Teneriffa runt

På den här utflykten får du upplev Teneriffas främsta sevärdheter och guldkorn, på en och samma dag. Gör dig redo för en dag fullspäckad med nya upplevelser och intryck!

  Snabbfakta

 • Dag:
  Torsdag (under vinterhalvåret).
 • Längd:
  Heldagsutflykt ca kl. 08.30-18.30.
 • Pris:
  60 EUR per vuxen, 30 EUR per barn.

  Enklare tapasrätter med dryck (vinprovning eller vatten) ingår.
 • Språk:
  Skandinavisktalande guide.
 • Bra att ta med:
  Promenadskor, då vi vid två tillfällen går lite längre sträckor. En varm tröja eller jacka, då det kan bli kyligt uppe i bergen.
 • Övrigt:
  Många trappor och nivåskillnader. Personer med någon typ av rörelsehinder bör därför rådfråga Vingvärden innan bokning.

  För gäster som bor i San Miguel de Abona tar du dig till Los Cristianos på egen hand, ca 15 km bort där utflykten startar.

  Utflykten arrangeras endast under vintersäsongen fram till den 25/4 2024.
 • Så här bokar du:
  Utflykten kan under högsäsong vanligtvis bokas i förväg, antingen i samband med att du bokar din resa eller genom att logga in på ”Min sida”. I mån av plats samt i början och slutet av säsongen kan du normalt boka utflykten på resmålet genom att ta kontakt med en Vingvärd.
Vi sätter oss i bussen och tar den snabbaste vägen upp mot norr, den frodigare och mer historiska delen av ön. Vårt första stopp blir den ståtliga katedralen La basilica de Candelaria som ligger cirka 20 kilometer söder om öns huvudstad Santa Cruz de Tenerife. Den smyckade katedralen ligger vacker vid havet och ruvar på en spännande historia som vi lär oss mer om.

Nästa stopp blir till den tidigare historiska gamla huvudstaden La Laguna, och här får du njuta av staden och se dess gamla byggnader. La Laguna är känd för sin historiska stadskärna och arkitekturen i staden har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder. Du får också tid på egen hand för att upptäcka staden i din egen takt och besöka butiker, strosa omkring, se på byggnader eller njuta av en god kopp kaffe vid en av stadens alla caféer.

Utflykten fortsätter sedan in i området Tacoronte där vi besöker den gamla, trivsamma Bodega Alvaro. Här får vi smaka på enklare tapasrätter, där det också ingår provsmakning av flera lokalproducerade viner. Dessa och mycket mer kan du självfallet köpa med dig om de faller dig i smaken. Vi fortsätter turen till Icod de Los Vinos, byn som är berömd för sitt tusenåriga träd på 20 meters höjd. Ett träd som lockar besökare till den mysiga byn varje år. Men byn är också uppskattad för historia och sin klassiska kanariska arkitektur.

Vårt sista stopp blir Mirador de Garachico, en utkiksplats som bjuder på en vacker vy över Teneriffas fantastiska landskap med en bergstruktur som mynnar ut i byn Garachico och havet. Här har du möjlighet att njuta av en kaffe eller Barraquito, en specialitet som enbart finns på Teneriffa, till en fantastisk utsikt.

Under dagen berättar guiden om Teneriffas historia samt om det första folket som befann sig på ön. Du får lära dig mer om hur det har påverkat livet idag och vad som fortfarande lever kvar.

Praktisk information

Var blir jag upphämtad när jag ska åka på en utflykt? Hur fungerar det med betalning eller dricks? Här hittar du allt du behöver veta om våra utflykter.