

Vårt första mål är ön Pserimos som har två kyrkor, omkring 35 bofasta invånare och en skola med endast två elever. Här kan du slå dig ner på ett strandcafé och köpa det läskande iskaffet frappé eller bada vid den fina stranden.

Nästa stopp är Kalymnos som är en av de större och folkrikaste öarna i Tolvöarna med omkring 16.000 invånare. Ön kallas för svampdykarnas ö och givetvis besöker vi en svampbutik i öns huvudstad Pothia. Här får vi klämma och känna på denna naturprodukt som lämpar sig lika bra att tvätta sig med som för biltvätt och skoputsning. En riktigt fin present att ta med hem är det också. Vi får höra om svampdykarnas farliga yrke och om hur de levande svamporganismerna förvandlas till en praktisk svamp som håller i upp till sju år.

Vi äter en god lunch på restaurang Omilos och härefter finns tid att gå runt och uppleva mer av Pothia på egen hand.

På vägen tillbaka seglar vi förbi den lilla ön Plati vars enda invånare är getter. Vi går inte iland men passar på att ta ett sista dopp från båten innan vi styr kosan tillbaka till Kos.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.